Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaalla tutkitaan koronaviestintää

Jaa

Julkisten organisaatioiden viestinnän merkitys terveydenhuollon toiminnassa on korostunut koronapandemian ja siitä aiheutuneiden poikkeusolojen aikana. Terveydenhuollon toimijoiden viestinnän onnistumista tutkitaan nyt Pirkanmaalla Tampereen yliopiston ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yhteistyönä.

Tavoitteena on tunnistaa ilmiöitä sekä käytännön epäkohtia ja vahvuuksia, joiden avulla julkisten organisaatioiden sosiaali- ja terveydenhuollon viestintää voidaan maakunnan alueella jatkossa kehittää.

Tällä viikolla alkavalla kyselytutkimuksella kootaan yhteen erityisesti kuntien koronapandemian aikaisia kokemuksia viestinnästä, sen sisällöistä ja kanavista. Tutkimuksen päätehtävänä on selvittää, millaisia viestinnällisiä tehtäviä pirkanmaalaisten terveydenhuollon palveluiden järjestäjät ja asiantuntijat ovat kohdanneet kuluneen koronapandemian aikana vuonna 2020 ja miten vastaaviin tehtäviin tulisi valmistautua tulevaisuudessa.

Kysely lähetetään sähköisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäsenkunnille, joissa vastauksia odotetaan kuntajohdolta, päätöksentekijöiltä sekä terveydenhuollon johtotehtävissä koronapandemian aikana toimivilta. Myös kuntien viestinnän ammattilaisten toivotaan vastaavan kyselyyn.

Lisää tietoa myös tartuntatautien viestinnästä

Terveydenhuollon ammattilaisten tai organisaatioiden viestintää on Suomessa ja kansainvälisestikin tutkittu melko vähän. Tartuntatautien kohdalla virheellisen tiedon tahaton ja tarkoituksellinen levittäminen on maailmanlaajuinen ongelma, johon vastaaminen on olennainen osa koronan leviämisen rajoittamista.

Tutkimuksesta vastavat Tampereen yliopistolla yliopistotutkija, YTT Sinikka Torkkola ja tutkija, YTM Päivi Tyni sekä sairaanhoitopiirissä viestintäjohtaja, HTT Elina Kinnunen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yliopistotutkija Sinikka Torkkola, puh.  040 190 9785
Tampereen yliopisto

Viestintäjohtaja Elina Kinnunen, puh. 050 5292003
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Terveydenhuollon yksiköihin tiukempi vierailurajoitus1.12.2020 15:16:36 EETTiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen koronaepidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa mutta siirtymistä leviämisvaiheeseen pyritään aktiivisesti ehkäisemään. 14 vuorokauden ilmaantuvuus Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on joulukuun alkaessa 63,9 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten näytteiden prosenttiosuus 7 vuorokauden ajalta tutkituista näytteistä on Fimlabin näytteiden perusteella nyt 1,6 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme