Helsingin yliopisto

Professori Jari Niemelän muotokuva paljastettiin Viikin kampuksella

Jaa

Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan entisen dekaanin, yliopiston nykyisen rehtorin, professori Jari Niemelän muotokuvan on ottanut valokuvaaja Meeri Koutaniemi.

Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan tilaama professori Jari Niemelän muotokuva paljastettiin tänään Viikin kampuksella. Muotokuva on valokuva, jonka on ottanut Meeri Koutaniemi. Helsingin yliopiston rehtori, professori Jari Niemelä toimi bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan dekaanina vuosina 2004–2017.
 
Jari Niemelä on toiminut kaupunkiekologian vakinaisena professorina Helsingin yliopistossa vuodesta 2005 ja Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutti HELSUS:in ensimmäisenä johtajana syksyyn 2018 saakka. Helsingin yliopiston rehtorina professori Niemelä aloitti elokuun alussa 2018.

Muotokuva luovutettiin Helsingin yliopiston taidekokoelmiin, ja se sijoitetaan Viikinkaari 1:ssä sijaitsevaan Biokeskus 3:een.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

hallintopäällikko Jukka Lippu, jukka.lippu@helsinki.fi, puh. 050 448 6150

museoamanuenssi Päivi Rainio, paivi.rainio@helsinki.fi, puh. 050 416 0448

viestinnän asiantuntija Elina Raukko, elina.raukko@helsinki.fi, puh. 050 318 5302 (valokuvapyynnöt 21.11.2018 alkaen)

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Suomalaistutkimus avaa älyllisen kehitysvammaisuuden perinnöllistä taustaa12.2.2019 10:45:06Tiedote

Helsingin yliopiston koordinoiman tuoreen tutkimuksen mukaan sekä vakavan älyllisen kehitysvammaisuuden että lievempien älyllisen kehityksen häiriöiden taustalta löytyy perinnöllisiä riskitekijöitä. Riskitekijät ovat kuitenkin erilaisia eri kehitysvammaryhmissä. Lievemmät häiriöt johtuvat pääasiassa lukuisien geenialueiden yhteisvaikutuksesta, kun taas vakavissa kehitysvammoissa yksittäiset geenivirheet ovat tavallisempia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme