Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pandemiaohjausryhmä: Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa huomiota tilan kokoon

Jaa

Pirkanmaan koronatilanne on yhä maltillisessa kiihtymisvaiheessa. Vaikka koronatapauksia ilmenee päivittäin keskimäärin noin kymmenkunta, positiivisten osuus on alle yksi prosenttia testatuista. Koronan ilmaantuvuus Pirkanmaalla on nyt 28,1/100 000 asukasta kohden. Koko Suomessa luku on 49,2/100 000 asukasta.

Tilanne on pysynyt kokonaisuutena arvioiden ennallaan edelliseen viikkoon nähden. Tämän vuoksi Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä piti voimassa edellisviikon suositukset lisäämättä uusia suosituksia.

Ohjausryhmä korostaa, että jos turvaetäisyyksiä ei voi pitää, tulee käyttää kasvomaskia. Pirkanmaalla noudatetaan maan hallituksen etätyösuositusta. Vaikka julkishallinnossakin noudatetaan etätyösuositusta, julkisten palvelujen asiakaspalvelu pyritään pitämään auki mahdollisimman normaalisti.

Pirkanmaalla suositellaan, että yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi järjestetä yli 50:lle hengelle ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään kasvomaskeja, elleivät turvavälit toteudu. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää. Yleisötilaisuuksissa noudatetaan maan hallituksen ja aluehallintoviraston suosituksia.

Jäljitystyöstä saadun kokemuksen perusteella erityisesti ihmisjoukkojen oleskelu ahtaissa tiloissa, kuten pukuhuoneissa tai juhlatiloissa, aiheuttaa riskejä. Liikuntatilojen pukuhuoneista kannattaa poistua mahdollisimman nopeasti.

Viime viikon tartunnat hyvin jäljitetty

Viikolla 42 Pirkanmaalla todettiin 85 uutta tartuntaa. Pirkanmaalla viime viikolla lähes puolet tartunnan saaneista oli valmiiksi karanteenissa, kun koronatartunta todettiin.

Tartunnanjäljitys on onnistunut edelleen hyvin, sillä vain 18 prosenttia eli 15 tartunnan lähdettä on jäänyt tuntemattomaksi. Viime viikolla uusia tartuntoja ei tullut enää yhtään Vaasan tartuntaryppäästä. Tiedossa olevat tartunnat tulivat ennen muuta Pirkanmaan sisältä. Ulkomailta tartuntoja oli vain viisi prosenttia.

Viikolla 42 todettiin 26 tapausta jalkapalloseurassa, ja näistä tartunnoista enemmistö syntyi illanvietossa. Lisäksi perheiden sisäisiä tartuntoja Pirkanmaalla todettiin 20. Loput olivat eri lähteistä, esimerkiksi jääkiekkojoukkueesta ja yhdestä lukiosta.

Ylivoimaisesti eniten tartuntoja on todettu ikäryhmässä 20-29 -vuotiaat.

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan alueellisen
pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja
Johtajaylilääkäri Juhani Sand
Puh. 044 7195959

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme