Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Lasten päivystykseen myös psykiatrista hoitoa tarvitsevat lapset

Jaa

Tays Keskussairaalassa toimiva lasten päivystys laajenee myös psykiatrisiin lapsipotilaisiin. Acutassa hoidetaan lapsipotilaista enää tapaturman vuoksi hoitoa tarvitsevia.

Alle 16-vuotiaiden lasten ja nuorten ensisijainen hoitopaikka äkillisissä sairaustilanteissa on oman terveyskeskuksen vastaanotto. Oman terveyskeskuksen vastaanoton sulkeuduttua Tays Ensiapu Acutaa käyttävistä kunnista lapsipotilaat hakeutuvat Tays Keskussairaalan lasten päivystykseen osoitteeseen Elämänaukio 2 (ajo pysäköintihalliin osoitteessa Kuntokatu 2).

Taysiin tullaan vain silloin, kun hoito ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Taysin lasten päivystyksessä hoidetaan 3.2.2020 lähtien kaikki alle 16-vuotiaat potilaat, joilla on äkillinen oire tai sairaus, tapaturmaa lukuun ottamatta. Tays Ensiapu Acutassa hoidetaan edelleen ne alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret, jotka tarvitsevat hoitoa tapaturman vuoksi. Tällaisia ovat esimerkiksi kaatumisesta, putoamisesta tai muusta onnettomuudesta kuten liikenneonnettomuudesta aiheutuneet vammat, murtumaepäilyt ja haavat.

Kangasalan ja Pälkäneen alle 16-vuotiaat lapsipotilaat ryhtyvät 3.2. niin ikään käyttämään Tays Keskussairaalan päivystyspalveluita oman terveysasemansa päivystyksen aukioloaikojen ulkopuolella. Tapaturmat hoidetaan edelleen Tays Valkeakoskella. Muut Tays Valkeakosken yhteispäivystyksen alueella asuvat käyttävät edelleen päivystyspalveluita Valkeakosken sairaalassa.

Soita ensin

Taysin lasten päivystyksessä toimii arkisin klo 14-07 ja viikonloppuisin ympärivuorokautisesti puhelinpalvelu numerossa 03 311 63345. Siihen kannattaa soittaa ennen päivystykseen lähtöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vastuualuejohtaja Marja-Leena Lähdeaho
puh. 050 5985345
Lastentautien vastuualue, Tays

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kaksi pirkanmaalaista on sairastunut tuhkarokkoon12.2.2020 14:03:14 EETTiedote

Kaksi pirkanmaalaista on sairastunut tuhkarokkoon kaukomatkan jälkeen. Sairastuneet ovat rokottamattomia nuoria aikuisia, ja he matkustivat samassa seurueessa tammikuussa. Sairastuneet ovat joutuneet sairaalahoitoon voimakkaiden oireiden takia. Koska rokottamattomien henkilöiden tuhkarokko on erittäin tarttuva, taudille altistuneet on kartoitettu ja heihin ollaan yhteydessä. Tuhkarokko tarttuu helposti. Tartuntaan riittää oleskelu samassa tilassa sairastuneen kanssa. Tuhkarokkorokotuksia alettiin antaa Suomessa vuonna 1975 ja MPR-rokotukset käynnistettiin 1982. 60-luvulla Suomessa esiintyi vielä laajoja tuhkarokkoepidemioita, ja useimmilla ennen vuotta 1965 syntyneillä on suoja tuhkarokkoa vastaan. Vuosina 1965-74 syntyneillä saattaa olla puutteita rokotussuojassa, eivätkä he välttämättä ole sairastaneet tuhkarokkoa. Jos ei ole varma rokotussuojastaan, MPR-rokote kannattaa ottaa. Suoja tuhkarokkoa vastaan edellyttää joko sairastettua tuhkarokkoa tai kahden MPR-rokotuksen antamaa suojaa

Nuorten mielenterveyden häiriöiden kasvu on hätähuuto yhteiskunnan muutoksesta10.2.2020 11:00:00 EETTiedote

Yhä useammalla nuorella havaitaan masennusta ja ahdistuneisuutta. Jopa joka neljännellä nuorella on todettavissa mielenterveyden häiriö. Nuorisopsykiatrian potilasmäärät kasvavat mutta kasvaneeseen hoidon tarpeeseen ei pystytä vastaamaan. Hoitojonojen kasvua ei voida ratkaista vain lisäämällä hoitoresurssia. Nuorisopsykiatrian ammattilaiset arvioivat, että perheissä, kouluissa ja yhteiskunnassa on tapahtunut asioita, jotka uhkaavat nuorten tulevaisuutta ratkaisevalla tavalla.

Taysissa kehitetty epilepsiahoidon seurantatyökalu USA:n markkinoille31.1.2020 12:00:00 EETTiedote

Taysissa kehitetty epilepsiahoidon seurantatyökalu USA:n markkinoille Neuro Event Labsin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan yhdessä kehittämä tekoälyavusteinen epilepsiahoidon seurantatyökalu Nelli mahdollistaa hoidon parantamisen tuhansilla potilailla, jotka kärsivät epilepsiasta ja muista neurologisista sairauksista. Järjestelmä tunnistaa ja seuraa epilepsiaa sairastavan henkilön yöaikaisia kohtauksia ja vähentää kalliiden video-EEG -seurantojen tarvetta. Sillä voidaan tukea potilaan kotona asumista ja työssäkäyntiä.

Eturauhassyöpä ja alaraajojen valtimotauti teemoina Tays tutuksi -luentosarjan aloituksessa 22.1.17.1.2020 11:10:40 EETTiedote

Tays tutuksi -yleisöluennot valottavat kevätkaudella uusinta tutkimusta ja hoitoa. Ensimmäinen luento pidetään 22.1. otsikolla "Miesten päivä". Professori Teuvo Tammela kertoo eturauhassyövän hoidosta ja verisuonikirurgian dosentti Velipekka Suominen ikääntyvillä miehillä yleisestä alaraajojen valtimotaudista ja sen hoidosta. Luentoja voi seurata myös verkosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme