Suomen 4H-liitto

Reilu Teko säkkikeräys alkaa taas

Jaa

Suomen 4H-liitto, Finland svenska 4H ja paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät perinteisen Reilu Teko -säkkikeräyksen. Keräyksen päärahoittajana toimii Yara Suomi. Säkkikeräykseen osallistuvat Hankkija, Lantmännen Agro, Lantmännen Feed, Tilasiemen ja Lassila & Tikanoja.

Keräykseen otetaan Yaran lannoitesäkit, lannoitelavojen suojahuput, Hankkijan rehusuursäkit sekä Hankkijan, Lantmännen Agron, Lantmännen Feedin, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit.

Keräyksellä on jo pitkät perinteet, sitä on tehty vuodesta 1975 asti. Tänä aikana muovia on saatu talteen yli 37 miljoonaa kiloa, josta viime vuonna 611 tonnia.

-Myös tänä vuonna tavoittelemme, että Yaran ja yhteistyökumppaneiden säkit tulevat tehokkaasti ja turvallisesti talteen, toteaa kaupallinen johtaja Timo Räsänen Yara Suomesta.

Uusi 4H-sovellus neuvoo lähimmän keräyspisteen

Säkkikeräys tapahtuu touko-elokuussa. Viljelijät tuovat tyhjät säkit 4H-yhdistysten keräyspisteisiin, joita on lähes jokaisessa kunnassa, yhteensä noin 250. Lähin keräyspiste on helppo löytää uudella 4Help-sovelluksella.

Puhelimeen ladattava 4Help-sovellus paikantaa viljelijän sijainnin ja sen perusteella tarjoaa lähellä olevat keräyspisteet. Sovellus näyttää keräyspisteen tiedot ja ohjeet keräykseen kelpaavista säkeistä ja niiden käsittelystä tilalla. Lopuksi viljelijä voi käynnistää navigoinnin, joka neuvoo perille keräyspisteelle.

4H-nuoret huolehtivat säkkien keräyspisteistä. Nuoret saavat keräyksestä tärkeää työkokemusta, ja monelle se on ensimmäinen kesätyö. Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä jatkokäsittelyyn.

-Suursäkit ohjataan esikäsittelyn jälkeen materiaalikierrätykseen, jossa säkit saavat uuden elämän mm. vannenauhoina. Vannenauhoja käytetään esimerkiksi sahatavaran sidonnassa, kertoo liiketoimintapäällikkö Sanna Peltola Lassila & Tikanojalta.

Säkkikeräyksen suojelijana toimii maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

www.4H.fi/reiluteko
Ilmaisen 4Help-sovelluksen voi ladata puhelimen sovelluskaupasta (iOS ja Android).

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Timo Räsänen, kaupallinen johtaja
Yara Suomi Oy, puh. 050 337 4514

Aino Tonttila, järjestöpäällikkö
Suomen 4H-liitto, puh. 0400 664 199

Sanna Peltola, liiketoimintapäällikkö
Lassila & Tikanoja Oyj, puh. 050 385 4548

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen 4H-liitto
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2 A
00520 Helsinki

https://www.4h.fi

4H-nuorisotyön peruskivinä ovat aidot ja konkreettiset asiat, kuten moninainen käsillä tekemisen ilo ja sekä luonto. Kannustamme lapsia ja nuoria löytämään omat vahvuutensa ja uskomaan itseensä. Jaamme tietoja, taitoja ja valmiuksia työelämään sekä yrittäjyyteen.

4H:n arvot pohjautuvat H-kirjaimilla alkaviin sanoihin; Head (harkinta), Hands (harjaannus), Heart (hyvyys) ja Health (hyvinvointi). Teemme nuorisotyötä yli 200 4H-yhdistyksessä eri puolilla Suomea. Toiminnassamme on mukana 50 000 jäsentä.

4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen 4H-liitto

Oulun seudun nuoret saivat 10 000 taimen istutusurakkansa päätökseen – Kynkäänsuolle nousi Kiitollisuuden metsä11.6.2020 14:05:55 EESTTiedote

Pottiputki sujahtaa maahan ja taas yksi 10 000 männyntaimesta pääsee aloittamaan juurtumisensa Kynkäänsuolla. Yli-Iissä, Tannilan kylässä sijaitseva Kynkäänsuo on yksi Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamallin tämän kesän 23:sta istutuskohteesta. Tämän kesän uudet hiilinielut ovat tarjonneet töitä yli 200:lle nuorelle. Kynkäänsuon Kiitollisuuden metsä sai lähes 200 hakemusta, joista kahdeksan tuli valituksi.

Akavan liitot mukana Taimiteossa nuorten työllistymisen ja ilmaston puolesta19.5.2020 08:10:45 EESTTiedote

Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava ja sen 14 jäsenliittoa ovat tänä kesänä lähdössä mukaan Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamalliin. Akava-metsää istutetaan kesäkuun alussa Kärsämäelle, Pohjois-Pohjanmaalle yhteensä 4,6 hehtaaria Silosaaren vanhalle turvetuotantoalueelle. Tämä tarkoittaa lähes 9000 taimea. Taimia istuttavat suomalaiset nuoret, ja monelle kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme