Schneider Electric

KR-kojerasiat syntyivät asentajien palautteista

Jaa
KR-kojerasiat syntyivät asentajien antamien palautteiden innoittamina. Kehitysprosessissa säilytettiin JR-rasioiden parhaat innovaatiot samalla, kun asennettavuutta parannettiin uusilla toiminnoilla.
KR-kojerasiat syntyivät asentajien antamien palautteiden innoittamina. Kehitysprosessissa säilytettiin JR-rasioiden parhaat innovaatiot samalla, kun asennettavuutta parannettiin uusilla toiminnoilla.
  • Kojerasian helposti avattavien aihioiden avulla saadaan tasalaatuisempi asennusjälki ja parannuksia työturvallisuuteen.
  • Kojerasian kansi on otettu hyötykäyttöön ja asentamisen avuksi.
  • Rasioiden yhdistämiseen tarvittavat nysät on korvattu hahloilla.
  • Uudistetut rasiatuet tekevät asennuksesta tukevamman.

Schneider Electric on lanseerannut uudet KR-kojerasiat, jotka ovat asentajien palautteista lähteneen tuotekehitysprojektin tulos.

KR-kojerasioissa asennettavuutta on paranneltu uusilla toiminnoilla samalla, kun niissä säilytetty kaikki JR-kojerasioiden parhaat innovaatiot.

– Merkittävä uudistus on aihioiden avaamisen liittyvä parannus. KR-kojerasioissa aihio on valmiiksi avattu ja se lähtee napsauttamalla irti. Näin saadaan tasalaatuisempia aukkoja kojerasioihin. Aiemmin aihioiden avaamiseen käytettiin erilaisia työkaluja, esimerkiksi puukkoa, joten tämä on suuri parannus myös työturvallisuuden kannalta, kertoo tuotepäällikkö Eetu Mäkelä.

Kansi asentamisessa apuna

Schneiderin valmistamille rasiasarjoille ominainen pyöritettävä säätörengas on säilytetty uusissa kojerasioissa, mutta sitä on tuotekehityksessä paranneltu. Säätörenkaan avulla kojerasia on helppo asentaa oikein eikä se jää syvälle seinän sisään.

– KR-kojerasioissa pyöritettävä säätörengas pyörii jouhevasti, sillä rasian kansi on otettu hyötykäyttöön asentamisen avuksi. Kannessa on kahva, josta saa hyvän otteen pyörittämistä varten ja rasian voi asentaa kannen ollessa kiinni. Tämä estää roskien tai muiden vieraiden esineiden joutumisen renkaan väleihin, Mäkelä kertoo.

KR-kojerasioissa ruuvit on optimoitu lyhyemmiksi, joten ne eivät pääse sotkeutumaan johtoihin säätörengasta kierrettäessä eli sähköisten työkalujen käyttäminen on mahdollista. Kannessa on myös selvä paikka ruuvinvääntimelle.

Lisäosien tarve minimoitu

– Esimerkiksi lattianrajassa on usein vierekkäisiä pistorasioita, jotka on aiemmin kiinnitetty erillisellä nysällä toisiinsa. Uusissa rasioissa nysien tarve on korvattu hahloilla eli rasiat voi yhdistää helposti toisiinsa ilman lisäosaa, Mäkelä täsmentää.

Uusi innovaatio KR-kojerasioissa on rasiatukien käyttö perinteisen kiinnitystavan ohella. Tuet tulevat rasian alle, joten ne vievät vähemmän tilaa ja asennus on aiempaa tukevampi. Tukien avulla rasiat on mahdollista kiinnittää tavallisilla ruuveilla pitkien naulojen sijaan. Vaihtoehtoina ovat 21 mm korkea tuki 66 mm rangalle ja 25 mm korkea tuki, joita pinoamalla saa tuen 70, 95 ja 120 mm rangoille.

Lisätietoja:

Eetu Mäkelä, tuotepäällikkö, Schneider Electric

puh. 0504071404, eetu.makela@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

KR-kojerasiat syntyivät asentajien antamien palautteiden innoittamina. Kehitysprosessissa säilytettiin JR-rasioiden parhaat innovaatiot samalla, kun asennettavuutta parannettiin uusilla toiminnoilla.
KR-kojerasiat syntyivät asentajien antamien palautteiden innoittamina. Kehitysprosessissa säilytettiin JR-rasioiden parhaat innovaatiot samalla, kun asennettavuutta parannettiin uusilla toiminnoilla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Uusi kehätie vähentänyt merkittävästi Lahden keskusta-alueen päästöjä ja läpiajoliikennettä1.12.2021 11:38:36 EET | Tiedote

Älytieratkaisut huolehtivat liikenteen sujuvuudesta Lahden kehätien pitkissä tunneleissa ja edistävät niiden ympäristöystävällisyyttä. Nodeon Finland Oy hyödynsi Schneider Electricin teollisuusautomaatiotuotteita kehätien liikenteen hallinnan ja tunneliturvallisuuden teknisten järjestelmien suunnittelussa ja toteutuksessa. Lahden kehätie on palkittu syksyn aikana kahdella rakennusalan palkinnolla. Uusi kehätie on vähentänyt noin 40 prosenttia keskustaan kohdistuvaa ja sieltä poistuvaa liikennettä. Raskaan liikenteen osalta puhutaan jopa yli 60 prosentin vähentymisestä. Schneider Electric Oy:n teollisuusautomaatiolaitteet ja käyttöliittymät takaavat Lahden kehätien kahden pitkän tunnelin turvallisuuden ja samalla valvovat niiden käyttöä. Nodeon Finland Oy toteutti kehätien ja sen sisältämien tunnelien teknisten järjestelmien automaatio-, sähkö- ja turvajärjestelmäsuunnittelua sekä toteutti hallintajärjestelmien ohjelmoinnin. Tunnelit ovat nykypäivänä paitsi haastavia tieosuuksia myös te

Valmiudet työelämään varmistetaan opintojen aikana – Opiskelijat tutustuvat älykkään sähköverkon käyttöön Oulussa30.11.2021 08:14:27 EET | Tiedote

Sähkö- ja automaatioalan tulevilta ammattilaisilta odotetaan sähköteknisen osaamisen lisäksi myös digitaalisen tekniikan hallintaa ja ohjelmisto-osaamista. Yhteistyö yritysten kanssa varmistaa, että nyt koulutettavat ammattilaiset ovat valmiita työelämän tulevaisuuden haasteisiin. Schneider Electric on toimittanut Oulun ammattikorkeakoulun hybridilaboratorioon muun muassa keskijännitekojeiston, teho- ja energiamittareita, katkaisijoita, sovitinlaitteita sekä ohjelmistoja. Energianhallinnan, sähkönjakelun ja automaation asiantuntija Schneider Electric on toimittanut Oulun ammattikorkeakoulun sähkö- ja automaatiotekniikan sekä energia- ja talotekniikan opiskelijoiden käyttöön älykkään sähköverkon rakentamisen ja valvonnan mahdollistavat laitteet sekä ohjelmistot. – Mittavat investoinnit ovat oppilaitoksille vaikeita toteuttaa, mutta yritysyhteistyön ansiosta opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua työelämässä vastaantuleviin laitteisiin jo opintojen aikana, kertoo sähkötekniikan lehtori

Schneider Electricin uusi Wiser-kamera näkee tarkasti ja pimeässä19.11.2021 09:04:23 EET | Tiedote

Uusi valvontakamera täydentää Wiser-älykotijärjestelmän automaatiomahdollisuuksia. Tehokkaan yökuvaustoiminnon ja yhdeksän infrapuna-LED-valon ansiosta kameran kuva on selkeää pimeässäkin. Wiser-ratkaisun käyttäjä voi etähallita ja ohjata kotinsa toimintoja älypuhelimensa avulla. Schneider Electric on julkaissut Wiser-älykotijärjestelmään liitettävän, ulkokäyttöön tarkoitetun valvontakameran. Nyt julkaistu IP56-luokiteltu kamera integroituu saumattomasti Wiser-ekosysteemiin, mikä mahdollistaa kameran linkittämisen sovelluksen tarjoamiin automaatiomahdollisuuksiin. Jo ennestään Wiser-älykotijärjestelmästä löytyy sisäkäyttöön tarkoitettu kamera. – Liikkeentunnistuksen ansiosta kamera voidaan aktivoida silloin, kun se havaitsee tapahtumia näköpiirissään ja haluttaessa se lähettää automaattisia kuva- tai videoilmoituksia puhelimeen salatun pilviyhteyden kautta, kertoo tuotepäällikkö Juhani Hallamaa Schneider Electriciltä. Kamera voi esimerkiksi yöaikaan liikettä havaittuaan lähettää havain

Juuso Mäkilähteen kodissa valaistuskin on älykästä10.11.2021 08:43:57 EET | Tiedote

Radiotoimittaja, juontaja Juuso Mäkilähteen perheen kotiin on älykkään automaation avulla luotu räätälöityjä valaistusratkaisuja erilaisia tilanteita varten. Liiketunnistimien ansiosta valot syttyvät automaattisesti esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen ja kylpyhuoneeseen siirryttäessä. Kotiautomaation älykkäät ratkaisut lisäävät asumisen mukavuutta, ekologisuutta ja turvallisuutta. Kun radiotoimittaja, juontaja Juuso Mäkilähde ryhtyy ruuanlaittoon, hän tarttuu ensimmäiseksi kännykkään. Älykodin hallintaan tarkoitetusta puhelinsovelluksesta löytyy Mäkilähteen itse suunnittelema valaistus nimellä ”kokkaus”. Valinnan voi tehdä myös avokeittiön seinäpintaan asennetusta kosketusnäytöstä, jonka kautta voi ohjata paitsi valaistusta myös kodin lämmitystä, ilmanvaihtoa ja äänentoistojärjestelmiä. – Esimerkiksi kokkausvalaistuksen ohjelmointi laittaa keittiössä päälle tietyt valot tietyillä kirkkauksilla, Mäkilähde kertoo. Erilaisten valaistustilanteiden luominen onnistuu Schneider Electricin KNX-te

Renova-sähkökalusteet mukailevat Ronald McDonald Lastentalosäätiön leikkihuoneen tunnelmaa8.11.2021 10:54:06 EET | Tiedote

Schneider Electric lahjoitti Renova-sähkökalusteet Ronald McDonald Lastentalosäätiön leikkihuoneen uudistamiseen. Leikkihuoneen uudisti Bo LKV yhdessä 14 yhteistyökumppanin kanssa. Schneider Electric on lahjoittanut Ronald McDonald Lastentalosäätiön leikkihuoneen sisustukseen Renova-sarjan sähköasennuskalusteet. Bo LKV uudisti yhteistyökumppanien kanssa Ronald McDonald Lastentalosäätiön leikkihuoneen. Ronald McDonald Lastentalosäätiön leikkihuone on ikkunaton tila, joka palvelee monissa eri käyttötarkoituksissa. Bo LKV:n sisustusarkkitehti Jenni Leikas halusi luoda huoneesta aisteja herättelevän tilan, jossa lapset viihtyvät. – Sain lähes vapaat kädet suunnitella leikkitilan, jonka tavoitteena on antaa käyttäjille iloa, valoa ja energiaa. Ikkunattoman tilansuunnittelun perustana oli valaisu. Tärkeiksi yksityiskohdiksi valitsin Renova-valonsäätimet sekä -pistorasiat, koska niiden pyöreän pehmeä muotokieli toistaa tilan elementtejä ja luo viimeistellyn ilmeen, kertoo Leikas. Renova-sarja

Rexel Finland Oy laajentaa Schneider Electricin teollisuusautomaation asiantuntijaverkostoa5.11.2021 10:18:08 EET | Tiedote

Schneider Electric on vahvistanut Rexel Finland Oy:n Alliance Industrial Automation (IAD) -kumppanuuden. Rexel Finland Oy valitsee henkilöstöstään myyjät, jotka erikoistuvat Schneider Electricin automaatioratkaisujen asiantuntijoiksi ja IAD-sertifioiduiksi myyjiksi. Kumppanuus avaa Schneider Electricille laajemman mahdollisuuden kansainväliseen yhteistyöhön Rexel Groupin kanssa. Schneider Electric ja Rexel Finland Oy aloittavat IAD-yhteistyön. Kumppanuus syventää yritysten jo olemassa olevaa yhteistyötä, jonka myötä yritykset yhdistävät kansainvälisen teknologian ja teollisuusosaamisensa asiakkaiden hyödyksi. Teollisuusautomaatiokumppanuus Schneider Electricin kanssa on osa Rexel Finlandin strategista panostusta teollisuussegmenttiin, missä yrityksen kasvutavoitteet ovat. Osana yhteistyösopimusta Rexel kouluttaa nimetyt myyjänsä IAD-sertifioiduiksi, mikä tarkoittaa, että nämä erikoistuvat Schneider Electricin automaatioratkaisujen asiantuntijoiksi. Kumppanuuden myötä Rexel voi entistä

Uuden sukupolven ComPacT NSX / NSXm -katkaisijoissa liitettävyys ja käytettävyys tehty helpoksi2.11.2021 08:48:09 EET | Tiedote

Uuden sukupolven ComPacT NSX / NSXm -katkaisijoissa hyödynnetään hyväksi todettua tehokasta, turvallista, luotettavaa ja muokattavaa rakennetta, jota parannetaan nyt helpommalla liitettävyydellä ja käytettävyydellä. Uuden sukupolven ComPacT-katkaisijat ovat 100-prosenttisesti yhteensopivia edellisen sukupolven laitteisiin. Katkaisijoiden modulaarinen rakenne takaa valmiuden tuleviin päivityksiin. Sähköjärjestelmän reaaliaikaiset tilatiedot ja mittaukset käyttäjän etävalvontaan on helppo suunnitella ja tehokasta toteuttaa älykkäässä sähkökeskuksessa ComPacT-katkaisijaan saatavilla plug-in-johdotuksilla tai uusilla langattomilla apukoskettimilla. Schneider Electric, energianhallinnan ja automaation digitaalisen muutoksen johtaja, julkaisee uuden sukupolven ComPacT™ NSX / NSXm -katkaisijat. Katkaisijoiden modulaarinen ja muokattava rakenne säilyvät aikaisemman malliston mukaisina, mikä mahdollistaa toiminnallisuuksien optimoimisen, valinnat ja päivitykset tarpeen mukaan nyt ja tulevaisuud

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme