Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaalla perjantaina aikana kolme uutta koronatartuntaa

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin perjantaina 13.3. aikana kolme uutta koronatartuntaa. Kaksi tartunnoista on todettu matkailijoilta Pohjois-Italiasta ja yksi Sveitsistä. Kaikkien lähikontaktit on lauantaiaamupäivään mennessä kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Lisäksi THL selvittää kahden eri lennon aikana tulleita altistuksia.

Kaikki tartunnan saaneet ovat hyväkuntoisia ja kotona eristyksessä.

Koska koronavirus on muuttunut pandemiaksi, viruksen näytteenoton kriteerit ovat muuttuneet. Sairaanhoitopiiri ei tutki koronavirusta lieväoireisilta matkailijoilta, elleivät he ole sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä.

Tässä vaiheessa on tärkeää, että matkalta kotiutuvat jäävät kotiin sairastamaan, jos heillä ilmenee hengitystieinfektion oireita kahden viikon sisällä kotiutumisesta. Näin vältytään muiden henkilöiden altistamiselta.

Koronavirusnäytteitä otetaan Taysin vuodeosastoille, valvontoihin ja teho-osastolle akuuttien hengitystieoireiden takia otettavilta potilailta, jos taudin syy ei ole ilmeinen. Lisäksi näytteitä otetaan terveydenhuollon ja sosiaalihuollon henkilökunnalta ja työharjoitteluun osallistuvilta henkilöiltä, joilla on akuutin hengitystieinfektion oireet ja jotka ovat välittömässä potilastyössä. Myös pitkäaikaishoidon ja hoivan asiakkaita testataan, jos koronavirustuloksella on merkitystä potilaan hoidon kannalta tai herää epäily osastoepidemiasta.

Lisätietoja koronaviruksesta Pirkanmaalla Taysin verkkosivulla tays.fi/korona

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin neuvontanumero kohderyhmään kuuluville koronavirustartuntaa epäileville: ympäri vuorokauden puh. 03 311 65333.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen,
puh. 050 4107760, infektioyksikkö, Tays

Viestintä
Viestintäjohtaja Elina Kinnunen
puh. 050 5292003

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Puoliso tai tukihenkilö voi 1.6. lähtien osallistua myös synnytyksen jälkeiseen aikaan sekä keisarileikkaukseen Taysissa29.5.2020 11:59:26 EESTTiedote

Puolison tai tukihenkilön läsnäolon rajoituksia synnytyksessä ja synnytyksen jälkeisenä aikana lievennetään 1.6.2020 alkaen Taysissa. Vastedes sekä synnytykseen että synnytyksen jälkeiseen hoitoon saa osallistua yksi tukihenkilö, mikäli perhe asuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai on lähetetty Taysiin lääketieteellisin perustein.

Koronaan sairastuneiden kontakteja selvitetään sähköisellä kyselyllä – nopeuttaa altistuneiden jäljittämistä15.5.2020 07:26:50 EESTTiedote

Koronatartunnan jäljittäminen on tärkeää epidemian hillitsemiseksi. Tähän saakka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi on soittanut koronatartunnan saaneille henkilökohtaisesti ja kartoittanut, mistä potilas mahdollisesti on saanut tartunnan ja keitä muita virukselle on voinut altistua. Nyt asiakas voi täyttää koronajäljityskyselyn OmaTays-palvelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme