Karisto

Mimmu Tihisen ja Meeri Hentilän Kalevin kesätarinalle Runeberg Junior -ehdokkuus

Jaa

Runeberg Junior -palkinto myönnetään suomalaiselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset. Kalevin kesätarina on sympaattinen selkokirja, joka vie kesänmittaiselle seikkailulle.

Runeberg Junior -palkintoehdokas, Mimmu Tihisen ja Meeri Hentilän Kalevin kesätarina, on tarina Kalevista, joka inhoaa vettä eikä halua opetella uimaan. Selkokielinen lastenromaani sopii erityisen hyvin lasten ja vanhempien yhteisiin lukutuokioihin sellaisissa perheissä, joissa vanhempien äidinkieli ei ole suomi tai perheessä on muu tarve selkokielen käyttöön.

Runeberg Junior -raadin perustelut ehdokkuudelle:

Kalevin kesätarina on Mimmu Tihisen kirjoittama ja Meeri Hentilän kuvittama kaunis kertomus tavallisesta arjesta lapsen näkökulmasta. Upea kieli ja kauniit kuvaukset vievät lukijan mukaan kesänmittaiselle seikkailulle osaksi Kalevin kesälomaa: Miltä tuntuvat ystävyyden kiemurat lapsen näkökulmasta, miltä tuntuu omien pelkojen voittaminen.” 

Raatiin kuuluvat kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä Filippa Hella, erikoiskirjastonhoitaja Mikaela Wickström ja luokanopettaja Christa Viitanen. Lopullisen valinnan tekevät lapsiraadit porvoolaisista päiväkodeista ja kouluista. Voittaja julkistetaan helmikuussa 2022.

Mimmu Tihinen (s. 1964) on palkittu kirjailija, joka on kirjoittanut runoja, novelleja sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Tihinen tunnetaan innokkaana selkokielen puolestapuhujana. Meeri Hentilä (s. 1983) on kuvittaja ja graafinen suunnittelija.

Runeberg Junior -palkinto myönnetään suomen- tai ruotsinkieliselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset. Palkinnolla halutaan edistää lasten lukuintoa. Palkinnon arvo on 10 000 euroa.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Marraskuu lähestyy, oletko valmis? Laura Suomelan Minä vastaan marraskuu on valloittava tarina talven pimeyden selättämisestä12.10.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Marraskuuta kammoava kirjailija, erityisnuorisotyönohjaaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Laura Suomela kirjoitti lohtukirjan 17-vuotiaana kotoa pois muuttavasta Emmistä, jonka uusi, itsenäinen elämä ei lähde käyntiin ihan niin kuin hän oli toivonut. Kaiken lisäksi vuoden synkin ajankohta painaa päälle. Voiko marraskuuta peitota millään?

Leah Johnsonin lämmin ja hauska Jos vain kruunun saisin on ”queer-tanssiaisromanssi, jota et tiennyt tarvitsevasi”7.10.2021 15:24:43 EEST | Tiedote

Sydämellinen YA-romaani unelmista ja itsensä löytämisestä on hurmannut lukijat ympäri maailman, eikä ihme. Kirja tarjoaa perinteiseen amerikkalaiseen tanssiaiskuningatar-tarinaan uudenlaisen näkökulman. Muun muassa Kirkus Reviews, Amazon, Marie Claire ja Publishers weekly valitsivat Leah Johnsonin esikoisteoksen vuoden 2020 parhaiden kirjojen joukkoon.

Pitääkö jokaisella lapsella olla erityistaito? Uudessa Superluokka-sarjassa kaikilla muilla on superkyky paitsi Sohvilla20.9.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Superluokassa jokainen koulupäivä on huikea seikkailu! Kirjailija ja käsikirjoittaja Pilke Salon hauskassa uudessa sarjassa Sohvi on luokkansa ainoa, jolla ei ole jännittävää superkykyä. Siitä huolimatta ihan tavallinen Sohvi valitaan luokkansa uuden Setvijäkerhon johtajaksi. Kerholla riittää tehtäviä, ja niiden ratkaisemiseksi tarvitaan niin Sohvin neuvokkuutta kuin hänen luokkalaistensa superkykyjä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme