Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan apuvälinepalveluissa siirrytään maakunnalliseen yhteistyöhön

Jaa

Asiakas hyötyy muutoksessa muun muassa välineistön laadun paranemisesta ja palvelun tehostumisesta.

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ja Pirkanmaan kunnissa siirrytään alueelliseen apuvälinepalveluun. Maakunnallinen apuvälinekeskus aloittaa toimintansa 1.1.2019, kun Taysin apuvälineyksikön ja kuntien apuvälinepalveluiden toiminta yhdistyvät. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäsenkunnista vain Jämsä ja Kuhmoinen jättäytyvät toiminnan ulkopuolelle ja hoitavat itse apuvälinetoimintansa.

Jatkossa asiakas saa kaikki tarvitsemansa perusapuvälinepalvelut lähipalveluna omasta kunnastaan ja erityistä osaamista vaativat apuvälinepalvelut sekä siihen tarvittavat tukipalvelut erikoissairaanhoidon apuvälinekeskuksesta Taysista. 

Uudesta keskuksesta on useita hyötyjä sekä asiakkaille että kunnille.

−  Apuvälineet hankitaan keskitetysti. Näin kaikkiin kuntaan saadaan tasalaatuinen apuvälineistö. Apuvälineiden kierrättäminen kuntien välillä tehostaa ja nopeuttaa palvelua, kun yhden kunnan varastossa oleva välineistö voidaan hyödyntää toisen kunnan asiakkaan tarpeisiin. Myös maakunnallinen osaamisverkosto vahvistuu, tiivistää vastuuyksikön palveluesimies Anne Ojala uudistuksen hyötyjä.

Maakunnallinen apuvälinekeskus vastaa asiakkaiden liikkumisen, kommunikoinnin, tietotekniikan, ympäristönhallinnan sekä päivittäisten toimintojen apuvälinepalveluista. Apuvälineiden luovutusta ohjaavat valtakunnalliset apuvälineiden luovutusperusteet. Lainattavia apuvälineitä ovat esimerkiksi pyörätuoli, puheäänenvahvistin, kyynärsauvat, sähköpyörätuoli sekä rollaattori.

−  Tavoitteena on tarjota soveltuvien apuvälineratkaisujen avulla paras mahdollinen toimintakyky jokaiselle asiakkaallemme.

Maakunnallinen apuvälinepalvelu käynnistetään vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa toiminta kattaa kierrätettävät, asiakkaalle lainattavat apuvälineet. Jatkossa mukaan tulevat myös omaksi hankittavat apuvälineet sekä vammaispalvelulain perusteella hankittavat apuvälineet.

Apuvälinekeskus toimii kunnissa apuvälineyksikköjen sekä –lainaamojen yhteydessä sekä Taysin kampuksella apuvälineyksikön tiloissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Palveluesimies Anne Ojala
Puh. 03 31166717 tai 050 4632006
anne.ojala@pshp.fi
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme