Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Päätöstiedote: Ylisen kauppa palautettiin uudelleen valmisteltavaksi

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantaina palauttaa Ylöjärvellä sijaitsevan Ylisen kuntoutuskeskuksen myynnin uudelleen valmisteltavaksi. Hallitukselle oli valmisteltu kokonaisuuden myynti yksityishenkilöille 80 000 euron hintaan.

Laajuudeltaan 19 hehtaarin kokoinen alue ja osittain varsin huonokuntoinen kiinteistökokonaisuus on ollut tyhjillään ja julkisessa myynnissä vuodesta 2015 alkaen, kun kehitysvammapalveluille rakennettiin uudet tilat Nokian Pitkäniemeen.

Rakennusten purkukustannusten on arvioitu olevan vähintään 1,5 miljoonaa euroa. Myös alueen nykyinen kaava on vähentänyt kokonaisuuden ostohalukkuutta.

Kohteen vuosittaiset ylläpitokustannukset sairaanhoitopiirille ovat yli 100 000 euroa, vaikka kohde on ollut vuosia pääosin kylmillään. Kohteessa on ollut jatkuvaa ilkivaltaa, mikä on lisännyt sairaanhoitopiirin ylläpitokustannuksia.

Hallitus voi myydä sairaanhoitopiirin kiinteää omaisuutta vain 100 000 euroon asti.

Coxan ja Sydänsairaalan tontit myydään yhtiöille

Hallitus päätti maanantain kokouksessaan myös esittää valtuustolle, että valtuusto myisi Tekonivelsairaala Coxalle sen käyttämän määräalan Tays Keskussairaalan alueen tontista 1,3 miljoonalla eurolla ja vastaavasti Tays Sydänsairaalalle sen käyttämän määräalan 1,3 miljoonalla eurolla.

Maanmyynti on osa sairaanhoitopiirin valtuuston päättämää alijäämän kattamissuunnitelmaa.

Asiakasmaksuihin indeksikorotukset

Pääosa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin palveluista perittävistä asiakasmaksuista nousee indeksitarkistuksen perusteella 1.2.2022 alkaen. Kansaneläkeindeksillä tarkistettuihin euromääriin tulee noin 1,36 prosentin korotus ja työeläkeindeksillä tarkistettuihin euromääriin noin 1,78 prosentin korotus. Asiakasmaksujen enimmäismäärät sekä maksukaton euromäärä nousevat hieman.

Tulosidonnaisia maksuja koskevia vähimmäiskäyttövaroja sekä kotihoidon maksujen tulorajoja puolestaan nostetaan, mikä alentaa joitakin maksuja.

Vuoden 2022 alusta terveydenhuollon maksukattoon lasketaan mukaan aiempaa enemmän maksuja, muun muassa suun terveydenhuollon maksut ja tilapäisen kotisairaanhoidon maksut. Kalenterivuotuisen maksukaton euromäärä on 692 euroa. Kun maksukatto ylittyy, maksukattoon sisältyvät palvelut ovat asiakkaalle pääsääntöisesti maksuttomia kalenterivuoden loppuun saakka.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä nc.pshp.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Kuvantamiskeskus- ja apteekkiliikelaitoksen johtajaksi Marja Iso-Mustajärvi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvan Kuvantamiskeskus-ja apteekkiliikelaitoksen uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin nykyinen sairaala-apteekkari Marja Iso-Mustajärvi. Hän aloittaa virassa 1.3.2022.

Johtajan virka tuli syksyllä vakinaisesti täytettäväksi Jaakko Herralan irtisanouduttua sairaanhoitopiirin palveluksesta. Virka oli loka-marraskuun vaihteessa julkisesti haettavana. Lopullisessa virkavalinnassa oli mukana kuusi hakijaa.

Sairaanhoitopiiri avustaa henkilökuntayhdistystä

Sairaanhoitopiirin ja sen tytär- ja osakkuusyhtiöiden yhteinen henkilökuntayhdistys Ta-Va ry saa sairaanhoitopiiriltä taloudellista avustusta 20 euroa jokaista sairaanhoitopiirin vakanssia kohden. Sairaanhoitopiirin vakanssimäärä sivuvakansseineen oli vuoden alkaessa 7033. Avustuksen kokonaismääräksi tulee näin 140 660 euroa.

Myös tytär- ja osakkuusyhtiöt ovat maksaneet avustusta yhdistykselle samassa suhteessa. Avustusta maksavat henkilökuntayhdistykselle seuraavat yhteisöt:

  • Coxa Oy
  • Fimlab Laboratoriot Oy
  • Tays Sydänkeskus Oy
  • Istekki Oy
  • Kiint Oy Kissantassu
  • Tuomi Logistiikka

Henkilökuntayhdistys järjestää merkittävän määrän työntekijöiden hyvinvointia ja terveyttä edistävää vapaa-ajan toimintaa. Yhdistyksessä toimii useita eri liikunta- ja urheilulajien sekä kulttuuritoiminnan jaostoja. Yhdistyksen avulla henkilöstö voi nauttia myös muista virkistystoiminnan eduista.

 

Yhteyshenkilöt

Sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen
Puh. 050 558 4579

Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronarokotukset: Neljänsiä annoksia nyt myös iäkkäille kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville sekä muille iäkkäille, jotka eivät selviä yksin kotona11.5.2022 12:32:31 EEST | Tiedote

THL suosittelee neljänsien koronarokotteiden antamisen laajentamista niille iäkkäille henkilöille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muille iäkkäille, joiden terveydentila ja toimintakyky ovat niin heikentyneet, että he eivät selviä ilman toisen ihmisen apua kotona.

Taysin yleisöluento vastaa kysymyksiin gynekologisten syöpien hoidosta9.5.2022 16:25:16 EEST | Tiedote

Mitä tapahtuu, jos saa diagnoosin gynekologisesta syövästä? Millaisia hoitoja on saatavilla, voiko sairaudesta parantua kokonaan, miten etenemistä voi jarruttaa ja kuinka hoitopolku etenee? Taysin naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Sami Saarelainen kertoo aiheesta Vaikuttavaa hoitoa -yleisöluentosarjan kevään viimeisellä luennolla. Tervetuloa Teams liveen torstaina 19.5. klo 18−19.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme