Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaalla esitetään kaikkien liikuntatilojen sulkemista

Jaa

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että yläkoulut ja toinen aste palaavat lähiopetukseen 6.4. alkaen. Sen sijaan kaikenikäisten lasten ja nuorten harrastustoiminta suositellaan pidettävän tauolla ainakin 18.4.2021 asti. Myös yksityisten harrastustiloja esitetään aluehallintoviraston määräyksellä suljettaviksi.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on leviämisvaiheessa. Koronan ilmaantuvuus on kahden viikon ajalta 105 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten testien osuus Fimlabissa testatuista on 2,9 prosenttia.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee vahvasti maskin käyttöä koulujen tiloissa.

Pandemiaohjausryhmä esittää lisäksi aluehallintovirastolle, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön tartuntatautilain pykälä 58g. Se sulkisi viranomaisen päätöksellä 5.-18.4.2021 joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat. Sulku ulottuisi myös mm. tanssipaikkoihin ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettäviin tiloihin sekä sisäleikkipuistoihin, sisäleikkipaikkoihin sekä kauppakeskusten yleisiin oleskelutiloihin.

Tartuntatautilain 58g esitetään otettavaksi käyttöön siksi, että sairaanhoitopiriin alueella saataisiin vähennettyä ihmisten välisissä kohtaamisissa syntyviä koronatartuntoja ja sairaalahoitoon kohdistuvaa kuormitusta.

Muuntovirusta yli puolessa tartunnoista

Viime viikolla todettiin 294 uutta koronatartuntaa. Niistä pystyttiin jäljittämään 80 prosenttia eli 234 tartuntaa.

Yhteensä 118 tartuntaa tuli perheen sisältä. Viime viikolla 39 tartuntaa tuli sukulaisen tai ystävän tapaamisesta. Työpaikoista tuli 30 tapausta 16:sta eri työpaikasta. Yksityisistä juhlista saatiin 14 tartuntaa. Päiväkodeista tuli kahdeksan tapausta. Kouluista ja harrastuksista ei tullut tartuntoja. Liikennevälineistä tuli kaksi tartuntaa ja kotimaan matkailusta kolme tapausta. Ulkomailta tuli viisi tartuntaa. Muista tunnetuista lähteistä saatiin 15 tartuntaa.

Alakouluissa oli viime viikolla paljon altistumisen takia lapsia karanteenissa mutta yksikään lapsi tai aikuinen ei ole saanut niistä koronatartuntaa. Lasten ja nuorten tartunnat ovat olleet pääosin peräisin omilta vanhemmilta ja kavereilta vapaa-ajalla. Tartuntoja oli viime viikolla eniten nuorilla aikuisilla eli 20-29 -vuotiailla.

Muuntovirusten osuus Pirkanmaalla on kasvanut. Koko epidemian aikana Etelä-Afrikan muuntovirusta on todettu 13 ja Iso-Britannian muuntovirusta 91. Pirkanmaalla on todettu yksi Brasilian muuntovirustapaus.

Viikoilta 11-12 analysoitiin kaikki 152 positiivista näytettä yhdestä näytteenottopisteestä. 65 prosenttia niistä oli muuntovirusta, joten 59 prosenttia Pirkanmaan tartunnoista on tämän tutkimuksen perusteella Iso-Britannian varianttia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtajaylilääkäri Juhani Sand
Puh. 044 719 5959
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronavuosi painoi sairaanhoitopiirin konsernin tilinpäätöksen 15 miljoonaa alijäämäiseksi29.3.2021 13:11:25 EEST | Tiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin konsernin ja Taysin viime vuoden toimintaa ja tulosta värittää voimakkaasti koronan aiheuttama pitkäkestoinen poikkeustilanne. Korona vaikutti konserniin ja Taysin toimintaan hyvin eri tavoilla. Taysin eli sairaanhoitopiirin tilikauden alijäämä ilman yhtiöitä oli 30 miljoonaa euroa. Koko konsernin tasolla tilikauden alijäämä oli 14,9 miljoonaa euroa, selviää sairaanhoitopiirin hallituksen tiistaina käsittelemästä viime vuoden toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme