Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Mänttä-Vilppulassa todettu kuntoutusosastolla 11 koronatartuntaa  

Jaa

Mänttä-Vilppulan kaupungissa sijaitsevalla Harjupeipon kuntoutusosastolla Punatulkun palvelukeskuksessa kahdelta työntekijältä ja yhdeksältä siellä olevalta tai sieltä kotiutuneelta asukkaalta on löytynyt koronavirustartunta.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa tartuntalähdettä, mutta sitä selvitetään otetuilla näytteillä sekä jo alkaneella jäljitystyöllä.

Kaikista asukkaista ja työntekijöistä on otettu koronavirusnäytteet. Lisäksi sairastuneet on siirretty eristykseen toisaalle. Altistuneet lähikontaktissa olleet on asetettu karanteeniin.

Mäntänvuoren Terveys Oy on yhteistyössä kaupungin tartuntatautivastuulääkärin (hallintoylilääkäri) ja Taysin infektioyksikön kanssa ryhtynyt välittömiin, suunnitelmien mukaisiin varotoimiin asukkaiden ja työntekijöiden suojaamiseksi sekä tartuntaketjun katkaisemiseksi.

Kuntoutusosastolle laitettiin ensimmäisen tietoon tulleen koronavirustartunnan vuoksi vierailukielto lauantaina 12.9.2020 ja se on voimassa toistaiseksi, kunnes vierailut voidaan taas toteuttaa turvallisesti. Vierailukielto on voimassa 12.9.2020 alkaen myös samassa rakennuksessa sijaitsevassa erillisessä tehostetun palveluasumisen yksikössä, kunnes on voitu varmistaa, että vierailuja voidaan turvallisesti toteuttaa siellä.

Henkilökunnan suojautumistoimia on tehostettu valmiiden suunnitelmien mukaisesti. Henkilökunta on tähänkin asti suojautunut käyttäen ohjeistusten mukaisia suojaimia ja toteuttanut hyvää käsihygieniaa ehkäistäkseen tartuntoja.

Kuntoutusosastolla nyt ilmenneistä koronavirustartunnoista ei aiheudu muutoksia muihin kaupungin palveluihin eikä kuntalaisten muihin epidemiaohjeistuksiin.

Yhteistiedote:

Mänttä-Vilppulan kaupunki

Mäntänvuoren Terveys Oy

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:

Hallintoylilääkäri Tarja Marjamäki, puh. 044 728 8764
Mänttä-Vilppulan kaupunki

Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen, puh. 050 4107760
Johtajaylilääkäri Juhani Sand, puh. 044 7195959
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Verisairauksien keskus ja isotooppilääketiede uuteen F-rakennukseen syyskuussa8.9.2020 13:37:04 EESTTiedote

Taysin uuteen F-rakennukseen sijoittuvat kliininen isotooppilääketiede ja verisairauksien keskus. Isotooppilääketiede aloittaa uusissa tiloissa 15.9., verisairauksien vuodeosasto muuttaa 29.9. ja poliklinikat aukeavat 1.10.2020. Verisairauksien hoito sekä isotooppitutkimukset tehdään jatkossa uudessa F-rakennuksessa. Aiemmin toiminnot ovat olleet hajautettuna eri puolille sairaalaa. Uudet tilat sijoittuvat Kaupin kampukselle, ja rakennukseen kuljetaan Taysin pääsisäänkäynnin kautta. Uusien tilojen myötä myös palveluja ja laitteistoa on uudistettu. -Isotooppitutkimuksiin saadaan uusi PET-TT-laite, joka yhdistää radioaktiivisella merkkiaineella tehdyn kuvauksen ja tietokonetomografian yhteen ja samaan laitteeseen. Sitä käytetään pääasiassa syöpäpotilaiden kuvantamiseen, ja sen avulla syöpämuutokset voidaan havaita entistä varhaisemmassa vaiheessa, kertoo sairaalafyysikko Pasi Korkola. Yli puolet kaikista isotooppitutkimuksista tehdään syöpäpotilaille. Sydämen, munuaisten ja keuhkojen sai

Tutkimus: Poikkeusaikoinakin pitää turvata päivystyskirurgian saatavuus11.8.2020 11:20:25 EESTTiedote

Tampereen yliopistollisen sairaalan johtamassa tutkimuksessa selvitettiin, miten päivystykselliset leikkaustoimenpiteet muuttuivat kevään 2020 poikkeusaikana valmiuslakien käyttöönoton jälkeen. Tutkimuksessa selvisi, että poikkeusoloista huolimatta päivystysleikkauksien määrä ei juuri vähentynyt ja vakavissa tilanteissa hoitoon hakeuduttiin. Tutkimuksen tulokset on julkaistu British Journal of Surgery -tiedelehdessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme