Business Tampere

Mediakutsu: Tulevaisuuden tähdet Nordic Startup Schoolin Demodayssa

Jaa

Tampereen startup-kentän kehityksen kulmakivenä on paikallisen yhteistyön vahvistuminen. Nordic Startup School on uusi valmennusohjelma, joka on osa Tampereen vauhdilla kasvavaa startup-ekosysteemiä.

Tampereen kaupunki tarjoaa uusille yrityksille kansainvälisesti kilpailukykyisen toimintaympäristön. Paikallisen startup-ekosysteemin eri toimijoita on aktiivisesti tuotu lähemmäs toisiaan, jolloin synergiat vahvistuvat. Yhteistyö auttaa startupien kansainvälistymisessä, mutta se myös houkuttelee Tampereelle pääomaa sekä yrityksiä. Kaupungin tavoitteena onkin lisätä startup-yritysten määrää sekä vahvistaa ilmapiiriä, jossa yritysten kasvua ja kansainvälistymistä voidaan tukea ja edistää.

Kukoistava startup-ekosysteemi vaatii potentiaalisten kasvuyritysten lisäksi myös oikeanlaisia startupeille suunnattuja palveluita, osaavaa työvoimaa sekä toki pääomarahoitusta. Näistä hyvinä esimerkkeinä ovat hiljattain Tampereelle ankkuroitunut Zoosh Ventures, paikallisesti käynnistetty Feel Good -vaikuttavuussijoitusrahasto sekä Verticalin kanssa yhteistyössä käynnistyvä teollinen yrityskiihdyttämö. Kaikki tämä on osa yhteisöllisyyteen pohjautuvaa startup-ekosysteemiä, jossa paikallisen toiminnan satsaukset johtavat positiivisiin lopputuloksiin. Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen korostaa, että ainoastaan tilanteessa, jossa sijoittajat sekä potentiaaliset hankkeet kohtaavat, Tampere voi ottaa seuraavan harppauksen kohti kansainvälisesti kilpailukykyisempää yrityskulttuuria.

Nordic Startup School -valmennusohjelmana on yksi tärkeä osa ekosysteemiä. Se toteutetaan osana ”6Aika - kasvun ekosysteemit” -hanketta. Ohjelma on suunnattu kasvuvalmiille sekä kasvua aktiivisesti hakeville startup-yrityksille. Se tarjoaa työkaluja ja kontakteja, joiden avulla yritykset voivat kasvattaa vetovoimaansa sekä kehittyä kohti kansainvälistä läpimurtoa, erityisesti Yhdysvaltojen markkinoita. Ohjelman ensimmäinen ryhmä on juuri valmistunut, ja he esittäytyvät 14.5. järjestettävässä Demodayssa. Tapahtuma tuo Tampereelle mentoreita sekä sijoittajia, ja tarjoaa myös erittäin kiinnostavia puheenvuoroja. Huippuluokan vierailijoiden lisäksi valokeilassa Demodayn ohjelmassa ovat totta kai Nordic Startup Schoolin tiimit itse.

Tapahtuma järjestetään 14.5. TAMKin Proakatemian tiloissa klo 15:30-20:00. Tapahtumaan voi ilmoittautua tämän linkin kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja ja houkutella osaavaa työvoimaa sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Palvelemme sinua Tampereen kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman mukaisesti asiakastoimialoillamme, joita ovat uudistuva teollisuus, älykkään kaupunkiseudun ratkaisut ja elämystalous. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Kaupin alueella Tampereella testataan sähköpyöriä ratkaisemaan liityntäpysäköinnin haasteita25.11.2020 13:12:01 EETTiedote

Kaupin alueella on aloitettu sähköpyöräkokeilu, jossa alueella liikkuville tarjotaan mahdollisuus käyttää sähköpyöriä ilmaiseksi. Kokeilun tarkoituksena on tarjota helppo ja vaivaton tapa kulkea Linnainmaalta Kauppiin, jonne kuljetaan jo nyt paljon liityntäpysäköintialueiden kautta Niihamasta ja Hakametsästä. Usein viimeiset kilometrit on kuljettu jalkaisin tai omalla pyörällä, joka on jouduttu ottamaan mukaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme