Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan hyvinvointialueelle nimetty poliittinen seurantaryhmä ja yhteistoimintaelin

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialueen väliaikainen toimielin (ns. vate) nimesi perjantaina hyvinvointialueelle poliittisen seurantaryhmän sekä työnantajan ja henkilöstön yhteistoimintaelimen edustajat. Vate käynnisti myös hyvinvointialueen strategiaprosessin ja päätti kuluvan vuoden talousarviosta sekä jaostojen työsuunnitelmista. Niin ikään hyväksyttiin valmisteluvaiheen rekrytointisuunnitelma.

Poliittinen seurantaryhmä seuraa uudistuksen toimeenpanoa ja valmistelee poliittiseen päätöksentekoon liittyviä asioita. Pirkanmaan hyvinvointialueelle perustettuun poliittiseen seurantaryhmään nimettiin ajanjaksolle 16.8.2021- 28.2.2022 seuraavat puolueiden piirijärjestöjen esittämät jäsenet (varajäsenet nimettiin niiden puolueiden edustajille, joilla on yksi edustaja):

KOK: Aleksi Jäntti pj (Tampere), Saana Vahvelainen (Kangasala) ja Jari Andersson (Sastamala)
SDP: Roope Lehto varapj (Nokia), Pekka Järvinen (Valkeakoski) ja Ulla Kampman (Tampere)
PS: Tapani Leppänen (Tampere) ja Harri Vuorenmaa (Pirkkala)
VIHR: Juhana Suoniemi (Tampere) ja Satu Mäkelä (Pirkkala, vara)
KESK: Tuukka Liuha (Lempäälä) ja Raija Moilanen (Tampere, vara)
VAS: Mikko Aaltonen (Tampere) ja Aila Toivonen (Akaa, vara)
KD: Sirpa Pursiainen (Tampere) ja Pia Nurmela (Lempäälä, vara)

Poliittisen seurantaryhmän palkkiosäännön perusteet ja palkkiot noudattavat soveltuvin osin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistuksia ja päätöksiä.

Poliittisen seurantaryhmän kokouksissa on puhe- ja läsnäolo-oikeus väliaikaisen toimielimen puheenjohtaja Tarmo Martikaisella ja varapuheenjohtaja Taru Kuosmasella.

Henkilöstöedustajat kolmelta pääsopijajärjestöiltä

Väliaikainen valmistelutoimielin nimesi perjantaina myös henkilöstön ja työnantajan yhteistoimintaelimen. Työantajan edustajiksi nimettiin edellisessä kokouksessa väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja ja varalle varapuheenjohtaja, muutosjohtaja, henkilöstövalmistelusta vastaava johtaja ja varalle johtava suunnittelija.

Henkilöstön edustajiksi pääsopijajärjestöt JUKO eli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö, JAU eli Julkisen alan unioni sekä SOTE eli Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry nimesivät kukin kaksi varsinaista ja kaksi varajäsentä.

Yhteistoimintaelimeen henkilöstöedustajiksi nimettiin seuraavat edustajat (suluissa varahenkilöt):

JUKO: Katri Maahi (Jari Jakola) ja Kari Rasku (Perttu Mukkala)
JAU: Sirkka Vienola (Sari Suokas) ja Matti Anttonen (Heikki Havukainen)
SOTE: Anu Valkama (Katja Kinnunen) ja Kimmo Mäkelä (varajäsen täydentyy myöhemmin)

Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelukseen siirtyy vuoden 2023 alusta noin 18 000 työntekijää Pirkanmaan kuntien sosiaali- ja terveyspalveluista, palo- ja pelastuspalveluista sekä sairaanhoitopiiristä.

Rekrytoinnit käynnistyvät

Väliaikainen toimielin hyväksyi perjantaina myös hyvinvointialueen valmistelun henkilöstösuunnitelman. Määräaikaisia valmistelutehtäviä avautuu haettavaksi vaiheittain 1.9.2021 alkaen. Henkilöstövalinnoissa on etusijalla ensisijaisesti Pirkanmaan kuntien, sairaanhoitopiirin ja pelastuslaitoksen hyvinvointialueelle siirtyvä henkilöstö, mikäli hakija täyttää kelpoisuusehdot ja osaamisvaatimukset.

---

Pirkanmaan hyvinvointialueen valmisteluvaiheen verkkosivut https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Pirkanmaan_hyvinvointialue

Sivustolla julkaistaan myös väliaikaisen toimielimen esityslistat ja pöytäkirjat 13.8.2021 kokouksesta lähtien.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Muutosjohtaja, sote-palvelutuotanto ja ICMT
Jaakko Herrala, puh. 050 329 7166

Muutosjohtaja, hallinto ja järjestäminen
Jukka Alasentie, puh. 0500 733 620

Pirkanmaan hyvinvointialueen väliaikainen toimielin

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme