Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kutsu: Opi käyttämään suomalaisten hyvinvoinnin jakaantumista havainnollistavaa karttapalvelua

Jaa

Millaista tietoa eri alueiden hyvinvoinnin jakaantumisesta on saatavilla? Miten tietoa voi hyödyntää päätöksenteon tai esimerkiksi alueellisen median tiedontuotannon tukena? Diakonia-ammattikorkeakoulu kutsuu päättäjät, paikallistoimittajat, viranhaltijat, hanketoimijat, palveluiden kehittäjät, opettajat, opiskelijat ja kaikki hyvinvoinnin jakaantumisesta kiinnostuneet webinaariin tiistaina 20.4. klo 13–14.30 kuulemaan Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelusta, joka tuottaa tutkittua tietoa eri kuntien, seutukuntien ja maakuntien huono-osaisuudesta.

Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu tarjoaa vertailutietoa alueiden huono-osaisuustilanteesta maan keskitasoon verrattuna sekä tilanteen muutoksista 2010-luvulla. Palvelun avulla saadaan tietoa, millä alueilla on merkittäviä hyvinvointivajeita. Alueita on mahdollista vertailla kuntien, seutukuntien ja maakuntien tasolla.

– Eri alueet näyttävät profiloituvan huono-osaisuudessa eri tavoin. Pohjois-Savossa korostuu esimerkiksi mielenterveysongelmat ja lastensuojelun tarve, Pohjois-Karjalassa pienituloisuus ja työttömyys, ja Uudellamaalla, Kymenlaaksossa sekä Päijät-Hämeessä on muuhun maahan verrattuna keskitasoa paljon enemmän koulutuksen ulkopuolelle jääneitä nuoria, kertoo tutkija Joakim Zitting Diakista.

Sokra-hankkeen Diakin osatoteutuksen järjestämä koulutustilaisuus 20.4. kello 13.00–14.30 on avoin kaikille eriarvoistumisesta kiinnostuneille. Teams-alustalla toteutettavaa tilaisuutta vetävät tutkijat Joakim Zitting ja Liisa Kytölä Diakista.

Tilaisuudessa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

  • Huono-osaisuus Suomessa -karttasivuston käyttö ja hyödyntäminen.
  • Mitä huono-osaisuus on, ja miksi siihen pitää kiinnittää huomiota?
  • Karttasivuston hyödyt esimerkiksi alueellisen päätöksenteon ja palveluiden kohdentamisen tukena.

Tilaisuuteen osallistujat voivat etukäteen tutustua karttasivustoon ja esittää ennakkokysymyksiä karttasivuston aiheista ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumislomakkeella voit myös kertoa, jos olet jo hyödyntänyt karttasivustoa jossain yhteydessä.

Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelun käyttö on maksutonta, ja se on kehitetty Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke – Sokran Diakin osahankkeessa. Sokra-koordinaatiota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Karttapalvelua hyödynnetään myös Diakin yhteiskehittämisen foorumissa, DiakHubissa.

>> Ilmoittautumiset tapahtumaan 18.4. mennessä 

>> Lue lisää Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelusta Diakin sivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joakim Zitting, tutkija, p. 050 356 9918, joakim.zitting@diak.fi

Liisa Kytölä, p. 050 430 6095, liisa.kytola@diak.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kutsu: Näin käytät ilmaista Zekki-digipalvelua työssä nuorten kanssa11.5.2021 08:48:14 EEST | Tiedote

Miten nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset voivat hyödyntää Zekkiä? Maksuton Zekki on itsearviointiin perustuva digipalvelu, joka antaa nuorelle kokonaisarvion hänen elämäntilanteestaan sekä tarvittaessa suosituksia palveluista. DiakHub järjestää ke 19.5. klo 9–10 webinaarin, johon kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan Zekki-palvelun mahdollisuuksista työssä nuorten kanssa.

Rikotaan kielimuuri! Lyhytanimaatiot tarjoavat ratkaisuja kohtaamisen karikoihin 5.5.2021 12:03:09 EEST | Tiedote

Miten työpaikalla varmistetaan, että jokaisella on mahdollisuus osallistua yhdenvertaisesti työpaikan arkeen? Kuinka jokainen voi helposti sujuvoittaa kohtaamista työyhteisössä? Millainen on kaikkien kahvihuone, joka kutsuu mukaan taustoista riippumatta? Uudet lyhytanimaatiot herättelevät näkemään arkisia ja tuttuja tilanteita maahanmuuttajataustaisen työntekijän näkökulmasta ja antavat selkeät vinkit työyhteisöille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme