Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pienentyneet rokote-erät pysäyttävät ikäryhmittäiset rokotukset Pirkanmaalla

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on saanut tällä viikolla ennakoitua vähemmän Pfizerin-Biontechin koronarokotetta. Toimitusten pienentyminen perustuu jo aiemmin uutisoituun Pfizerin Euroopan tehtaan toimitusvaikeuksiin, jonka takia osa sairaanhoitopiireistä on saanut rokotteita ennakoitua vähemmän. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sairaala-apteekin saamien toimitustietojen mukaan alueen rokotetoimituksia on pienennetty viikon 3 lisäksi viikkoina 5, 6 ja 7.

Rokotemäärän pienentyminen vaikuttaa rokotusten etenemiseen. Kuntien aloittamat ikäryhmään perustuvat rokotukset on hetkellisesti keskeytettävä.

THL:n esityksen mukaan ikäryhmien rokotuksissa ensimmäisenä ryhmänä rokotetaan 80 vuotta täyttäneitä kuntalaisia. Näihin rokotuksiin ei toistaiseksi voi antaa uusia rokotusaikoja.

Viikoille neljä ja viisi annetut rokotusajat pyritään pitämään ennallaan, koska tämänhetkisen arvion mukaan rokotteet riittävät tähän mennessä annettujen rokotusaikojen toteuttamiseen.

Kunnat tiedottavat jatkosta

Useissa Pirkanmaan kunnissa rokotukset ovat edenneet nopeasti. Osa kunnista on jo saanut päätökseen koronapotilaita hoitavan terveydenhuollon henkilökunnan ja hoivakotien henkilökunnan ja asukkaiden rokotukset. Näissä kunnissa on siirrytty tai ollaan siirtymässä 80 vuotta täyttäneiden rokotuksiin.

Kun rokotteita saadaan enemmän, kunnat tiedottavat rokotusten jatkumisesta alueellaan. Iäkkäiden rokotusaikatauluihin liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä asuinkunnan perusterveydenhuoltoon.

Tällä hetkellä rokotetoimituksissa etusijalla ovat tehosterokotteet, sekä THL:n esityksen mukaisesti ympärivuorokautisen hoivan asukkaiden ja henkilöstön rokotukset.

Yhteyshenkilöt

Infektioyksikön apulaisylilääkäri Reetta Huttunen, puh. 03 31167882
Sairaala-apteekkari Marja Iso-Mustajärvi puh. 03 3116 5936
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri varoittaa tuberkuliiniruiskujen käytöstä koronarokotuksissa25.2.2021 16:38:39 EETTiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tiedottanut tänään, että BionTech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotepullosta on mahdollista ottaa THL:n koulutustilaisuuksissa esiteltyä ns. ilmakuplatekniikkaa käyttäen epähuomiossa vajaa annos, kun rokotepullosta pyritään saamaan maksimaalinen lukumäärä rokoteannoksia. Virhe syntyy, jos käytetään ns. tuberkuliiniruiskua, jota käytettäessä annoskokoa ei voi luotettavasti arvioida. Pirkanmaalla tämä ongelma on havaittu Nokialla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme