Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Sairaanhoitopiiri mukaan Pirkanmaan Voimiaan ja Monetraan

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ruokapalvelut yhdistyvät Tampereen kaupungin Voimia liikelaitoksen kanssa, mikäli Tampereen kaupunginvaltuusto ja sairaanhoitopiirin valtuusto päättävät perustaa uuden Pirkanmaan Voimia Oy:n. Perustettava yhtiö tuottaisi ateria- ja puhtauspalveluita Tampereen kaupungille ja ateriapalveluita Pirkanmaan sairaanhoitopiirille. Tampereen kaupungin omistusosuus yhtiöstä olisi 82 % ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin 18 %.

Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi osakassopimuksen osaltaan maanantaina. Uuden yhtiön tarpeellisuutta on arvioitu muun muassa maakunta- ja soteuudistuksen näkökulmasta. Yhtiö voisi aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta.

Sairaanhoitopiirissä Taysin sairaala-aterioita valmistaa yhteensä sata työntekijää. Toimintakulut ovat kymmenen miljoonaa euroa. Taysin sairaaloissa valmistetaan vuosittain 1,5 miljoonaa potilasateriaa sekä 0,3 miljoonaa henkilöstöateriaa. Ateriat valmistetaan pääasiassa Tays Keskussairaalan ja Tays Pitkäniemen keittiöissä. Vastaavasti Tampereen kaupungin ateria- ja puhtaanapitopalveluita tarjoavan Voimia liikelaitoksen palveluksessa on 610 henkilöä. Liikelaitoksen liikevaihto oli 53,2 miljoonaa euroa vuonna 2017.

Monetra-konserni vireillä talous- ja henkilöstöhallintoon

Maakunta- ja soteuudistuksessa myös talous- ja henkilöstöpalveluja organisoidaan uudelleen. Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri aloittivat vuosi sitten talous- ja henkilöstöpalveluiden yhtiöittämisvalmistelun ja päättivät hyödyntää alalla jo toimivaa yhtiötä. Kumppaniksi valikoitui Pohjois-Pohjanmaalla toiminut Monetra Oy, jonka kanssa nyt myös Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa tullaan organisoimaan talous- ja henkilöstöpalveluja.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantaina hyväksyä sekä perustettavan Monetra-konsernin emoyhtiön että Pirkanmaan Monetra Oy:n osakassopimukset. Hallitus esittää emoyhtiö perustamista ja osakkeiden merkitsemistä Pirkanmaan Monetrasta toukokuussa kokoontuvalle valtuustolle. Sairaanhoitopiiri tulee omistamaan emoyhtiöstä 16 % ja alueellisesta yhtiöstä 28%.

Yhtiöön siirtyvät osa sairaanhoitopiirin talouspalveluiden vastuualueesta sekä palkkahallinto. Siirtyvää henkilöstöä on tämänhetkisen arvion mukaan noin 30. Perustamisen ja toiminnan käynnistämisen jälkeen myös muilla kunnilla on mahdollisuus tulla osakkaaksi perustettavaan yhtiöön.

Maakuntauudistuksen lakiesitysten perusteluissa on lähdetty siitä, että Suomessa on tulevaisuudessa 4-6 yhtiötä, jotka huolehtivat keskitetysti maakuntien talous- ja henkilöstöpalveluiden tuottamisesta.

Sairaanhoitopiirin valtuusto käsittelee yhtiöiden perustamista 28.5.2018.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tiedotusvälineille

Sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen, puh. 050 68048
Talousjohtaja Pasi Virtanen, puh. 040 7799002
HR-johtaja Raija Ruoranen, puh. 050 3294213

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kangasalan lapset vuoden päästä Taysin lasten päivystykseen18.2.2019 13:56:13Tiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ehdottaa Kangasalan kaupungille, että vuoden 2020 alusta Kangasala-Pälkäneen alueen alle 16-vuotiaat lapset siirtyvät Tays Keskussairaalassa toimivan lasten päivystyksen potilaiksi. Silloin lasten päivystys siirtyy uuteen lasten ja nuorten sairaalaan. Uudessa lasten ja nuorten sairaalassa voidaan hoitaa kaikkia muita paitsi vamman tai tapaturman vuoksi päivystyshoitoa tarvitsevia alle 16-vuotiaita. Kaikkien lapsipotilaiden vammat ja tapaturmat hoidetaan jatkossakin Ensiapu Acutassa.

Taysiin soitettavissa puheluissa katkoksia keskiviikkona 30.1.2019 kello 13–1625.1.2019 10:12:09Tiedote

Tampereen yliopistollisen sairaalan eri toimipisteisiin ja tytäryhtiöihin soitettavissa puheluissa on katkoksia keskiviikkona 30.1. kello 13–16. Pisin katkos alkaa kello 13 ja kestää noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen saattaa yksittäisissä numeroissa olla häiriöitä. Puheluissa voi olla katkoksia kyseisenä ajankohtana kaikissa Taysin toimipisteissä eli Keskussairaalassa, Hatanpäällä, Pitkäniemessä, Valkeakoskella ja Sastamalassa. Katkoksia on myös Tays Sydänsairaalassa, Coxassa ja Fimlabilla sekä Pirkanmaan hoitokodissa. Katkosten aikana puhelut eivät yhdisty lainkaan. Käytä tarvittaessa Hatanpään puhelinvaihdetta Tays Hatanpään puhelinvaihde 03 311 58000 toimii katkosten aikana normaalisti. Numerosta yhdistetään puheluita kaikkiin Tays-sairaaloihin ja yksiköihin. Jos asiakas, potilas tai omainen haluaa saada 30.1. iltapäivällä yhteyden johonkin Taysin yksikköön, suosittelemme käyttämään Tays Hatanpään vaihdenumeroa. Numero kannattaa ottaa varmuuden vuoksi jo etukäteen talteen. Katkokset

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme