Tampereen yliopisto

Kutsu: Johtajuussymposiumissa 7.9.2022 kuullaan asiantuntijoiden näkemyksiä turvallisuudesta

Jaa

Johtajuussymposium on avoin, suurta suosiota kerännyt tapahtuma, jonka seminaarit ja paneelit kokoavat joukon huippuasiantuntijoita ajankohtaisten teemojen äärelle. Tapahtuma keskittyy tänä vuonna turvallisuuden kysymyksiin, ja siihen voi osallistua Tampereen yliopiston keskustakampuksella ja Nokia Arenan Paidiassa. Lisäksi tilaisuuksia pääsee seuraamaan suorana verkossa. Tervetuloa!

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Millainen asema Suomella on turvallisuusympäristön muuttuessa? Kuinka NATO-jäsenyys vaikuttaa turvallisuusmarkkinoihin, ja mitä näkökulmia liittyy kriisivalmiuteen terveydenhuollossa?

Johtajuussymposiumissa 2022 paneudutaan turvallisuuden teemaan, jota käsitellään monelta kantilta. Päivän ohjelmassa on kuusi seminaaria tai paneelia, joiden aiheina ovat turvallisuuspolitiikka ja NATO-jäsenyys, turvallisuusbisnes ja avautuvat markkinat, turvallisuusjohtaminen ja turvallisuuskulttuuri, yhteiskunnallisten palvelujen varmistaminen ja kriisivalmius terveydenhuollossa. Lisäksi Nokia Arenalla toteutetaan seminaari suomalaisen metsäteollisuuden megaprojekteista Latinalaisessa Amerikassa.

Symposiumissa esiintyy Tampereen yliopiston tutkijoiden ja professoreiden ohella useita ulkopuolisia asiantuntijoita. Tapahtuman pääpuhuja on Sir Mark Lyall Grant, joka on toiminut sisäisen turvallisuuden neuvonantajana Britannian pääministereille David Cameronille ja Theresa Maylle. Hänen puheensa kansainvälisestä turvallisuudesta kuullaan klo 9.30–10.15. Keynote-puheensa jälkeen Lyall Grant on osa paneelia, jossa käsitellään Suomen ja lähialueiden näkymiä muuttuvassa turvallisuustilanteessa.

Muihin Symposiumin puhujiin lukeutuvat muun muassa Göteborgin yliopiston valtio-opin professori Ann-Marie Ekengren, Patrian EU- ja NATO-asioiden johtaja Pasi Niinikoski, Fujitsu Finlandin varatoimitusjohtaja Ilona Ylinampa, Finnish Information Security Clusterin toimitusjohtaja Peter Sund, THL:n tutkimuspäällikkö Liina-Kaisa Tynkkynen ja Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Johtajuussymposium on Tampereen yliopiston vuosittainen tapahtuma, jonka tämänvuotisia yhteistyökumppaneita ovat Tampereen kaupunki, Business Tampere, Pirkanmaan liitto, Pirkanmaan hyvinvointialue, Aamulehti ja Tampereen kauppakamari. Symposium toteutetaan jo 11. kertaa, ja sen keskeisenä tehtävänä on nostaa esiin johtamisen merkitystä.

– Esimerkiksi nykyisessä turvallisuustilanteessa tai sote-uudistuksessa olemme voineet huomata, että johtajuus on se, joka saa asiat tapahtumaan ja vie meitä kohti tavoitteita, toteaa tämänvuotisen tapahtuman johtaja, tutkimusjohtaja Pasi-Heikki Rannisto.


Johtajuussymposiumin ohjelma 7.9.2022

Keskustakampus, juhlasali

klo 9.00: Johtajuussymposiumin avaus
klo 9.30–11.45: International security: the outlook for Finland
klo 12.15–14.00: Julkiset palvelut yhteiskunnan turvaajana
klo 14.15–16.15: Kriisivalmius suomalaisessa terveysjärjestelmässä
klo 16.15: Johtajuussymposiumin päätössanat

Keskustakampus, Café & Aula Toivo

12.15–14.00: Change and opening up of the security market
14.15–16.15: Turvallisuuskulttuurin rakentaminen ja johtaminen

Nokia Arena, Paidia

12.00–14.00: Finnish forestry megaprojects in Latin America


Tarkemmat tiedot ohjelmasta ja puhujista saat Johtajuussymposiumin sivuilta.

Johtajuussymposiumin seminaarit ja paneelit ovat kaikille avoimia, mutta osallistujilta toivotaan ilmoittautumista 5.9.2022 mennessä.

Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkimusjohtaja Pasi-Heikki Rannisto (tapahtuman sisältö)
050 570 0744
pasi-heikki.rannisto@tuni.fi

Tapahtumasuunnittelun asiantuntija Kyösti Koskela (tekninen toteutus)
050 318 6621
kyosti.koskela@tuni.fi

Kuvat

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös:Hyvin suunnitellut digitaaliset demokratiapalvelut voivat vahvistaa nuorten yhteiskunnallista osallistumista5.12.2022 12:16:07 EET | Tiedote

Tukeakseen nuorten yhteiskunnallista osallistumista, digitaalisten demokratiapalveluiden tulee mahdollistaa päättäjien ja kansalaisten välinen säännöllinen vuorovaikutus sekä todellisten vaikutusten aikaansaaminen. Lisäksi on tehtävä osallistumisen merkityksiä ja tuloksia näkyviksi ja tarjota turvallinen tila osallistumiselle, selviää Iikka Pietilän väitöstutkimuksesta.

Väitös:Jatkuvan käyttöönoton hyödyntäminen säästää merkittävästi aikaa dataprojekteissa5.12.2022 11:27:37 EET | Tiedote

Diplomi-insinööri Mikko Puonti selvitti tutkimuksessaan dataprojektien käytäntöjä ja toi niihin ohjelmistokehityksessä käytetyn, jatkuvan käyttöönoton menetelmän. Tutkimuksen tavoitteena on lyhentää raportointi-ideasta valmiiseen raporttiin kuluvaa aikaa. Tietovaraston toteutus on työlästä ja aikaa vievää, minkä vuoksi sen toteutustyötä automatisointiin tutkimuksen aikana. Testausta lisäämällä saatiin vietyä toimivia latauksia ja raportteja tuotantokäyttöön lyhimmillään tunneissa viikkojen sijaan.

Väitös: Kulttuurienvälisen viestinnän taidot työelämään siirryttäessä5.12.2022 10:54:27 EET | Tiedote

Korkea-asteen opinnoissa vaaditaan yhä enemmän monialaista osaamista, jonka toivotaan siirtyvän valmistumisen myötä työelämään. FM, MBA Niina Kovalainen pohti tutkimuksessaan, millaisia viestinnällisiä taitoja työelämässä nykyään tarvitaan. Työn tavoitteena on pyrkiä tarjoamaan keinoja kehittää korkeakouluopiskelijoiden viestintätaitoja vastaamaan paremmin tulevaisuuden työnkuvia ja uria. Tutkimuslöydösten mukaan kulttuurienvälistä viestintää ei tulisi pitää omana erillisenä osaamisalueenaan, vaan osana yleistä opiskelua ja työtä.

Väitös: Atomikerroskasvatetut titaanidioksidiohutkalvot ratkaisijana aurinkopolttoaineiden tuotannossa5.12.2022 08:30:00 EET | Tiedote

Ympäristöä säästävien ja hiilineutraalien energianlähteiden tutkimuksesta ja tuotekehityksestä on tullut tärkeää käynnissä olevan energiakriisin ja ilmaston lämpenemisen vuoksi. Väitöskirjassaan DI Jesse Saari tutki atomikerroskasvatettuja titaanidioksidiohutkalvoja, jotka voivat merkittävästi parantaa valosähkökemiallisten aurinkopolttoaineiden tuottamisessa käytettävien materiaalien kestävyyttä ja siten auttaa uusiutuvia energialähteitä hyödyntävän energiateknologian käyttöönotossa.

Väitös: Työn ja työttömyyden rajalla arjen paikkoja eletään monipuolisesti2.12.2022 08:08:00 EET | Tiedote

Työssäolon ja työttömyyden raja voi tulla näkyväksi yllättävillä tavoilla työmarkkinamarginaalissa oleville. Esimerkiksi Asiaton oleskelu kielletty -kieltomerkki tehdasalueen portilla voi toimia työmarkkinoiden rajalla olemisen symbolina työttömälle, joka kantaa mielessään kielteisiä työelämämuistoja. Hallintotieteiden maisteri Sami Lind avaa väitöskirjassaan työmarkkinamarginaalissa olevien korkeakoulutettujen arjen paikkojen ja päivittäisen elämän kokemuksellista rakentumista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme