Kustannusyhtiö Kosmos

Suvi Auvisen Kaltainen valmiste on lajien välissä liikkuva teos vallasta ja vallattomuudesta

Jaa

Suvi Auvisen ensimmäinen kaunokirjallinen teos Kaltainen valmiste on kirja ihmisistä ja muista eläimistä, yhteiskunnasta, siihen turhautumisesta ja sen muuttamisesta. Anarkistia ei kuitenkaan aja viha, vaan rakkaus.

Miltä tuntuu hypätä pimeään roskasäiliöön ja huomata sen olevan täynnä ruokaa? Mitä ihminen ajattelee, kun poliisi lyö vieressä seisovaa ihmistä? Entä miten joku päätyy naimisiin Jeesuksen kanssa? Suvi Auvisen Kaltainen valmiste johdattaa lukijan vallattujen talojen katoille, mielenosoitukseen kyynelkaasupilven keskelle ja tuntemattoman rakastajan lakanoihin.

Kaltainen valmiste koostuu yhdeksästä esseestä, jotka kaikki pohjautuvat minulle tapahtuneisiin asioihin. Kirjassa mm. salakuljetetaan hiiri lentokoneeseen, dyykataan ruokaa, liitytään kulttiin, vallataan taloja ja rakastutaan. Se on esseekirja ihmisille, jotka eivät lue esseitä”, Auvinen kuvailee.

Suvi Auvinen on toimittaja, kirjailija, aktivisti ja Suomen kenties tunnetuin anarkisti. Kaltainen valmiste on hänen ensimmäinen kaunokirjallinen teoksensa, ja aiemmin häneltä on ilmestynyt muun muassa tietokirja Lihan loppu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Kuvat

Lataa
Suvi Auvinen. Kuva: Meri Björn.
Suvi Auvinen. Kuva: Meri Björn.
Lataa
Suvi Auvinen. Kuva: Meri Björn.
Suvi Auvinen. Kuva: Meri Björn.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme