Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kiireettömiä aikoja siirretään, yhteistoimintaneuvottelut keskeytetään

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä varaudutaan koronavirusepidemian hoitoon ja ryhdytään perumaan maalis-huhtikuulle ajoittuvia kiireettömiä vastaanotto- ja toimenpideaikoja. Taysin yksiköt peruvat omat aikansa potilaille tällä ja ensi viikolla soittamalla. Peruutus tulee kirjeellä, mikäli aika on vasta huhtikuun aikana. Ne potilaat, joilla on sähköisen asioinnin lupa, saavat peruutuksen tekstiviestinä.

Poikkeuksena Tays Hatanpään rintaklinikan mammografiaseulonta-aikojen peruutuksesta ei soiteta eikä lähetetä asiakkaalle kirjettä seulonta-aikojen suuren määrän vuoksi.

Potilaille annetaan uusi aika, kun poikkeustilanne päättyy. Taysin potilaiden kannattaa kirjautua OmaTaysiin osoitteessa omatays.fi ja päivittää yhteystietonsa ajan tasalle. Myös sähköisen asioinnin luvan voi antaa OmaTays-palvelussa. OmaTaysia käyttävissä yksiköissä potilaiden peruutetut ajat poistuvat myös potilaan näkymästä.

Varaudutaan lisäosastoilla

Sairaanhoitopiiri on varautunut koronaepidemian alkuun myös ryhtymällä järjestelemään koronapotilaiden hoitoon erillisiä osastoja Tays Keskussairaalaan, Tays Valkeakoskelle ja Tays Hatanpäälle. Henkilöstö siirretään näille osastoille kiireettömästä hoidosta.

Osana Taysin varautumista on myös julkaistu ulkoisille verkkosivuille Tays Ensiapu Acutan ruuhkamittari, josta voi seurata päivystyksen potilastilannetta. Epidemiatilanteessakin potilaaksi tulee hakeutua ensisijaisesti oman kotikunnan palveluiden piiriin. Ensiapu Acutan ja Tays Valkeakosken päivystyksiin hakeudutaan vain, jos potilaan tutkimukset ja hoito eivät voi odottaa oman kotikunnan terveysaseman avautumista. Hätätilanteessa tulee soittaa numeroon 112.

YT-neuvottelut tauolle

Poikkeustilanteen vuoksi sairaanhoitopiiri on päättänyt keskeyttää säästöohjelmaan liittyvät yhteistoimintaneuvottelut toistaiseksi. Sairaanhoitopiirissä keskitytään koronaviruspotilaiden hoitoon poikkeustilanteessa.

Sairaanhoitopiirin varautuminen epidemian etenemiseen on edennyt kokonaisuutena suunnitellusti hyvässä yhteistyössä maakunnan ja koko erityisvastuualueen kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sairaanhoitopiirin palvelut:
Johtajaylilääkäri Juhani Sand
puh. 044 7195959

Yhteistoimintaneuvottelut:
Sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen
puh. 050 5584579

Viestintä:
Viestintäjohtaja Elina Kinnunen
puh. 050 5292003
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Syöpäpotilaan kannattaa suojautua koronavirukselta26.3.2020 11:22:08 EETTiedote

Syöpäpotilaan on erityisen tärkeää suojautua koronavirukselta, koska syöpäpotilaalla on kohonnut riski sairastua virukseen. Kansainvälisen suosituksen mukaan syöpäpotilaiden sairaalakäyntejä minimoidaan myös Pirkanmaalla. Osa käynneistä korvataan puhelinsoitoilla tai seurantakäyntejä siirretään. Syöpäpotilas kutsutaan kuitenkin sairaalaan aina, kun se on syövän hoidon takia välttämätöntä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme