Oulun yliopisto

Suomi ja Japani sopivat 6G-teknologiayhteistyöstä

Jaa
Oulun yliopiston koordinoima 6G Flagship -tutkimusohjelma ja Japanin sisä- ja viestintäministeriön Beyond 5G -konsortio ovat tänään allekirjoittaneet keskinäistä 6G-teknologiayhteistyötä koskevan asiakirjan. Yhteistyösopimus (MoU - memorandum of understanding) julkaistiin japanilaisen talousmedia The Nikkein ja Japanin sisä- ja viestintäministeriön järjestämän Global Digital Summitin yhteydessä Tokiossa.

Nyt käynnistyy 6G Flagshipin ja Beyond 5G -konsortion keskinäinen 6G-teknologiaa koskeva tutkimus- ja kehitysyhteistyö. Lisäksi tavoitteena on vaikuttaa keskeisesti 6G-teknologiaa koskevaan globaaliin standardointi- ja regulaatiokehitykseen.

6G Flagshipin johtaja, akatemiaprofessori Matti Latva-aho on tyytyväinen yhteistyön aloittamisesta ja sen merkityksestä koko suomalaiselle 6G-tutkimukselle ja -kehitykselle.

-Japani on maailmanlaajuisesti merkittävä toimija langattomien mobiiliteknologioiden kehittämisessä ja on koko Suomen etu päästä laajentamaan yhteistyötä teemoihin, joissa on saavutettavissa molemminpuolista kilpailuetua 6G-kehitykseen. Yhteistyön merkittävyyttä korostaa Japanin aikaisemmin keväällä tekemä päätös investoida 2 miljardia dollaria 6G-teknologioiden kehittämiseen.  

Japanin Beyond 5G Promotion Consortiumin keskeisiä jäsenorganisaatioita ovat Tokion yliopiston ja Japanin kansallisen ICT-instituutin lisäksi useat japanilaiset tietoliikenneyhtiöt, teleoperaattorit ja monialayhtiö SoftBank. 6G Flagship on Suomen Akatemian ja Oulun yliopiston vuosille 2018−2026 rahoittama tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-ohjelma. Yhteistyö Japanin kanssa on osa 6G Flagshipin kansainvälisen ekosysteemin rakentamista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

6G Flagshipin johtaja, akatemiaprofessori Matti Latva-aho
matti.latva-aho@oulu.fi
+358 40 588 9655

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa tehtiin viime vuonna 51 keksintöä – maailman henkisen omaisuuden päivää vietetään perjantaina 26.4.24.4.2024 06:52:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopistossa tehdään vuosittain kymmeniä uusia keksintöjä, jotka voivat olla alkuja tulevaisuuden innovaatioille. Vuonna 2023 niitä raportoitiin 51. Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä.

Alaselkäkipuun liittyvää terveyspalvelujen käyttöä ja sairauspoissaoloja voidaan vähentää luokitteluun perustuvalla hoidolla24.4.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Alaselkäkipupotilaiden toipumista voidaan nopeuttaa, lääkärikäyntejä ja kuvantamistutkimuksia vähentää sekä selkäkivusta johtuvia sairauspoissaolopäiviä minimoida luokitteluun perustuvalla hoitomallilla, uusi tutkimus osoittaa. Luokitteluun perustuvassa hoidossa potilaat huomioidaan yksilöllisesti ja terveydenhuollon resursseja kohdennetaan eniten hoitoa tarvitseville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye