Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaalla uusia koronatartuntoja – sairaaloissa vierailua rajoitetaan

Jaa

Pirkanmaalla on todettu torstain 13.3. kuluessa viisi uutta koronavirustapausta. Uusista tartunnoista yksi liittyy Pitkäjärven koulun koronavirusaltistukseen. Tartunnan saanut on ollut karanteenissa eikä ole altistanut koulun oppilaita. Neljä muuta ovat sairastuneet matkailtuaan Itävallan Tirolin alueella. Näihin tapauksiin ei tämänhetkisen arvion mukaan liity joukkoaltistumisia. Muutamiin lähikontakteihin ollaan yhteydessä.

Kaikki Pirkanmaalla todetut uudet tapaukset ovat lieväoireisia ja kotihoidossa. Kaikkiaan Pirkanmaalla on tähän mennessä laboratoriotesteillä todettu 17 koronavirustartuntaa.

Varaudutaan kiireettömän hoidon perumiseen

Sairaanhoitopiiri on aloittanut varautumisen päivystyksen kasvavaan potilasmäärään Tays Keskussairaalassa. Kiireetöntä toimintaa vähennetään vaiheittain ensi viikon jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa potilaille sitä, että potilaiden kiireettömiä toimenpide- ja vastaanottoaikoja perutaan ja uusista ajoista ilmoitetaan erikseen.

Taysin sairaaloissa on päätetty rajoittaa vieraiden vastaanottamista kotimaasta ja ulkomailta. Omaiset ja läheiset voivat kutenkin toistaiseksi vierailla sairaaloissa.

Sairaanhoitopiiri rajoittaa myös henkilökuntansa työ- ja virkamatkoja sekä kotimaahan että ulkomaille maalis-toukokuun ajan. Sairaanhoitopiri edellyttää, että työntekijät noudattavat myös muiden matkojen kohdalla viranomaisten matkustusrajoitetta.

Sairaalan neuvontapuhelimet ovat olleet erittäin kuormittuneita. Puhelinneuvontaa pyritään vahvistamaan, mutta samalla toivotaan sairaanhoitopiirin ja muiden viranomaisten sähköisten tiedotteiden laajaa hyödyntämistä aina kuin mahdollista.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa kaikista uusista koronavirustapauksista toistaiseksi päivittäin klo 11. Muina aikoina infektioyksikkö keskittyy tartuntaketjujen selvittämiseen.

Lisätietoja

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin neuvontanumero koronavirustartuntaa epäileville ympäri vuorokauden puh. 03 311 65333.

Kangasalan neuvontanumero kuntalaisille joka päivä klo 8-21 puh. 03 56554020.

Lisätietoja koronaviruksesta Pirkanmaalla Taysin verkkosivulla tays.fi/korona

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt

Johtajaylilääkäri Juhani Sand, puh. 044 7195959
Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen, puh. 050 4107760, infektioyksikkö
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Puoliso tai tukihenkilö voi 1.6. lähtien osallistua myös synnytyksen jälkeiseen aikaan sekä keisarileikkaukseen Taysissa29.5.2020 11:59:26 EESTTiedote

Puolison tai tukihenkilön läsnäolon rajoituksia synnytyksessä ja synnytyksen jälkeisenä aikana lievennetään 1.6.2020 alkaen Taysissa. Vastedes sekä synnytykseen että synnytyksen jälkeiseen hoitoon saa osallistua yksi tukihenkilö, mikäli perhe asuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai on lähetetty Taysiin lääketieteellisin perustein.

Koronaan sairastuneiden kontakteja selvitetään sähköisellä kyselyllä – nopeuttaa altistuneiden jäljittämistä15.5.2020 07:26:50 EESTTiedote

Koronatartunnan jäljittäminen on tärkeää epidemian hillitsemiseksi. Tähän saakka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi on soittanut koronatartunnan saaneille henkilökohtaisesti ja kartoittanut, mistä potilas mahdollisesti on saanut tartunnan ja keitä muita virukselle on voinut altistua. Nyt asiakas voi täyttää koronajäljityskyselyn OmaTays-palvelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme