Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaalla lukuisia koronavirukselle altistuneita yhdessä yläkoulussa

Jaa

Pirkanmaalla todettuihin uusimpiin koronatartuntatapauksiin on selvitysten perusteella havaittu liittyvän paljon koronavirukselle altistuneita henkilöitä. Pirkanmaalla on löydetty kolme tartuntatapausta, joista yksi liittyy Kangasalla sijaitsevaan yläkouluun ja kaksi Tampereen yliopistoon.

Kaikki Pirkanmaan neljä tapausta liittyvät Pohjois-Italiasta saatuihin tartuntoihin.

Koronavirukseen sairastumisen riski on Pirkanmaalla edelleen pieni.

Koulun tiloissa keskeytetään lähiopetus

Kangasalla Pitkäjärven yläkoulussa on altistunut tartunnalle noin 90 oppilasta ja osa henkilökunnasta. Kaikkiin altistuneisiin otetaan yhteyttä ja kaikki altistuneet tullaan asettamaan karanteeniin. Koska altistuneissa on paljon opetushenkilöstöä, koulun tiloissa tapahtuva lähiopetus keskeytetään alkavaksi viikoksi. Koulun tilat eivät ole tartuntavaarallisia ja niitä voidaan käyttää normaalisti muuhun toimintaan.
Kangasalan terveyspalveluiden koronavirusneuvontapuhelin toimii sunnuntaista 8.3.2020 klo 16 alkaen numerossa 03 5655 4020. Neuvontapuhelimesta Kangasalla asuvat saavat yleisluonteista neuvontaa koronavirusinfektiosta joka päivä klo 8-21.

Yliopistolla pienempi altistuminen

Kahteen muuhun Pirkanmaalla perjantaina ja lauantaina todettuun tartuntaan liittyy altistumisia Tampereen yliopistolla. Tiedossa oleviin, alle 20:een altistuneeseen on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin. Pääosa altistuneista on Rakennetun ympäristön tiedekunnan opiskelijoita Hervannan kampukselta. Yliopiston tilat eivät ole tartuntavaarallisia ja niitä voidaan käyttää normaalisti.

Sairastumisriski edelleen pieni

Sairaanhoitopiiri korostaa, että hengitystieinfektio-oireisen ei pidä mennä kouluun tai töihin. Työpaikoilla toivotaan noudatettavan hengitystieinfektioissa omaan ilmoitukseen perustuvia sairauspoissaolokäytäntöjä.


Viranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin. Ilman altistusta yksittäisen henkilön riski sairastua koronavirukseen on Pirkanmaalla edelleen pieni. Tartuntaa epäilevät voivat soittaa kaikista Pirkanmaan kunnista ympäri vuorokauden sairaanhoitopiirin numeroon 03 311 65333. Katso koronavirusepäilyn kriteerit: https://www.tays.fi/fi-FI/Toimi_nain_uuden_koronaviruksen_aiheutta(103636)

Sairaanhoitopiiri, Kangasalan kaupunki ja Tampereen yliopisto järjestävät yhteisen tiedotustilaisuuden tänään sunnuntaina klo 17 Tays Keskussairaalan alueella Finn-Medi 5:ssä, isossa kokoushuoneessa, osoitteessa Biokatu 12. Paikalla ovat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, Kangasalan kaupungin ja Tampereen yliopiston edustajat.

Jatkossa sairaanhoitopiiri tiedottaa mahdollisista uusista tartunnoista päivittäin klo 11 mennessä. Viestinnän lisätiedot: viestintäjohtaja Elina Kinnunen, puh. 050 5292003, Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lääketieteellisissä kysymyksissä:
Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen, puh. 050 4107760, infektioyksikkö
Johtajaylilääkäri Juhani Sand, puh. 044 7195959
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kangasalan kaupungin opetuspalveluihin liittyvissä kysymyksissä:
Opetuspäällikkö Merja Lehtonen, puh. 050 550 9084
Hyvinvointijohtaja Kati Halonen, puh. 044 4860470
Kangasalan kaupunki

Tampereen yliopistoon liittyvissä kysymyksissä:
Rehtori Mari Walls, puh. 029 452 1001
Tampereen yliopisto

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronaan sairastuneiden kontakteja selvitetään sähköisellä kyselyllä – nopeuttaa altistuneiden jäljittämistä15.5.2020 07:26:50 EESTTiedote

Koronatartunnan jäljittäminen on tärkeää epidemian hillitsemiseksi. Tähän saakka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi on soittanut koronatartunnan saaneille henkilökohtaisesti ja kartoittanut, mistä potilas mahdollisesti on saanut tartunnan ja keitä muita virukselle on voinut altistua. Nyt asiakas voi täyttää koronajäljityskyselyn OmaTays-palvelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme