Hyvinkään kaupunki

Muuttoliike toi runsaasti uusia asukkaita Hyvinkäälle viime vuonna

Jaa

Hyvinkään kaupungin väestönkasvu oli viime vuonna positiivinen. Muuttovoittoa kaupunki sai yhteensä 279 asukkaan verran. Viime vuoden väestönkasvu oli yhteensä +104 asukasta.

Hyvinkään väestönkehitys on kasvusuunnassa.
Hyvinkään väestönkehitys on kasvusuunnassa.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
25.1.2020
Julkaistavissa heti

Muuttoliike toi runsaasti uusia asukkaita Hyvinkäälle viime vuonna

Hyvinkään kaupungin väestönkasvu oli viime vuonna positiivinen. Muuttovoittoa kaupunki sai yhteensä 279 asukkaan verran. Luonnollinen väestönlisäys oli Hyvinkäällä negatiivista mikä merkitsee, että väestönkasvu perustui muuttoliikkeeseen.

- Viime vuoden väestönkasvu oli yhteensä +104 asukasta, kertoo Hyvinkään kaupungin tietotuotantoon ja tilastoihin erikoistunut suunnittelija Taru Härkönen.

Kotimaasta Hyvinkää sai muuttovoittoa yhteensä 135 asukasta vuonna 2020. Tulomuuttajia oli vuoden aikana yhteensä lähes 2 700. Määrä on enemmän kuin kertaakaan aiemmin 2000-luvulla. Hyvinkään muuttoliikettä on vauhdittanut korkea valmistuneiden asuntojen määrä. Ulkomailta Hyvinkää sai muuttovoittoa yhteensä 144 henkilöä, noin neljäsosa muuttaneista on paluumuuttajia. Ulkomailta Hyvinkäälle muutto on tuonut lisäväestöä tasaisesti koko 2000-luvun.

- Hyvinkäällä nettomuutto, asuntotuotannon ja myönnettyjen rakennuslupien määrät ovat tällä hetkellä kaikki kasvusuunnassa. Viime vuonna valmistui lisäksi ennätysmäärä uusia asuntoja, eli kaikki kasvua osoittavat käyrät ovat tällä hetkellä samansuuntaisia, toteaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

- Luvut osoittavat, että meillä on edellytyksiä jatkaa samaan suuntaan, sillä nämä kaikki tekijät tukevat positiivista kehitystä ja kaupungin kasvua, Mattila lisää.

Koronapandemian vaikutuksista muuttoliikkeeseen ei ole vielä riittävästi tietoa. Uudenmaan viidenneksi suurimpana kaupunkina Hyvinkäällä on kuitenkin mahdollisuus erottautua asuinpaikkana hyvän sijaintinsa sekä monipuolisen kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjonnan kautta.

- Hyvinkäällä yhdistyy kaupungissa elämisen parhaat puolet hyviin harrastusmahdollisuuksiin sekä luontoelämyksiin, muistuttaa Mattila.

Syntyvyyden lasku on taittunut mutta ikärakenteen muutos hidastaa kasvua

Vuoden 2020 aikana syntyvyyden lasku on pysähtynyt Hyvinkäällä.

- Viime vuonna syntyneitä oli yhteensä 336 henkilöä. Määrä on samaa tasoa kuin edellisenä vuonna eli syntyvyyden lasku näyttää ainakin hetkellisesti taittuneen. Syntyneitä oli kuitenkin 155 henkilöä vähemmän kuin kuolleita, sanoo Taru Härkönen.

Luonnollinen väestönlisäys on painunut Hyvinkäällä negatiiviseksi vuodesta 2017 lähtien, sillä kaupungin väestö on hieman ikääntyneempää kuin muualla Keski-Uudellamaalla.

Lisätietoja
Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Suunnittelija Taru Härkönen, suunnittelija p. 040 662 4429

Väestötilastot: www.hyvinkaa.fi/kaupunki-ja-hallinto/hyvinkaatietoa/tilastot/vaesto
Tutustu kaupunkiin: www.visithyvinkaa.fi 

Avainsanat

Kuvat

Hyvinkään väestönkehitys on kasvusuunnassa.
Hyvinkään väestönkehitys on kasvusuunnassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Livestriimejä lockdowniin: Paluu Poikkeustilaklubiin2.3.2021 11:49:57 EETTiedote

Aprillipäivänä käynnistynyt Poikkeustilaklubi-kulttuurikanava viettää pian yksivuotissyntymäpäiväänsä. Kesäkuussa, poikkeustilan päätyttyä kanava vaihtoi nimensä ON AIR Hyvinkääksi, mutta nyt uuden poikkeustilan alkaessa livestriimejä ja kulttuuritallenteita tarjoava, Hyvinkään kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama kulttuurikanava palaa juurilleen ja löytyy sosiaalisesta mediasta jälleen ristimänimellään.

Hyvinkään kaupunki myöntää koronatukea urheiluseuroille ja yhdistyksille17.2.2021 18:40:15 EETTiedote

Hyvinkään kaupunginhallitus on kokouksessaan 1.2.2021 päättänyt myöntää 50 000 euroa ylimääräistä tukea hyvinkääläisten urheiluseurojen ja yhdistysten toiminnan tukemiseen. Kulttuuri- ja hyvinvointilautakunta käsitteli tänään 17.2.2021 tuen jakokriteereitä. Harkinnanvarainen tuki on tarkoitettu välittömien koronapandemian aiheuttamien taloudellisten haittojen tukitoimiin sekä seurojen ja yhdistysten talouden tasapainottamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme