EHYT

Kutsu Nuoret ja nuuska -selvityksen julkistamistilaisuuteen 15.1.

Jaa

Tervetuloa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n teettämän nuorten nuuskan käyttöä ja hankintatapoja koskevan selvityksen julkistamistilaisuuteen.

Tilaisuudessa tutkija Mikko Piispa kertoo, millaiset nuoret käyttävät tai välittävät nuuskaa ja mitä motiiveja siihen liittyy. Entä miten nuuskan käyttöä ja välittämistä voisi nuorten mielestä ehkäistä? Selvitys tehtiin Helsingissä ja Torniossa, joissa nuorten nuuskan hankintaan liittyy alueellisia eroja.

Tilaisuudessa kerrotaan myös Syöpäjärjestöjen teettämän selvityksen tuloksia urheilevien nuorten nuuskan hankinnasta sekä siitä, miten nuuskaan suhtaudutaan urheilun maailmassa. Tämän lisäksi esitellään Nuorten kulttuuri ja päihteet -tutkimuksen tuloksia.  

Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston Tiedekulmassa, Think Lounge -tilassa 15.1. klo 10-12. (Tiedekulma 2. krs. Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki).  

Tilaisuuden ohjelma

10:00 Kahvi- ja hedelmätarjoilu 

10:15 Alkusanat, Helsingin kaupungin Nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka   

10:30 Nuuska ja nuoret – laadullinen selvitys nuorten nuuskan käytöstä ja hankintatavoista, tutkija Mikko Piispa 

10:50 Miten nuuska kulkeutuu urheileville nuorille ja miten nuuskaan suhtaudutaan urheilun toimintaympäristössä, tutkija Risto Fonselius, Kuuskulman tapaustoimisto (Syöpäjärjestöt) 

11:10 Nuorten kulttuuri ja päihteet -tutkimuksen tuloksia, verkostokoordinaattori Mika Piipponen, Vahvistamo (EHYT ry) 

11:25 Kysymyksiä ja keskustelua  

12:00 Tilaisuus päättyy 

Nuuska ja nuoret -selvitys tehtiin osana kolmivuotista Nikotiinihanketta, joka saa avustusta STM:n myöntämästä terveyden edistämisen määrärahasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Hanne Munter, EHYT ry, p. 050 518 0466 tai hanne.munter@ehyt.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

EHYT
EHYT
Elimäenkatu 27
00510 HELSINKI

ehyt@ehyt.fihttp://www.ehyt.fi

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EHYT

Lämmin vanhemmuus voi suojata lasta päihteiden käytöltä ja mielenterveysongelmilta12.4.2019 08:00:00 EESTTiedote

Tilastojen mukaan nuorten päihteiden käyttö on laskussa, mutta laskeva kehityssuunta ei koske kaikkia nuoria. Esimerkiksi alkoholin käyttö on paljon yleisempää ammatillisissa oppilaitoksissa kuin lukioissa ja erot näyttävät kasvavan. Samat tekijät altistavat sekä liialliselle päihteiden käytölle että mielenterveysongelmille, toisaalta samankaltaiset tekijät myös suojaavat niiltä kummaltakin. Näihin tekijöihin kannattaa vaikuttaa jo lapsuudessa, jolloin ehkäisy on kaikkien helpointa.

Kysely: Suurin osa eduskuntavaaliehdokkaista ei kannata alkoholimarkkinoiden vapauttamista4.4.2019 11:25:26 EESTTiedote

Enemmistö eduskuntavaaliehdokkaista ei kaipaa alkoholijuomien myyntiin muutoksia, selvisi EHYT ry:n Aula Researchilla teettämässä kyselytutkimuksessa. Kaikista vastaajista 73 % pitäisi alkoholijuomisen nykyisen sääntelyn ennallaan (60 %), tai kiristäisi sitä (13 %). Vain 23 % vastaajista haluaisi vapauttaa kaikkien alkoholijuomien myynnin ruokakauppoihin, eli niin viinit kuin väkevät alkoholijuomat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme