Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pandemiaohjausryhmä: Pirkanmaalla useita tartuntoja työpaikoilla

Jaa

Koronatilanne on Pirkanmaalla vakaa ja jäljitys toimii hyvin. Alue on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa. Pirkanmaan omien lukujen valossa koronan esiintyvyys on nyt kahden viikon tietojen pohjalta 27,4 tapausta per 100 000 asukasta.

Tartuntojen painopiste on siirtynyt nuorista hiukan varttuneempiin ikäryhmiin. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kiittää nuorten huolellisuutta tilanteen haltuun saamisessa. Tilanne ei ole kuitenkaan ohi, joten koronan hallinta vaatii Pirkanmaallakin kaikilta ikäluokilta jaksamista ja sitoutumista.

Vaasassa tartuntatilanne on saatu hallintaan, joten Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä purki tiistaina suosituksen välttää matkustamista Vaasaan. Tiistaina kokoontunut ohjausryhmä suositteli lisäksi, että Pirkanmaalla

  • koulualtistumisten yhteydessä maskit otetaan tarvittaessa käyttöön toisen asteen oppilaitoksissa koulukohtaisesti kahdeksi viikoksi. Koronalle altistuneet ovat silloin etäopetuksessa.
  • työpaikoilla tauoilla huolehditaan turvaväleistä ja käytetään maskia niissä tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa.

Suositukset perustuvat viime viikolla todettujen tartuntojen analyysiin.

Eniten tartuntoja perhepiirissä

Viime viikolla Pirkanmaalta löytyi 90 uutta koronatartuntaa. Tasan yksi prosentti testatuista oli viime viikon aikana positiivisia. Näytteitä tutkittiin Fimlabissa yli tuhat vähemmän kuin edellisillä viikoilla.

- Pirkanmaalla oli viime viikolla selvästi nähtävissä, että oireita oli podettu jo vähän pidempään ja altistuneistakin löytyi oireisia henkilöitä. Onnistuneen tartunnanjäljityksen kannalta nopea testiin meno on ensiarvoisen tärkeää, kertoo Taysin infektioyksikön osastonylilääkäri Jaana Syrjänen.

Syrjänen kehottaakin ihmisiä hakeutumaan testiin jo lievien flunssaoireiden ilmaantuessa.

77 prosentissa Pirkanmaan tapauksista tartunnan lähde saatiin selville. Suurin osa tartunnoista oli peräisin perhepiiristä, kaikkiaan 38 tapausta. Työpaikoilta tuli 14 tartuntaa kuudesta eri työpaikasta. Viikolla 44 altistumisia todettiin kuudessa eri päiväkodissa ja neljässä eri koulussa. Näistä ei ole toistaiseksi tiedossa jatkotartuntoja, mutta tilannetta seurataan. Ulkomailta tuli viime viikolla kuusi tartuntaa.

28 prosenttia sairastuneista oli jo edeltävästi karanteenissa. Viime viikon lopulla karanteenissa oli Pirkanmaalla 1300 henkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan alueellisen
pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja
Johtajaylilääkäri Juhani Sand
Puh. 044 719 5959
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen
Puh. 050 4107760
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan koronatilanne edellyttää edelleen valppautta13.7.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Koronaepidemian tilanne on kehittynyt Pirkanmaalla huonompaan suuntaan. Tästä huolimatta tartunnanlähde pystytään jäljittämään edelleen hyvin ja sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita on vähän. Koronan ilmaantuvuus kahden viime viikon ajalta on noussut ja oli viime viikon päättyessä 46 tapausta 100 000 asukasta kohden. Viime viikon aikana positiivisten osuus Fimlabissa testatuista oli 2,3 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme