Talous ja nuoret TAT

Kutsu medialle: Tervetuloa testaamaan talouden ja työelämän peliä

Jaa

Miten nuoret oppivat innostavasti ja toiminnallisesti yritystoimintaa ja neuvottelutaitoja? Tervetuloa testaamaan yhdeksäsluokkalaisille suunnattua työelämän ja talouden simulaatiopeliä Yrityskylä Yläkoulun avajaisiin Lahteen 30.10. klo 15.30 alkaen.

Median edustajat voivat ilmoittautua mukaan avajaisten yhteydessä pelattavaan Yrityskylä-peliin. Pelissä jokaisella osallistujalla on oma rooli pelattavan yrityksen, Iskun, johtoryhmän jäsenenä. Tehtävänä on muun muassa valmistaa digitaalisella alustalla tuotteita asiakkaille sekä käydä lainaneuvotteluita ja myyntineuvotteluja puolalaisen ja kiinalaisen asiakkaan kanssa.

Yrityskylä Yläkoulu on työelämän ja talouden peliareena, jossa yhdeksäsluokkalaiset johtavat kilpaa yritystä kansainvälisillä markkinoilla. Oppilaiden toisiaan vastaan kilpailevissa johtoryhmissä jokaisella on oma vastuualueensa. Pelin aikana tiimit valmistavat ja myyvät tuotettaan asiakkaille sekä johtavat yritystä yhden vuoden ajan. Voittajatiimi on se, joka on saanut kasvatettua hyvän liiketuloksen lisäksi eniten mainettaan. Pelissä yhdistyvät digitaalisuus ja vuorovaikutus. 

Yrityskylä perustuu opetussuunnitelmaan ja tavoittaa vuodessa 40 prosenttia yhdeksäsluokkalaisista ja 75 prosenttia kuudesluokkalaisista. Iskun tiloihin rakennettavassa pelillistetyssä oppimisympäristössä vierailee kolmen vuoden aikana noin 12 000 yhdeksäsluokkalaista Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueelta.

Yrityskylä Yläkoulussa Lahdessa yhteistyökumppaneita ovat Isku, Nordea, Peikko, Metsä Group ja Lahden Teollisuusseuran Säätiö. Yrityskylää rahoittavat valtakunnallisesti myös opetus- ja kulttuuriministeriö, kunnat ja kaupungit, säätiöt sekä yritykset.

Yrityskylää koordinoi Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Yrityskylä sijaitsee Isku Centerissä Lahden Mukkulassa.

Aika: 30.10.2018 klo 15.30–17.30, Yrityskylä-peliä pelataan avajaistilaisuuden alussa.

Paikka: Yrityskylä Yläkoulu, Isku Center, Mukkulankatu 19, 15210 Lahti

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 29.10. mennessä:
Elina Niskanen
Aluepäällikkö Yrityskylä Kaakkois-Suomi, Lahti
elina.niskanen@tat.fi, 045 652 1712 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Talous ja nuoret TAT
Talous ja nuoret TAT
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.tat.fi

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT on silta tulevaisuuden tekijöiden ja yritysten välillä. Toimintamme ytimessä ovat nuorten talous- ja työelämätaidot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Talous ja nuoret TAT

Asenne ratkaisee! Mun elämä, mun työ -kiertue valmentaa työelämävalmiuksia 18 000 ammattiin opiskelevalle nuorelle25.2.2019 12:05:41 EETTiedote

Suomen suurin työelämäkiertue Mun elämä, mun työ tuo ammattiin opiskeleville toisen asteen opiskelijoille näkökulmia työelämästä, herättelyä asenteesta ja kannustusta motivaatioon. Kiertue haastaa nuoret myös pohtimaan omaa taloudenhallintaansa. Kiertue tavoittaa noin 18 000 nuorta vuoden 2019 aikana eri puolilla Suomea ja sen järjestää Talous ja nuoret TAT yhteistyössä OP:n ja Suomalaisen Työn Liiton kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme