HKL

Rautatientorin metroaseman laituritasolla kokeillaan uudenlaisia opasteita

Jaa

Rautatientorin metroasemalla kokeillaan marraskuussa uudenlaisia opasteita, joilla ohjataan matkustajien liikkumista asemalaiturilla.

Metroaseman laitureille asennetaan uudet lattiatarrat, jotka opastavat junaan nousevia ja sieltä poistuvia.

Kyseessä on HKL:n ja HSL:n pilotti, joka kestää kaksi viikkoa, 1.–14.11.2021.

Kokeilun tarkoituksena on selvittää, minkälaisilla toimenpiteillä ja matkustajainformaatiolla liikkumista asemalla ja junan ovilla olisi mahdollista sujuvoittaa. Uusilla opasteilla pyritään ohjaamaan matkustajien jakautumista laiturialueelle ja nopeuttamaan matkustajien poistumista ja nousemista junista.

Opastuksen toimivuutta seurataan muun muassa asemalaiturilla tehtävillä matkustajien haastatteluilla. Lattiatarroja asennetaan myöhemmin muillekin metroasemille, mikäli ne todetaan kokeilussa toimiviksi.

Kokeilu ei vaikuta metron liikennöintiin Rautatientorin asemalla.

Metron kapasiteettia parannetaan eri tavoin

Rautatientorin metroasemalla tehtävä kokeilu on osa HKL:n, HSL:n, Länsimetro oy:n ja Espoon kaupungin yhteishanketta, jonka tavoitteena on lisätä metron kapasiteettia ja luotettavuutta.

Pääkaupunkiseudun kasvun ja metron uusien asemien myötä metron matkustajamäärät kasvavat, ja jossain vaiheessa ylittävät nykyjärjestelmän kapasiteetin. Keskeinen metron matkustajakapasiteettia parantava keino on vuorovälin tihentäminen.

Metron kapasiteettia pyritään lisäämään myös muilla keinoilla, esimerkiksi parantamalla matkustajainformaatiota asemilla. Tavoitteena on hyödyntää junien nykyistä kapasiteettia entistä paremmin ja muun muassa täyttää junat tasaisemmin.

Metron kapasiteetin ja luotettavuuden lisäämisestä on julkaistu yleissuunnitelma. Yleissuunnitelma on luettavana HKL:n verkkosivuilla.

https://www.hel.fi/static/liitteet-2019/Kymp/HKL/Metron_kapasiteetin_luotettavuuden_yleissuunnitelma_maaliskuu_2021.pdf

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

HKL, hankejohtaja Heikki Viika, p. 040 664 0879
HSL, informaatiosuunnittelija Anton Aaltonen, p. 040 662 1935

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Käräjäoikeus päätti korvauksista metron automatisointisopimusten purkamisasiassa16.11.2021 13:35:46 EET | Tiedote

Helsingin käräjäoikeus antoi 16.11. ratkaisunsa metron automatisointisopimusten purkamiseen liittyvien taloudellisten vaatimusten osalta. Ratkaisun taustalla on 31.3.2020 annettu käräjäoikeuden välituomio, jonka mukaan HKL:llä oli oikeus purkaa metron automatisointia koskevat hankintasopimukset metrovarikon laajennusosan automatisointisopimusta lukuun ottamatta vuonna 2015.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme