Keski-Suomen ELY-keskus

Sidosryhmätutkimuksesta eväitä Keski-Suomen ELY-keskuksen toiminnan kehittämiseen

Jaa

Joka toinen vuosi toteutettava ELY-keskusten sidosryhmille (muut viranomaiset, kunnat, yhteistyöoppilaitokset ja -urakoitsijat, kehitysyhtiöt, jne.) suunnattu sidosryhmätutkimus toi esille erinomaisia huomioita, kuten ELY-keskuksen roolin korostamisen ilmastonmuutoksen hillinnässä, palvelurepertuaarin entistä voimakkaamman esilletuonnin ja kentän vahvan halun asiantuntijoiden jalkautumiseen koronakriisin jälkeisessä ajassa.

Kokonaisuutena sidosryhmät olivat melko tyytyväisiä Keski-Suomen ELY-keskuksen toimintaan, vaikka pientä laskua tulikin vuonna 2019 toteutettuun kyselyyn. Kysely lähetettiin 229 keskeiselle sidosryhmäkumppanille, vastausprosentin ollessa 33,6. Keski-Suomen ELY-keskuksen kokonaisarvioksi asteikolla 1-5 muodostui 3,96.

– ELY-keskuksen työn vaikuttavuus perustuu monella tehtäväalueellamme saumattomaan yhteistyöhön eri sidosryhmien kanssa. Tätä taustaa vasten on hienoa, että keskeiset sidosryhmämme kokevat yhteistyön toimivan hyvin, Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Jukka lehtinen toteaa.

– Nämä ovat arvokkaita palautteita toimintamme kehittämisen kannalta. ELY-keskuksissa on parhaillaan menossa iso asiakkuusstrategiahanke, jonka toimeenpanoon saamme tällä tavoin suoraan eväitä sieltä mistä pitääkin eli asiakkailta ja sidosryhmiltä, Keski-Suomen ELY-keskuksen asiakkuuspäällikkö Santtu Lytsy kertoo.

Valtakunnallisia ja alueellisia hankkeita asiakkuuslähtöisyyden kehittämiseen

Esimerkiksi palvelujen sujuvuuteen tullaan lähivuosina kiinnittämään voimakkaasti huomiota digitalisaatiohankkeiden avulla. ELY-keskuksilla on myös omia paikallisia asiakkuuslähtöisyyden vahvistamiseen tähtääviä toimia.

– Meillä Keski-Suomessa on tänä vuonna otettu käyttöön systemaattinen tapa, jossa yksi asiantuntija tai tiimi vuorollaan kertoo havainnollistavasti koko henkilöstölle työnsä sisällöstä, työkenttämmehän on hyvin laaja. Tuolla keinoin saamme palveltua tehokkaammin asiakkaitamme, kun asiantuntija voi paremmin vinkata myös muista palveluistamme. Esimerkiksi maatilakäynnin yhteydessä tarkastajamme voi ottaa puheeksi liikennevastuualueen puolelta yksityistieavustuksemme ja ohjeistaa asiakasta asiassa eteenpäin, Lytsy mainitsee.

Lue lisää: Valtakunnallinen sidosryhmätutkimuksen uutinen (ely-keskus.fi)

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten keskeisiä tehtäviä ovat muun muassa yritysten neuvonta-, rahoitus- ja kehittämispalvelut, maaseutuasiat, maanteiden kunnossapito, tiehankkeet, työllisyysasiat, ympäristönsuojelu, kuntien alueiden käytön suunnittelun ja rakentamisen edistäminen, vesivarojen käyttö ja huolto sekä EU:n rakennerahastohankkeet. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakkuuspäällikkö
Santtu Lytsy
santtu.lytsy(at)ely-keskus.fi
0295 020 140

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen alueelliset kehitysnäkymät II/2021: innovatiiviset investoinnit nostavat odotuksia22.10.2021 10:25:46 EEST | Tiedote

Yritysten näkymät ovat parantuneet nopeasti pahimman koronavaiheen väistyessä. Merkittävät ja uudenlaiset investoinnit tuovat luottamusta maakunnan tulevaisuuteen. Suurimpana haasteena voidaan edelleen pitää työvoiman kohtaanto-ongelmaa, mikä näkyy yhtäältä matalana työllisyysasteena ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvuna sekä toisaalta tiettyjen alojen osaavan työvoiman saatavuusongelmana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme