Seta Ry

Sateenkaarijärjestöille toimisto keskeiselle paikalle Ouluun

Jaa
Oulu Pride ja Oulun Seta liittyvät Rotuaarin lähelle kimppatoimistoon Transfeminiinien järjestön kanssa kesäkuun alusta.
Pride-kulkue 2021. Kuva Kajetan Zelech-Alatarvas / Oulu Pride ry.
Pride-kulkue 2021. Kuva Kajetan Zelech-Alatarvas / Oulu Pride ry.

Valtakunnallinen transnaisten järjestö Transfeminiinit ry avaa yhteistyössä Oulu Pride ry ja Oulun SETA ry kanssa toimipisteen ja yhteistoimiston Oulun keskustaan aivan Rotuaarin läheisyyteen. Toimipisteessä tullaan järjestämään psykososiaalista vertaistukea yksilöille ja ryhmille, joille on kasvava tarve, erityisesti sukupuolivähemmistöjen osalta. Toimipisteessä tulee toimimaan myös oululaisten järjestöjen toimisto sekä Transfeminiinit ry Pohjois-Suomen aluetoimisto.

”Toimisto keskellä kaupunkia, lähellä Kaupungintalo-pysäkkiä, joka on bussiliikenteen keskeinen pysäkki, mahdollistaa hyvän saavutettavuuden palveluihimme”, toteaa Oulun SETA ry puheenjohtaja Susanna Kemi.

”Oulu Priden käytännön järjestelyjen kannalta on tärkeää, että toimisto on keskeisellä paikalla kaupungissa ja siellä voi myös järjestää tähän liittyviä palavereita”, toteaa Oulu Pride ry puheenjohtaja Minna Pallari.

”Psykososiaalisia vertaistukiryhmätoimintaamme varten, on oleellista olla läsnä myös Pohjois-Suomessa helposti saavutettavassa paikassa, ryhmätapaamisia varten on asiakkaiden pitänyt matkustaa tähän saakka aina Tampereelle osallistumaan vastaaviin ryhmiin”, toteaa Transfeminiinit ry toiminnanjohtaja Tanja von Knorring.

Uusi toimisto sijaitsee 20 metriä Oulun keskusaukiolta ja Kirkkokadun Rotuaarilta, osoitteessa Pakkahuoneenkatu 12, 4 krs, 90100 Oulu. Toimistoon muutetaan 1.6.2023 alkaen, ja tulevista avajaisista ilmoitetaan erikseen.

Transfeminiinit ry on STEA-valtionapua saava kansalais- ja ihmisoikeusjärjestö, joka ylläpitää merkittävää psykososiaalista vertaistukipalvelua, antaa kohderyhmälleen oikeudellista neuvontaa ja kouluttaa myös sukupuoli-identiteettiä ja seksuaalista suuntautumista koskevissa asioissa.

Oulun SETA ry on kansalais- ja ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoite on edistää kaikkien ihmisten yhdenvertaisuutta riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, ja joka ylläpitää merkittävä paikallista vertaistukiryhmäpalvelua.

Oulu Pride ry on syksyllä 2018 perustettu yhdistys, joka organisoi Oulu Pride -tapahtuma­viikon. Yhdistyksen tarkoitus on edistää ihmis­oikeuksien toteutumista ja työskennellä kaikille tasa-arvoisen ja yhden­vertaisen Oulun puolesta. Pride-aatteen mukaisesti juhlistamme ihmisyyden moninaisuutta sekä lisäämme tietoutta seksuaali- ja sukupuoli­­vähemmistöistä.

Yhteyshenkilöt

Tanja von Knorring, Transfeminiinit ry, tanja@transfeminiinit.fi


Susanna Kemi, Oulun SETA ry, puheenjohtaja@oulunseta.fi


Minna Pallari, Oulu Pride ry, minna.pallari@oulupride.fi, +358 50 467 6944

Kuvat

Pride-kulkue 2021. Kuva Kajetan Zelech-Alatarvas / Oulu Pride ry.
Pride-kulkue 2021. Kuva Kajetan Zelech-Alatarvas / Oulu Pride ry.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Seta Ry
Seta Ry
Pasilanraitio 5, 2 krs.
00240 Helsinki

https://seta.fi/

Oulun Seta ja Oulu Pride ovat valtakunnallisen Setan jäsenjärjestöjä.

----- 

Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta tai kehon sukupuolta määrittävistä piirteistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Seta Ry

Hengellisen sateenkaari-ihmisen ja hänen läheistensä voi olla vaikeaa saada tarvitsemaansa tukea31.5.2023 06:03:00 EEST | Tiedote

Hengellisissä yhteisöissä elävät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvat ihmiset saattavat kokea ristiriitaa uskonkäsityksensä ja sateenkaari-identiteettinsä välillä, mutta jäävät usein yksin tilanteensa kanssa. Sateenkaariyhdistys Malkuksen Voimavaraksi-hanke on avannut vertaistukipalvelun heitä tukeakseen. Kahdenkeskisessä keskustelussa vertaistukihenkilön kanssa voi puhua sateenkaari-identiteettiin ja hengellisyyteen liittyvistä asioista etäyhteyden kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme