Storytel Oy

Koronaepidemia näkyy voimakkaana kiinnostuksen kasvuna äänikirjoja kohtaan – lastenkirjojen kulutus kasvoi parissa viikossa 140%

Jaa
Koronaepidemian aiheuttamat karanteeniolosuhteet ovat tuoneet Suomessa uusia käyttäjiä äänikirjojen pariin.

Äänikirjapalvelu Storytelin mukaan uusien palvelun käyttäjien määrässä on ollut merkittävää kasvua koronaepidemian aikana. Vallitseva tilanne näkyy Storytelissä selvästi myös etenkin lastenkirjallisuuden kulutuksessa, joka kasvoi Suomessa 140 % maaliskuun kahden viimeisen viikon aikana. Storytelin markkinointipäällikkö Hanna Walldénin mukaanpalvelussa on koulujen sulkemisen jälkeen otettu käyttöön lähes tuplasti normaalia enemmän lasten Kids Mode -profiileja, jonka avulla lapsi ja aikuinen voivat kuunnella yhtä aikaa eri äänikirjaa.

Vaikeille ajoille etsitään vastapainoa hyvän mielen kirjallisuudesta

Dekkarit ja true crime ovat olleet jo pitkään erityisen suosittuja genrejä äänikirjoina. Hanna Walldénin mukaan niiden rinnalle on koronakriisin aikana noussut enenevissä määrin myös kevyempää viihdettä ja hyvän mielen kirjallisuutta.

- Kirjallisuus toimii varmasti monelle piristävänä pakona todellisuudesta, ja koronauutisvirrasta kumpuavalle ahdistukselle etsitään vastapainoa. Äänikirjasta voi myös saada seuraa, joka helpottaa yksinäisyyden tunteita, Walldén pohtii.

Walldén arvelee myös, että monessa kodissa kirjoja kuunnellaan nyt entistä enemmän yhdessä. Kovassa kuuntelussa ovat nyt etenkin koko perheelle soveltuvat tarinat, kuten Vesa Vierikon lukemat Harry Potter -kirjat.

- Suosittuja ovat myös Paula Norosen Tarja Kulho, Cecelia Ahernin Loppusanat ja Lucinda Rileyn selvästi myös ihan uusia kuuntelijoita löytänyt Seitsemän sisarta -sarja. Samoin psykoterapeutti Maaret Kallion juuri ilmestynyt Voimana toivo -äänikirja on tällä hetkellä ajankohtainen ja kiinnostava, Walldén luettelee.

Uusien asiakkaiden virta kasvaa voimakkaasti myös globaalisti

Storytel raportoi tiistaina äänikirjapalvelulla olevan maailmanlaajuisesti 1,154,800 maksavaa asiakasta ja vuosittaisen liikevaihdon kasvaneen 45 % vuoden 2020 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Maaliskuun kahden viimeisen viikon aikana palvelun otti käyttöön globaalilla tasolla yli kaksinkertainen määrä uusia asiakkaita edeltävän vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, mikä on muutoksena ennennäkemättömän suuri.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Hanna Walldén
Marketing Manager, Content & Communication
Storytel Finland
+358 50 352 8622
www.storytel.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Käenkuja 3Aa
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 300 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Aula & Co, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Sisko Savonlahdelta Vastaa kysymykseen -niminen Storytel Original -haastattelusarja29.9.2021 13:54:46 EEST | Tiedote

Juuri uuden Kai minä halusin tätä -kirjansa julkaisseelta Sisko Savonlahdelta ilmestyy ääni- ja e-kirjapalvelu Storytelissä Vastaa kysymykseen -niminen haastattelusarja. Sarjassa suorapuheisina tunnetut suomalaiset vastaavat yllättäviin ja vähemmän yllättäviin kysymyksiin, jotka Sisko Savonlahti on löytänyt internetistä. Vastaa kysymykseen on Storytel Original -tuotanto ja kuunneltavissa vain Storytelissä.

Lucinda Rileyn Kadonnut sisar odotetusti Storytelin kesän kuunnelluin kirja - muut menestyjät yllättävät3.9.2021 11:43:40 EEST | Tiedote

Huippusuositun irlantilaiskirjailija Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan seitsemäs osa nousi odotetusti Storytelin kesän kappalemääräisesti kuunnelluimmaksi kirjaksi. Kymmenestä kuunnelluimmasta kirjasta kuusi oli lastenkirjoja. Top 10:ssä nähtiin myös Storytel Original -julkaisu Sydänjää, jonka ovat kirjoittaneet Camilla Läckberg ja Alexander Karim.