Business Tampere

Rapid Tampere vauhdittaa teollisuuden yhteisiä innovaatioita

Jaa

Rapid Tampere -yhteistyökiihdyttämön ensimmäiseen vaiheeseen ovat lähteneet teollisuuden kansainvälisessä kärjessä toimivat Sandvik, Kalmar, Caruna ja Valmet. Yritysten kehitystä sparraamaan haetaan globaalissa haussa omien alojensa parhaita korkean teknologian yrityksiä. Pirkanmaalla toimiva vahva liikkuvien työkoneiden ja prosessikoneiden ekosysteemi on ihanteellinen kiihdyttämön toiminnalle ja houkuttelee mukaansa parhaita kansainvälisiä toimijoita.

Rapid Tampere on alueen ensimmäinen yhteistyökiihdyttämö ja sen käynnistymistä ovat tukemassa Tampereen kaupunki sekä kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere.

High-tech yritysten haku käynnistyy 23. syyskuuta ja päättyy 31. lokakuuta 2019. Tarjolla on muun muassa työturvallisuuteen, sensoriteknologiaan ja koneoppimiseen liittyviä innovaatio- ja kehityshaasteita.

Rapid Tampereen toimintatapa noudattaa kansainvälisillä markkinoilla nopeasti yleistynyttä venture client -mallia: yhteistyö rakentuu yritysten todellisten tarpeiden pohjalta, johtaa nopeasti käytännön kokeiluihin ja tähtää yhteistyön jatkamiseen ja syventämiseen. Myös Tampereen korkeakouluyhteisö sekä tutkimuslaitokset ovat vahvasti mukana seudullisessa innovaatioekosysteemissä.

- Valmet haluaa olla eturivissä mukana Rapid Tampereen toiminnassa hakemassa uusia teknologioita maailmalta ja ottamassa niitä käyttöön. Globaalissa kilpailussa pärjätäkseen pitää verkostoitua ja tehdä tiivistä yhteistyötä kunkin alan innovatiivisimpien osaajien kanssa, kertoo Valmetin digitaalisten palveluiden kehitysjohtaja Tuula Ruokonen.

- Ratkaisemme ongelmia mahdollistamalla sujuvan yhteistyön. Kun yhdistämme Tampereen alueen teollisen osaamisen kansainvälisiin korkean teknologian yrityksiin, voimme oleellisesti nopeuttaa T&K-prosesseja ja luoda täysin uutta liiketoimintaa. Kutsumme 30–50 nopeasti kasvavaa yritystä Tampereelle esittelemään konkreettisia yhteistyöehdotuksia asiakasyrityksille, kertoo Verticalin toimitusjohtaja Sébastien Gianelli.

Intensiivinen yhteistyömalli on hyvä kasvualusta uudelle innovaatioperustaiselle liiketoiminnalle

Yhteiskehittämisellä voidaan vauhdittaa teknologioiden ja palveluiden innovaatioprosesseja. Avoin ja intensiivisesti etenevä yhteistyömalli parantaa paitsi mukana olevien yritysten, myös koko talousalueen kansainvälistä kilpailukykyä. Samalla se luo kasvualustan uusille innovaatioille ja liiketoiminnalle. Toimintamalli sopii myös pienempien yritysten innovaatiotoiminnan kehittämiseen.

- Rapid Tampere on esimerkki kaupungin tekemästä konkreettisesta työstä seudun elinkeinoelämän hyväksi. Otamme yhdessä yritysten kanssa niitä ensimmäisiä tärkeitä askelia, jotka luovat uutta liiketoimintaa, innovaatioita ja työpaikkoja alueelle. Perusta on vahva, voimme odottaa toiminnalta merkittäviä tuloksia, linjaa Tampereen pormestari Lauri Lyly.

- Rapid Tampere tarjoaa kannustavan alustan ja konkreettisen toimintamallin innovaatioiden jalostamiseen kohti liiketoimintaa. Tavoitteena on, että teollisuuden haasteesta alkunsa saava pilotti jatkuu yhteiskehittämisenä, jonka avulla luodaan uutta innovaatiokulttuuria ja yhteistyötä, summaa Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen.

***

Rapid Tampere

Rapid Tampere -yhteistyökiihdyttämön operaattorina toimii asiantuntijayritys Vertical yhdessä liikejuridiikkaan erikoistuneen asianajotoimisto Evershedsin kanssa. Business Tampere ja Tampereen kaupunki ovat mukana käynnistämässä ja markkinoimassa teollista yhteistyökiihdyttämöä ja Vertical vastaa sen toiminnasta. www.vertical.vc/rapidtampere

Vertical

Vertical on innovaatioyritys, joka auttaa yrityksiä uudistumaan yhteistyön sekä yhdessä kehittämisen kautta. Uskomme, että yhdessä tekemällä on mahdollista saavuttaa paljon enemmän kuin yksin. vertical.vc

Verticalin Lars Melakosken esitys Rapid Tampereen toiminnasta sekä teollisuuden ja startupien yhteistyöstä Alihankinta 2019 -messujen HEAT Stagella keskiviikkona 25.9.2019 klo 9:40-10:00 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tervetuloa kuulolle!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sébastien Gianelli
Toimitusjohtaja, Vertical
sebastien@vertical.vc

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja ja houkutella osaavaa työvoimaa sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Palvelemme sinua Tampereen kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman mukaisesti asiakastoimialoillamme, joita ovat uudistuva teollisuus, älykkään kaupunkiseudun ratkaisut ja elämystalous. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Rapid Tampere yhdistää seudun teollisuutta ja kansainvälisiä teknologiayrityksiä23.6.2020 15:19:13 EESTTiedote

Tamperelainen yhteistyökiihdyttämö Rapid Tampere avaa uuden teknologioiden hakukierroksen seudun kärkiyritysten liiketoimintaa vauhdittamaan. Vuoden 2019 kierros oli varsin onnistunut, ja hakemuksia saatiin lähes 350 kappaletta 48 eri maasta. Suuri hakijamäärä on osoitus Tampereen seudun kasvavasta vetovoimasta kansainvälisesti. Hakijoiden joukossa oli 30 suomalaisyritystä. Uusi hakukierros alkaa elokuussa.

Media invitation: Welcome to AI Finland 2020 – an event that focuses on sustainable intelligent manufacturing and company-research collaboration9.6.2020 14:01:26 EESTPress Invitation

International AI Finland 2020 event will take place on September 30, 2020 at Tampere Hall. The event focuses on sustainable intelligent manufacturing and company-research collaboration – in order to support the R&D and commercialization of Finnish AI. The goal is to create a concept, AI Finland, that annually connects companies with the best research in different themes and regions. The AI Finland event kicks-off from Tampere, the heart of the Finnish manufacturing industry.

Mediakutsu: Tervetuloa tekoälyn yritys-tutkimusyhteistyötä vauhdittavaan AI Finland 2020 -tapahtumaan9.6.2020 13:32:06 EESTKutsu

Kansainvälinen AI Finland 2020 -tapahtuma järjestetään 30.9. Tampere-talossa. Tapahtuma keskittyy kestävään älykkääseen tuotantoon sekä yritys-tutkimusyhteistyöhön tukien suomalaisen AI:n tutkimusta, kehitystä ja kaupallistamista. Tavoitteena on luoda AI Finland -konsepti, joka yhdistää vuosittain yritykset ja huippututkimuksen eri teemoissa ja alueilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme