Seta Ry

Lahti Pride -tapahtuma hakee esiintyjiä ja taiteilijoita avoimella haulla!

Jaa

Lahti Priden ohjelmahaku on alkanut. Haulla haetaan sekä taideteoksia tapahtumaviikolla 18.–24.5. järjestettävään taidenäyttelyyn että esiintyjiä tapahtuman iltabileisiin ravintola Torveen ja Tirraan 23.5. Järjestäjät katsovat, että avoin ohjelmahaku tarjoaa yhdenvertaisen mahdollisuuden kaikille ohjelman tarjoamisesta kiinnostuneille.

- Lahti Priden ohjelmahaku on alkanut.
- Tapahtumaan haetaan esiintyjiä tapahtuman kulkuepäivän iltabileisiin sekä taiteilijoita tapahtumaviikolle ravintola Tirran taidenäyttelyyn. 
- Sateenkaariteeman lisäksi vuoden 2020 tapahtumateemana on  "Rakkautta kaiken ikää."
- Avoimen haun tarkoituksena on tehdä tehdä ohjelman tarjoamisesta helppoa ja yhdenvertaisuutta edistävää.

 

Lahti Pride 2020 -työryhmä hakee esiintyjiä tapahtuman kulkuepäivän iltabileisiin sekä taiteilijoita tapahtumaviikolle ravintola Tirran taidenäyttelyyn. Lahti Pride on kaikille avoin ihmisoikeustapahtuma, jonka Lahden Seta ry järjestää vuosittain. Vuonna 2020 Lahti Pride -tapahtuma järjestetään edellisvuoden tapaan toukokuun lopulla, 18.–24.5. Tapahtumaviikko huipentuu kulkueeseen, iltabileisiin sekä päiväjuhlaan Lahden satamassa lauantaina 23.5. 

- Järjestämme Lahti Pride -tapahtuman iltabileet kulkuepäivän iltana, lauantaina 23.5. ravintola Torvessa ja Tirrassa. Etsimme iltabileisiin erilaisia esityksiä, jotka edustavat sateenkaarevaa taidetta ja sateenkaarevia taiteilijoilta, joille seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus ovat sydämen asioita.Tirraan ripustetaan tapahtumaviikolla myös taidenäyttely, johon tuodaan esille taideteoksia; piirustuksia, maalauksia ja valokuvia. Myös taidenättelyyn on mahdollista hakea avoimen haun kautta. Joitakin hakemuksia on jo tullut, mutta hakuaikaa on vielä jäljellä ja kannustamme rohkeasti hakemaan mukaan, kertoo Lahti Pride -iltabileiden tuottaja Katri Salmi.

Ensimmäistä Lahti Pridea vietettiin 2014, ja yhtä välivuotta lukuun ottamatta tapahtuma on tuonut vuosittain Lahteen kulkueen, tori- ja puistojuhlan, koulutuksia, bileitä, taide- ja kulttuuritapahtumia sekä erilaisia vertaistapaamisia. Vuoden 2020 Lahti Pride teema on “Rakkautta kaiken ikää”. Ohjelmistossa huomioidaan eri-ikäiset ihmiset ja luodaan sukupolvien välistä keskustelua.

- Pride-tapahtumaan liittyy kyllä karnevaalihenkeä ja oman identiteetin juhlintaa, mutta pohjimmiltaan Pride on poliittinen tapahtuma, jonka on tarkoitus tuoda näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia koskevia epäkohtia ja ottaa kantaa niihin. Pride -tapahtumat saavat jatkuvasti enemmän näkyvyyttä ja samalla myös enemmän palautetta ja kritiikkiä siitä, mitä arvoja ne ajavat ja edistävät. Arvovalintoja tehdään valitessa tapahtumapaikkoja, esiintyjiä ja yhteistyökumppaneita. Koemme, että avoin esiintyjä- ja taiteilijahaku on hyvä keino antaa kaikille mahdollisuus päästä osaksi Lahti Pride -tapahtumaa ja tehdä näin tapahtumasta hieman yhdenvertaisempi, kertoo Lahden Seta ry:n puheenjohtaja Aako Norojärvi.

Myös 2019 vuoden Lahti Pride -tapahtumaan haettiin esiintyjiä kaikille avoimella haulla. Tapahtuman järjestäjät ovat kokeneet, että avoin haku on tärkeä osa myös tapahtuman perusperiaatteita.

- Meille tapahtuman tuottamisessa tärkeää on, että tapahtuma on laadukas ja ottaa kantaa olennaisiin poliittisiin kysymyksiin. Pyrimme lisäämään vuosi vuodelta inklusiivisuutta tapahtuman ohjelmistossa ja tarjoamaan mahdollisuuden äänensä kuuluvaksi tekemiseen niille, joille sitä ei vähemmistöön tai useisiin vähemmistöihin kuulumisen vuoksi usein anneta, kommentoi Lahti Pride -tapahtuman tuottaja Miiro Pyysing.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Miiro Pyysing
Lahti Pride 2020 tuottaja
044 2409 300
tapahtumatuottaja@lahtipride.fi

Aako Norojärvi
Lahti Pride 2020 tuottaja, Lahden Seta ry:n puheenjohtaja
044 239 7854
tapahtumatuottaja@lahtipride.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Seta Ry
Seta Ry
Pasilanraitio 5, 2 krs.
00240 Helsinki

https://seta.fi/

TIETOA SETAN JÄSENJÄRJESTÖSTÄ:

Lahden Seta ry on ihmisoikeus- ja palvelujärjestö, jonka tavoitteena on edistää seksuaalista- ja sukupuolista tasa-arvoa ja pyrkiä ehkäisemään seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen ilmentymiseen kohdistuvia ennakkoluuloja ja syrjintää. Pride-tapahtuman lisäksi Lahden Seta ry:n toimintaan kuuluvat monenlainen ryhmätoiminta, koulutukset, tapahtumat ja bileet sekä kannanotot paikallisiin päivänpolttaviin asioihin.

-----

TIETOA SETASTA:

Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta tai kehon sukupuolta määrittävistä piirteistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Seta Ry

TIEDOTE: uudet sukupuolidysforian hoitosuositukset sisältävät vakavia uhkia hyvän hoidon toteutumiselle23.6.2020 16:56:51 EESTTiedote

Sosiaali- ja terveysministeriön alainen Palveluvalikoimaneuvosto (Palko) on hyväksynyt suositukset sukupuolidysforian lääketieteellisistä hoidoista. Setan ja Trasekin mielestä Palkon suositukset lähinnä vahvistavat nykyisiä hoitolinjauksia ja pyrkivät rajoittamaan hoitoon pääsyä, unohtavat kansainväliset hoitosuositukset, eivätkä esitä uskottavia ratkaisuja hoitojen koettuihin epäselvyyksiin. Uusissa suosituksissa korostetaan perusterveydenhuollon roolia sukupuolidysforian ensimmäisenä hoitotahona. Lisäksi korostetaan sukupuoliristiriidan pitkäkestoisuutta ja vakavuutta erikoissairaanhoidon edellytyksenä sekä vaaditaan muiden terveysongelmien hoitamista ennen sukupuolidysforian hoitoa.

Euroopan perusoikeusviraston kysely osoittaa sateenkaari-ihmisiin kohdistuvan häirinnän ja vihatekojen yleisyyden, Suomessa vain joka 10. ilmoittaa kokemastaan vihasta14.5.2020 16:17:29 EESTTiedote

Euroopan perusoikeusvirasto on julkaissut maailman laajimman kyselytutkimuksen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten tilanteesta Euroopassa. Kyselyyn vastasi 140 000 sateenkaari-ihmistä 28 maasta. Tutkimustulosten mukaan sateenkaari-ihmisten kohtaama syrjintä, häirintä ja väkivalta on edelleen valitettavan yleistä. Myös Suomessa 31 prosenttia vastaajista on kohdannut syrjintää viimeisen vuoden aikana.

Setan uusi nuorten video “Tää on kuka mä oon – sateenkaarinuoret äänessä” julkaistaan 15.4.202015.4.2020 00:00:00 EESTTiedote

Seta julkaisee 15.4.2020 uuden 25-minuuttisen dokumentaarisen haastatteluvideon sateenkaarinuoruudesta. "“Tää on kuka mä oon” – sateenkaarinuoret äänessä -video tarjoaa seitsemän eri näkökulmaa sateenkaarinuoren elämästä 2020-luvun Suomessa. Video ja siihen liittyvä teemavideoiden kokonaisuus ovat katsottavissa Setan YouTube-kanavalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme