Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronarokotukseen ensisijaisesti kotikunnassa eikä mökkipaikkakunnalla

Jaa

Mökkikausi on pääsemässä vauhtiin samaan aikaan, kun ikäryhmäperusteiset koronarokotukset etenevät Pirkanmaan kunnissa.

Koronarokotus tulee käydä ottamassa ensisijaisesti omassa kotikunnassa eikä mökkipaikkakunnalla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa näin koko Suomea.

Rokotukset jaellaan kuntiin niiden asukasmäärän ja ikärakenteen mukaisesti, eikä jakelussa voida huomioida mökkiläisten osuutta. Jos mökkiläiset hakeutuvat mökkipaikkakunnan rokotuksiin, rokotesuunnittelu vaikeutuu ja kuntien varsinaisten asukkaiden rokottaminen voi hidastua.

Lähetti-RNA -rokotteiden annosväli edelleen 12 viikkoa

Suomessa käytössä olevien koronarokotteiden annosten väli on edelleen 12 viikkoa.

THL muistuttaa, että 12 viikon annosväli on erityisen tärkeä annettaessa lähetti-RNA -rokotteita (Pfizer-Biontech ja Moderna), sillä rokotteiden riittävyyttä joudutaan jatkuvasti arvioimaan tarkoin.

Jos lähetti-RNA-rokotteiden annosväli jostain syystä lyhentyy 12 viikon alle, valtakunnallinen ja alueellinen rokotussuunnittelu vaikeutuu. Tämä voi vaarantaa uusien rokotusten aloittamisen heillä, jotka saavat ensimmäisen annoksensa.

Lähetti-RNA-rokotteiden antoväliä ei voi lyhentää esimerkiksi ulkomaanmatkan takia, ellei kyse ole rokotuksen siirtämisestä vain muutamilla päivillä.

Annetut rokotusajat ovat sitovia

Koko väestön nopea rokottaminen on valtava haaste Pirkanmaan kunnille. Jotta kaikki saisivat mahdollisimman nopeasti rokotuksen, annetuista rokotusajoista on pidettävä kiinni. Rokotusajan voi perua ainoastaan pakottavasta syystä, kuten sairastumisen takia.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Reetta Huttunen, 03 311 67882
apulaisylilääkäri, infektioyksikkö, Tays

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Maskit ovat tarpeellisia perustason koronatilanteessakin15.6.2021 15:11:07 EEST | Tiedote

Koronatilanne Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella pysyi viime viikon ajan varsin samanlaisena kuin edeltävälläkin viikolla. Pirkanmaa on edelleen perustasolla. Viime viikolla sairaanhoitopiirin alueella todettiin kaikkiaan 57 uutta koronatartuntaa. Kahden viikon ilmaantuvuus on 21 tapausta 100 000:ta asukasta kohti. Positiivisten testien osuus Fimlabissa testatuista oli viime viikolla noin yksi prosenttia.

Tays Keskussairaalan vanhimman osan uudistamisen päälinjat valittu - suojeltu B-rakennus säilyy ja saa ympärilleen uudisrakennuksia14.6.2021 11:10:28 EEST | Tiedote

Tays Keskussairaalan vanhimmat rakennukset ovat tulossa käyttöikänsä päähän, ja niiden tilalle suunnitellaan uusia rakennuksia. Rakennuksiin sijoittuu monia sairaalan keskeisimpiä toimintoja, kuten Acuta ja useita leikkaussaleja. Kevään aikana on selvitetty vaihtoehtoja alueen uudistamiseksi. Suunnitteluehdotuksista jatkoon valitussa vaihtoehdossa suojeltu B-rakennus säilyy ja saa ympärilleen erikokoisia uudisrakennuksia. Lopulliset ratkaisut tehdään, kun hankesuunnitelma valmistuu ja edetään investointipäätökseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme