Tampere-talo Oy

Tampere Chamber Music -festivaalin ohjelma julkaistu – uutuutena Seela Sellan satukonsertti sekä jazz- ja kamarimusiikkia yli genrerajojen

Jaa

Tampere Chamber Music -festivaali levittäytyy Tampereelle 19.–23.1.2022. Uutena sisältönä kuullaan näyttelijä Seela Sellan ja festivaalimuusikoiden satukonsertti sekä jazz- ja kamarimusiikkia klubitunnelmissa saksofonisti Jukka Perkon johdolla. Lisäksi festivaalin esityksiä viedään Koukkuniemen palvelutalon asukkaille.

Kuudetta kertaa järjestettävä Tampere Chamber Music -festivaali tekee paluun tammikuussa 2022 ja laajenee Tampere-talon konserttisalien lisäksi mm. G Livelab Tampere -klubille, Muumimuseoon ja Tampereen Tuomiokirkkoon. Kamarimusiikkia, tanssia ja tiedettä yhdistelevä festivaali tarjoaa kävijöille keinoja ammentaa hyvinvointia musiikista.

Tämän vuoden festivaaliohjelmiston kantava teema on Aikasillalla – Taikaa ja tarinoita, ja tapahtumaan halutaan houkutella yleisöä lapsista opiskelijoihin ja aikuisista eläkeläisiin. Festivaalin taiteellinen johtaja, pianotaiteilija Heini Kärkkäinen avaa teemaa:

”Aikasilta on kiehtova teema, sillä sillalla kuljetaan kaikkiin suuntiin, lapsuudesta vanhuuteen ja takaisin. Meillä on taide, musiikki, sadut, tarinat ja taikamaailma, joiden sisällä voimme kokea hetken haltioitumisen iästä riippumatta.”

”Haluamme myös tavoittaa opiskelijat ja houkutella heitä yhä laajemmin tapahtumaan. Tarjoamme opiskelijoille ilmaisen sisäänpääsyn saman päivän konsertteihin, jos salissa on tilaa”, festivaalin tuottaja Hanna Kilpinen kertoo.

Huippuesiintyjät ja monipuolinen ohjelma

Festivaalin uutta sisältötarjontaa edustaa jazzin ja bluesin moniottelijan, saksofonisti Jukka Perkon improvisaatiota ja eri musiikkigenrejä yhdistelevä konsertti keskiviikkona 19. tammikuuta. Konsertti järjestetään G Livelab Tampere -klubilla. Sunnuntaina 23. tammikuuta koko perhe viihtyy näyttelijä Seela Sellan ja festivaalin muusikoiden seurassa satukonsertissa Tampere-talossa. Sella lukee otteita näytelmäkirjailija Laura Ruohosen ilmiöksi nousseista Yökyöpelit- ja Allakka pullakka -runokuvakirjoista.

Viime vuoden festivaalilla järjestetyt kaksi yleisön suosikkitapahtumaa saavat jatkoa. Keskieurooppalaistyyppinen Yösoitto-kirkkokonsertti järjestetään Vanhassa kirkossa lauantaina 22. tammikuuta ja Töistä kotiin palautuen -konsertti kuvataidehelmiä pursuavassa Tampereen Tuomiokirkossa perjantaina 21. tammikuuta. Jälkimmäiseen konserttiin voi osallistua rennosti vaikka patjalla makoillen.

Festivaalilla nähdään kotimaisista huippumuusikoista ainakin viulistit Laura Vikman, Réka Szilvay ja Rebecca Roozeman, alttoviulistit Atte Kilpeläinen ja Kristian Sallinen, klarinetisti Christoffer Sundqvist sekä pianistit Heini Kärkkäinen ja Eero Heinonen. Kansainvälisiä vieraita ovat muiden muassa sellistit Robert Cohen (GB) ja Torleif Thedéen (SWE), viulisti Priya Mitchell (GB) ja tanssija Pontus Sundset (SWE).

Mukana luennoimassa ovat lastenpsykiatri Jari Sinkkonen ja aivotutkija Katri Saarikivi. Tanssija Minna Tervamäki pitää liikunnallisen workshopin, joka sopii kaikille festivaalikävijöille taitotasoon katsomatta. Ohjelmistossa on tarjolla musiikkia mm. säveltäjiltä Mozart, Pärt, Vasks, Mendelssohn ja Prokofjev. Festivaalin muusikot järjestävät myös neljä kamarimusiikin mestarikurssia musiikinopiskelijoille. Lisäksi kuullaan filosofi Esa Saarista luennolla, joka järjestetään yhteistyössä Tampereen korkeakouluyhteisön Tiedon valoa -tapahtuman kanssa viikkoa myöhemmin Tampere Chamber Music -festivaalista.

Taidetta konserttisalien ulkopuolelle

Tampere Chamber Music -festivaali on mukana vuoden 2022 Taidetta lähelle -hankkeessa, jota koordinoi Kulttuurikeskus PiiPoo. Taidetta lähelle -hankkeen tavoitteena on synnyttää pysyvää taide- ja kulttuuritarjontaa sekä ainutlaatuisia elämyksiä sosiaali- ja terveysalan toimijoille ja samalla luoda taidelaitoksille ja festivaaleille uusia esiintymisympäristöjä ja mahdollisuuksia uusiin yleisöihin.

Tänä vuonna festivaalin konsertteja esitetään osana Tampereen kaupungin kulttuuripalveluita Tampereen Koukkuniemen palvelutalon asukkaille, joilla ei ole mahdollisuutta tulla paikalle varsinaisiin yleisötapahtumiin.

Tampere-talon ja Tampere Chamber Music -festivaalin kanssa tapahtuman yhteistyössä ovat mukana Suomen Musiikkilääketieteen yhdistys, TAMK Musiikki, Tampereen korkeakouluyhteisö, Tampereen seurakunnat, Tampere Filharmonia ja Muumimuseo. Tampereen kaupunki tukee festivaalin toteutumista.

Liput ja ohjelma: https://www.tampere-talo.fi/tcm2022/

Esiintyjäkuvat: Tampere Chamber Music 2022 (kuvat.fi)

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja pressiliput:

Hanna Kilpinen
Tampere Chamber Music -festivaalin tuottaja 
puh. 041 533 0381
hanna.kilpinen@tampere-talo.fi

Tampere Chamber Music ja Tampere-talo ovat tuottaneet yhteisen konsertin vuosittain järjestettävälle festivaalille vuodesta 2017 alkaen. Kamarimusiikkitoimintaa Tampereella järjestävä ja edistävä Tampere Chamber Music ry on toiminut vuodesta 2018. Tapahtuma toteutetaan Tampere-talon ajankohtaisten turvallisuuskäytäntöjen mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 49. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Snödrottningen firar en kväll med pressen - träffa Kiira Korpi, Silja Dos Reis och Felipe Montoya i föreställningens dräktprakt1.12.2021 15:00:00 EET | Tiedote

Om en månad är det äntligen premiär för den största finländska isshowen som någonsin satts upp i vårt land - och det vill vi fira med en träff med pressen. Träffen ordnas torsdagen 9.12 klockan 18.00-19.30 på Kisakallio idrottsinstitut i Lojo. Under träffen berättar vi de senaste nyheterna och på plats är de inhemska och utländska stjärnorna och konstnärerna.

Tampere-talo täyttyy musiikkikasvatuksen ammattilaisista – lauantain yleisöpäivässä suosittuja lastenmusiikkiyhtyeitä ja pirkanmaalaisia musiikkiopistoja17.11.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät järjestetään 17.–20.11. Tampere-talossa. Nelipäiväinen tapahtuma tarjoaa musiikkikasvatuksen ammattilaisille koulutusta ja verkostoitumismahdollisuuksia. Lauantain yleisöpäivä on suunnattu koko perheelle. Tampere-talon täyttää lähes 100 musiikkiesitystä, ja lavalle nousevat mm. lastenmusiikkiyhtye Pikku Papun Orkesteri sekä pirkanmaalaisten musiikkiopistojen oppilaita ja opettajia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme