Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus palvelee korona-rajoitukset huomioiden

Jaa

Korona-epidemia on siirtänyt merkittävän osan ELY-keskuksen asiointipalveluista hoidettavaksi verkossa. Jo pitkään jatkunut palveluiden siirtäminen ajasta ja paikasta riippumattomaksi on edelleen nopeutunut ja uusia palvelukanavia on avattu. Viimeisin esimerkki tästä on helmikuun alussa avautunut ympäristöasioiden chat-palvelu.

− Korona-epidemian aikana olemme pystyneet tuottamaan asiakkaillemme suunnatut palvelut lähes normaalitilanteen tapaan. Merkittävin koronasta aiheutunut lisätyö on ollut yritysten tilanneanalyysi- ja kehittämisavustusten rahoitus- ja maksatustehtävät Länsi-Suomen alueella. Myös käyttämiemme palveluntuottajien suorituskyky on säilynyt korkealla tasolla, mikä näkyy esimerkiksi tiestön talvihoidon toteutuksessa, toteaa ylijohtaja Jukka Lehtinen.

ELY-keskuksen henkilöstö siirtyi etätöihin viime vuoden maaliskuussa ja työpaikalla on työskennelty vain poikkeustapauksissa koronarajoitukset huomioiden. Jyväskylän siirryttyä epidemian leviämisvaiheeseen työpaikalla käynnit ja kaikenlaiset fyysiset kohtaamiset rajoitetaan minimiin.  Poikkeustilanteen jatkuessa tapahtumia ja tilaisuuksia siirretään verkkoon.

− Työmme vaikuttavuus syntyy alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa tehtävän tiiviin yhteistyön tuloksena. Henkilöstömme ja uskoakseni myös kumppaniemme henkilöstö on ottanut vuoden aikana todellisen digiloikan ja yhteydenpito on jatkunut tiiviinä, arvioi Lehtinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Pirjo Ahapainen, p. 0295 024 655
Hallintojohtaja Teija Taskinen, p. 0295 024 083

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Saarijärven reitin kosteikkojen inventointiin ja kunnostukseen haettavissa avustusta Keski-Suomen ELY-keskuksesta10.2.2021 13:08:28 EETTiedote

Ympäristöministeriön hallinnonalan harkinnanvaraista valtionavustusta Saarijärven reitin kosteikkojen inventointiin, kunnostuksen suunnitteluun ja toteutukseen voi nyt hakea Keski-Suomen ELY-keskuksesta. Toimenpiteet tulee kohdentaa hyvää huonommassa tilassa olevien vesistöjen valuma-alueille tai alueille, joilla hyvän tilan säilymiseen kohdistuu riski Keski-Suomen vesienhoidon toimenpideohjelmassa esitettyjen tietojen mukaan. Avustusta myönnetään ministeriön osoittaman määrärahan puitteissa, alustavasti enintään 45 000 €.

ELY-keskukselta maatalouden toimintaedellytyksien tukemiseen reilut 10,3 miljoonaa euroa vuonna 20202.2.2021 08:56:00 EETTiedote

Keski-Suomen ELY-keskus myönsi viime vuonna maatalouden rakennetukia noin 10,3 miljoonaa euroa yhteensä 77 kohteeseen. Suoria avustuksia myönnettiin 4,5 miljoonaa ja korkotukilainoja 5,8 miljoonaa. Lisäksi ELY-keskus myönsi neljään kohteeseen nuoren viljelijän aloitustukea. Tilojen neuvontakorvauksia maksettiin noin 340 000 euroa. Rakennetukien myöntämisen tavoitteena on kehittää maatalouden toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä edistämällä maataloustuotannon tehokkuutta ja laatua kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme