Business Tampere

Startup-keskittymä täyttyi ennätysvauhtia

Jaa

Startup-keskittymä Platform6 Tampereella on solminut ensimmäisen täyden toimintakuukauden aikana vuokrasopimuksen yli 30 yrityksen kanssa. Platform6 toimii alkuvaiheen startup-yritysten keskittymänä, jonka tarkoituksena on tarjota kasvuun kiihdyttävälle yritykselle kaikki kasvuun tarvittava apu.

Kuva: Skyfox, Marko Kallio
Kuva: Skyfox, Marko Kallio

- Platform6 on todistanut tarpeellisuutensa Suomen startup-kentässä. Yrityksiä on tullut jonoon ja uusien kriteerit täyttävien osalta käydään jatkuvasti neuvotteluja, Platform6:n toiminnasta vastaava Alexandra Santos toteaa.

Ei kiinteistötoimintaa vaan palvelutalo


Tampereen kaupunki on Platform6:n taustavaikuttaja. Kiinteistön rahoitus tulee kaupungilta, mutta palvelut talossa tuotetaan yhteistyössä yksityisen ja julkisen sektorin kanssa. Palveluita tarjotaan sekä startup-yrityksille että osaajatiimeille, jotka suunnittelevat kasvuhakuista liiketoimintaa.

- Palvelustrategiana on toteuttaa uudenlaisia palveluita, ja mahdollistaa startup-yritysten entistä nopeampi kasvu. Erityisesti panostamme teollisuus- ja startup-yritysten keskinäisen yhteistyön lisäämiseen, yhteisövastaava Tommi Uitti kertoo.

Liiketoimintaa käynnistäville osaajatiimeille Platform6 tarjoaa paitsi maksutonta työtilaa myös räätälöityjä palveluohjelmia sekä sparrausta ja valmennusta liiketoiminnan kehitykseen.

- Palveluilla pyritään helpottamaan liiketoiminnan käynnistämistä sekä tuodaan startup-yhteisö tuki lähelle tiimiä. Samalla varmistetaan osaajatiimien kiinnittyminen alueen startup-ekosysteemiin ja pääsy keskeisten sidosryhmien ja kumppaneiden äärelle, kertoo Tampereen kaupungin erityisasiantuntija Monna Salmi.

Alkavien yrittäjien ja osaajatiimien palvelutarjontaa vahvistaa mm. alkuvuodesta taloon sijoittuva Ensimetri Oy.

- Avaamme vuoden 2021 alusta alkaen palvelupisteen Platform6:n kakkoskerroksessa. Se on luonteva täydennys 14 palvelupisteen verkostoomme Pirkanmaalla ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia. Ensimetri järjestää Platform6:ssa tietoiskuja, markkinointitilaisuuksia, koulutusta, valmennusta, verkostoitumista ja mahdollisuuksia löytää uusia asiakkaita, Ensimetri Oy:n toimitusjohtaja Marko Lehtimäki sanoo.

Sisustustyöt valmistumassa vuoden alkuun


Startup-keskittymässä katutason kerrokseen etsitään loppuvuoden aikana ravintolatoimijaa, jolla on toimiva liiketoimintamalli ja halu yhteistyöhön startup-keskittymän kanssa. Platform6:n yläkerroksissa sijaitsee myös testikeittiön nimellä kulkeva tila, koska kiinteistössä on ollut aiemmin Tredun ravintola-alan opetustoimintaa.

Tila- ja sisustustyöt ovat olleet talossa vielä käynnissä, ja ne valmistuvat ensi vuoden alkuun mennessä. Platform6:n virallisia avajaisia päästään toivottavasti viettämään vuoden 2021 kevätkaudella, jos kokoontumisrajoitukset sen sallivat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Platform6-operaattori, Tampere Startup Hub
Alexandra Santos, p. 040 824 3635, alexandra@platform6.fi

Tampereen kaupunki
Monna Salmi, p. 041 730 5606, monna.salmi@tampere.fi

Ensimetri
Marko Lehtimäki, p. 050 555 2055, marko.lehtimaki@ensimetri.fi

Kuvat

Kuva: Skyfox, Marko Kallio
Kuva: Skyfox, Marko Kallio
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme