Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Pohjois-Karjalan yritykset jatkoivat investointeja alkuvuodesta koronasta huolimatta

Jaa

ELY-keskus myönsi alkuvuodesta maakunnan yrityksille yli 6,3 miljoonaa euroa kehittämisrahoitusta. Yrityksen kehittämisavustusta myönnettiin n. 3,3 miljoonaa euroa rakennerahasto-ohjelmasta, yritysrahoitusta maaseutuohjelmasta n. 614 tuhatta euroa ja yritysten kehittämispalveluihin myönnettiin n. 46 tuhatta euroa. Euroopan sosiaalirahastosta rahoitettiin maakunnan kehittämishankkeita yli 1,7 miljoonalla eurolla. Maaseudun hanketukea ELY-keskus myönsi n. 222 tuhatta euroa. Maaseutuyritysten koronatukea myönnettiin n. 469 tuhatta euroa.

ELY-keskus myönsi alkuvuodesta maakunnan yrityksille yli 6,3 miljoonaa euroa kehittämisrahoitusta erilaisten tukien kautta. Tarkemmat tiedot ELY-keskuksen Pohjois-Karjalaan vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana myöntämästä rahoituksesta ilmevät liitteenä olevasta rahoituskatsauksesta. Rahoituskatsauksesta näkyy tukisummien lisäksi kenelle tukia on myönnetty.

Itäsuomalaiset yritykset voivat hakea jatkuvana hakuna kehittämisavustusta, maaseudun yritystukea ja kehittämispalveluja. Voittoa tavoittelemattomat julkiset ja yksityiset yhteisöt ja säätiöt voivat hakea yritysten toimintaympäristön kehittämisavustusta.

Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelmasta on jatkuvana hakuna haettavana rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta ja Euroopan aluekehitysrahastosta ohjelman mukaisiin hankkeisiin. Rahoitusta voidaan myöntää hankkeisiin, jotka lisäävät ihmisten osaamista, työllisyyttä ja osallisuutta.

Rakennerahastokausi 2021–2027 käynnistynee 1.9.2021 ja siitä rahoitettavat hankkeet lähtevät käyntiin vuoden 2022 alussa. Koulutukset ohjelman sisällöistä ja tuen hakemisesta alkavat kesän aikana.

Keväällä 2021 haettavana oleva React-EU-rahoitus koronan aiheuttamiin haasteisiin

Euroopan Unioni myöntää Suomelle React-EU-lisärahoitusta covid-19-pandemian aiheuttaman kriisin vahinkojen korjaamiseen ja uuden kasvun luomiseen. Tätä lisärahoitusta on haettavissa kevään 2021 aikana. Yrityksen kehittämisavustuksen ja yrityksen toimintaympäristön kehittämisavustuksen hakuaika päättyy 31.5.2021.

Pienet ja keskisuuret kasvuhaluiset ja -kykyiset yritykset voivat hakea Euroopan Unionin myöntämää React-EU rahoitusta kehittämishankkeille, joilla vastataan koronakriisin aiheuttamiin haasteisiin. Voittoa tavoittelemattomat julkiset ja yksityiset yhteisöt sekä säätiöt voivat hakea rahoitusta yritysten toimintaympäristön tai yritystoiminnan kehittymisedellytysten parantamiseen. Nämä rahoitukset ovat haettavissa 31.5.2021 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut:
Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p. 044 246 4670, Etelä-Savon ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankerahoitus:
Rahoituspäällikkö Timo Ollila, p. 0295 026 695, Etelä-Savon ELY-keskus

Maaseudun yritystuki ja hankerahoitus:
Yksikön päällikkö Pekka Tahvanainen, p. 0295 026 107, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Johtava asiantuntija Timo Tanskanen, p. 0295 026 170, Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Sähköposti: etunimi.sukunime@ely-keskus.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme