Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Karanteenin lyhentämistä testauksella ei tällä hetkellä suositella Pirkanmaalla

Jaa

THL:n uuden ohjeen mukaan karanteenin kestoaika muilla kuin sairaalapotilailla ja hoivakotien asukkailla lyheni kymmeneen vuorokauteen 2.8.2021 alkaen. Uusi ohje ei koske tätä aiemmin aloitettujen karanteenien kestoa.

Karanteenin voi purkaa, jos altistuneesta aikaisintaan kuusi vuorokautta altistumisen jälkeen otettu koronatesti on negatiivinen. Negatiivisen testituloksen perusteella kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri voi tehdä päätöksen karanteenin lopettamisesta.

Testaus ensisijaisesti oireisille potilaille

THL ohjeistaa, että sairaanhoitopiirit ja kunnat harkitsevat itsenäisesti resurssiensa puitteissa, miten laajasti ne ottavat käyttöön karanteenin aikana, altistumisesta aikaisintaan kuuden vuorokauden kohdalla tehtävän testin.

Pirkanmaalla koronatestaus on ruuhkautunut. Välttääksemme suuremmat viiveet näytteenottoon pääsyssä suosittelemme tällä hetkellä, että karanteenissa olevat oireettomat eivät hakeutuisi testiin karanteeniaikaa lyhentääkseen. Mikäli karanteenin aikana tulee oireita, testiin pitää hakeutua. Joudumme nyt keskittämään testaamisen ensisijaisesti oireisille potilaille.

Vaikka karanteeniaika lyhenee kymmeneen päivään, altistuneen tulee seurata oireiden ilmaantumista 14 päivää altistuksen alkamisesta. Jos oireita ilmaantuu, tulee testiin mennä välittömästi. 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tarvittaessa:
Ylilääkäri Jaana Syrjänen, puh. 050 410 7760, Tays infektioyksikkö

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme