Business Tampere

Tampere Region Business Explorer: Uusi tehokas online-datatyökalu investointien houkutteluun

Jaa

Mitkä teollisuuden alat ovat vahvoja Tampereen seudulla? Montako ICT-yritystä alueella on? Montako terveysalan osaajaa alueella asuu verrattuna muuhun Suomeen? Vastajulkistettu Tampere Business Explorer – datatyökalu auttaa alueesta kiinnostuneita yrityksiä etsimään ja analysoimaan sen talous- ja väestötilastoja. Tampere Region Business Explorer on ensimmäinen Suomessa julkaistu tämän tyyppinen datatyökalu.

Kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere tarjoaa uuden palveluportaalin yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita investoimaan Tampereen seudulle. Datan ja sen analysoinnin avulla online-palvelu auttaa yrityksiä tekemään järkeviä investointi- ja sijoittumispäätöksiä. Tampere Region Business Explorer yhdistää joukon tehokkaita, interaktiivisia ja mobiiliystävällisiä datatyökaluja, joiden avulla tuloksia on helppo jakaa.

Tampere Region Business Explorer on interaktiivinen online-sovellus, jonka on kehittänyt markkinajohtaja GIS Planning Inc. GIS Planning Inc on Financial Timesin palvelu. Sen avulla yritykset voivat helposti analysoida ja kartoittaa tietoa väestöstä, työvoimatilanteesta, palkoista ja elinkeinoelämästä.

Tiedon visualisointi auttaa vertailua

”Työkalumme auttaa sijoittajia saamaan kattavan yleiskuvan Tampereen seudun elikeinoelämästä ja väestöstä”, selittää Harri Ojala, Business Tampereen investointien ja kansainvälisen toiminnan johtaja. ”Kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiönä Business Tampere tarjoaa palveluita, mutta koska tietoa etsitään verkossa niin paljon, on tärkeää huolehtia vertailukelpoisen tiedon helposta saatavuudesta silloin, kun sijoittajat ja yritykset sitä tarvitsevat”, hän jatkaa.

Nykyiset ja tulevaisuuden yritysten omistajat, kohteiden valintakonsultit ja yrittäjät voivat etsiä, analysoida ja jakaa seudullista tietoja väestöstä, teollisuuden ja liiketoiminnan ekosysteemeistä, osaajista ja muista keskeisistä valintakriteereistä. Alueesta kiinnostuneet yritykset voivat käyttää verkossa interaktiivista karttaa ja saada räätälöityjä raportteja ilmaiseksi vain muutamalla klikkauksella.

“Tilastotiedot ja vertailu muihin alueisiin osoittavat selvästi Tampereen seudun kasvun ja houkuttelevuuden. Palvelun tärkein etu on, että toimitetut tiedot voidaan analysoida ja esittää yksilöllisesti. Valtavan määrän kerättyä tietoa Tampereen seudusta voi nähdä yhdellä silmäyksellä – se on tärkeää näinä suurten tietomäärien aikoina.”, Harri Ojala sanoo.

Sarah Russis, fDI IntelligencinHead of Global Sales: "Markkinatutkimus osoittaa, että valtaosa yrityksistä ja toimipaikan valitsijoista tutkii sijainteja verkossa ottamatta yhteyttä sijoitusten edistämistoimistoihin. Julkaisemme Tampere Region Business Explorer –datatyökalun Suomessa ensimmäiseksi Tampereen kaupunkiseudulla. Uuden työkalun avulla alue on avoinna sijoituksille 24 tuntia päivässä. ”

Tampere Region Business Explorer –datatyökaluun voi tutustua osoitteessa investintamperefinland.com.

Datatyökalu julkaistaan torstaina 30. tammikuuta klo 14.15 Tampereella, Finnkino Plevnassa. Esittelijänä toimii Sarah Russis, fDI IntelligencinHead of Global Sales. Tapahtuma on osa Tampere Smart City Mindtrek 2020 ohjelmaa.

Lisätietoja:

Harri Ojala
Johtaja, investoinnit ja kansainvälinen toiminta, Business Tampere
harri.ojala@businesstampere.com
p. 040 762 3784

Ari Lylynoja
Asiakkuusvastaava, teollisuuden digitaaliset ratkaisut, Business Tampere
ari.lylynoja@businesstampere.com
p. 050 568 7608 

Sarah Russis
Head of Global Sales, fDi Intelligence, Financial Times Ltd.
sarah.russis@ft.com ,
p. +44 (0) 207 775 6016

Tampereen kaupunkiseutu

Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. Tampereella on asukkaita 230,000 ja koko seutukunnan asukasluku on lähes puoli miljoonaa. Tampere on yksi nopeimmin kasvavista kaupunkialueista Suomessa. Kaupunki sijoittaa tulevaisuuteen ja parhaillaan on käynnissä monia suuria älykkään ja kestävän rakennuksen sekä liikkumisen ja logistiikan projekteja. Tampere tunnetaan erityisesti teollisuusperinnöstään ja huipputeknologian, tutkimuksen, koulutuksen, kulttuurin, urheilun sekä liiketoiminnan keskuksena. Lisätietoja: https://www.tampere.fi/

Business Tampere

Business Tampere on kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja ja luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia ”Tehrääs numeroo!”. Business Tampere tarjoaa asiantuntemustaan yrityspalvelujen kehittämisestä, liiketoimintaympäristöstä, sijoittumispalveluista ja kansainvälistymismahdollisuuksista. Lisätietoja: https://businesstampere.com

fDI Intelligence

fDi Intelligence tarjoaa maailman kattavimman ulkomaisiin sijoituksiin liittyvän palvelun. fDI Intelligence auttaa yrityksiä ja niiden neuvonantajia tekemään päätöksiä niiden sijoittumisesta. fDI Intelligence on Financial Timesin palvelu. Tietoportaalin on kehittänyt GIS Planning, maailman johtava online-talouden kehitysratkaisu yritysten sijaintipaikkojen valintaa varten. GIS-suunnittelu on osa Financial Timesin FT Specialist Group -palveluita. Lisätietoja osoitteessa https://www.fdiintelligence.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sarah Russis
Head of Global Sales, fDi Intelligence, Financial Times Ltd.
sarah.russis@ft.com ,
p. +44 (0) 207 775 6016

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme