LOGOMOLOGOMO

Saaristo-oopperan Vanhapiika ja varas yllättää esiintyjänsäkin

Jaa

Mitä saadaan, kun radiostudioon suljetaan neljä oopperalaulajaa, yksi pianisti, yksi villakoira ja yksi Jukka Rasila? Ainakin koossa ovat farssin ainekset. Saaristo-oopperan tuottama ja Mika Eirtovaaran ohjaama Vanhapiika ja varas törmäyttää teatterin, oopperan ja kuunnelman ja tarjoilee lopputuloksen hyvin sekoitettuna Logomon Teatro-salin lavalta 7. marraskuuta klo 19.

Oopperaa radio-oopperan tekemisestä

Italialaisen Gian Carlo Menottin vuonna 1939 säveltämä Vanhapiika ja varas on alun perin kevyt radio-ooppera, josta muokattiin myöhemmin myös näyttämöversio. Saaristo-oopperan näkemys yhdistää ja sekoittaa näitä kahta tyyliä:

–Me tavallaan palaamme esityksen alkujuurille tuomalla näyttämölle 30-luvun radiostudion, jossa neljä oopperalaulajaa ja pianisti äänittävät radio-oopperaa Vanhapiika ja varas, kertoo oopperalaulaja Päivi Nisula.

–Normaalin roolituksen lisäksi meidän versiossamme lavalla seikkailee myös äänitehostemiestä esittävä Jukka Rasila, joka tekee Teatrossa oopperadebyyttinsä, Nisula kertoo.

Koska Rasilan roolia ei oopperan käsikirjoituksesta varsinaisesti löydy, on sen sisältö Nisulan mukaan heillekin pieni mysteeri.

–Kun Jukka pääsee improvisoimaan, on luvassa varmasti yllätyksiä niin yleisölle kuin meille esiintyjillekin.

Teatterin keinoin

Saaristo-ooppera pyrkii tuotannoissaan tuomaan oopperaa uusiin tiloihin ja tekemään siitä helpommin lähestyttävää, niin tälläkin kertaa. Siksi ohjaajaksi kutsuttiin stand upista ja teatterista paremmin tunnettu Mika Eirtovaara ja esityspaikaksi valittiin Logomon Teatro. Myös käsikirjoitus ja toteutus ovat teatterimaisempia kuin oopperoissa yleensä.

–Oopperat eivät tavallisesti ole farsseja, vaan meno on usein mahtipontista ja pönöttävää. Me taas haluamme tarjota yleisölle kevyempää viihdettä ja hauskuutta marraskuun pimeyteen Nisula kuvailee.

–Tästä syystä halusimme ohjaajan juuri teatterin puolelta. Mika on tuonut esitykseen teatterilavoilta tuttua rytmiikkaa ja ajoitusta, joka tekee siitä teatterimaisemman, hän kertoo.

Teatroon on helppo tulla

Vanhapiika ja varas saa ensi-iltansa 7.11. ja pääsee samalla korkkaamaan ensimmäisenä näyttämöteoksena Teatro-salin. Luvassa on nauruhermoja kutkuttava oopperafarssi, johon ei todellakaan ole pukupakkoa.

----

Rooleissa: Päivi Nisula (Miss Todd), Juha Hostikka (Bob), Tiina Vahervaara (Laetitia) ja Anu Hostikka (Miss Pinkerton), Pasi Helin (pianisti) ja Jukka Rasila (äänimies)

Esitykset: 7.11. klo 19.00 (ensi-ilta), 10.11. klo 19.00, 12.11. klo 15.00, 14.11. klo 19.00 ja 15.11. klo 19.00. Liput 25/35€, Lippupiste.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Nisula
Taiteellinen johtaja
Saaristo-ooppera
p. 050 521 7050

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

LOGOMO
LOGOMO
Köydenpunojankatu 14
20100 TURKU

029 123 4800http://www.logomo.fi

Logomo on kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus, joka toimii entisessä VR:n konepajassa rautatieaseman ja ydinkeskustan läheisyydessä Turussa. Logomossa järjestetään konsertteja, kokouksia, seminaareja, kongresseja, teatterinäytöksiä, messuja, näyttelyjä, elokuvaesityksiä sekä erilaisia yksityistilaisuuksia. 

Teatro on viihde- ja tapahtumakeskus Logomon sisällä. Teatro-kokonaisuus on rakennettu Turun kaupunginteatterilta vapautuneisiin tiloihin. Iltapäivisin Teatro toimii kahvilana sekä tapahtuma- ja kongressikeskuksena, iltaisin siitä kuoriutuu rento ja tyylikäs viihdekeskus baareineen. Teatro on avoinna ke–la klo 15 alkaen.Viime vuonna Logomossa pidettiin noin 1000 eri tilaisuutta, ja talon kävijämäärä oli 369 000 henkilöä. Logomon toimitiloissa, Byråssa ja Konttorissa, työskentelee päivittäin yli 400 ihmistä noin 70 yrityksessä. Logomossa on myös taiteilijatyöhuoneita.
 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta LOGOMO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme