Business Tampere

Tampere vahvistaa asemaansa kansainvälisenä elokuvakaupunkina

Jaa

Tampereelle tavoitellaan jatkossa yhä enemmän kansainvälisiä tuotantoja. Lisäksi Film Tampere panostaa suomalaisten sisältöjen kansainväliseen menestykseen ja kehittää alan yrityksiä palvelumyynnistä oikeuksien haltijoiksi. Tavoitteita edistää Film Tampereen kehitysjohtajana aloittanut Antti Toiviainen.

Antti Toiviainen
Antti Toiviainen

Kolme vuotta sitten Tampereelle asetettiin tavoite olla merkittävä tuotantokaupunki. Tavoite on hyvässä vauhdissa ja nyt on aika seuraavalle askeleelle. Jatkossa Tampereelta tähytään kansainvälisille markkinoille. 

Antti Toiviainen on aloittanut 7.6. Film Tampereen kehitysjohtajana. Toiviainen on aiemmin toiminut SF Studiosin toimitusjohtajana Helsingissä 2008-2013, minkä jälkeen hän vastasi yhtiön pääkonttorilla Tukholmassa pohjoismaisesta levitystoiminnasta sekä pohjoismaisista tuotannoista. Vuonna 2020 Toiviainen perusti yhdessä Otavan ja sijoittajien kanssa elokuvien ja tv-sarjojen levitys- ja tuotantoyhtiö Aurora Studiosin.  

- Kaipasin haasteita kansainvälisemmästä toiminnasta ja uudesta näkökulmasta. Kasvava, kehittyvä ja rakas kotikaupunkini sopi erinomaisesti toteuttamaan tätä uutta kulmaa. Uskon, että voin auttaa Tamperetta kehittymään vieläkin kiinnostavammaksi, yrittäjämyönteiseksi ja kansainväliseksi kaupungiksi. Roolissani pystyn auttamaan av-alan yritysten mahdollisuuksia kasvaa kansainvälisissä ympyröissä. Kokemukseni ja kontaktini sekä Suomessa että kansainvälisesti tarjoavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia kaikille toimijoille, Antti Toiviainen kertoo.

Tampere tekee töitä ollakseen kärjessä ja näyttämässä suuntaa sille, mihin audiovisuaalisen alan kehitystä Suomessa tulisi viedä.

- Tällä hetkellä meillä audiovisuaalisen alan yritysten elämä on hyvin kiireistä, tilauskirjat täynnä ja osaajista on pulaa. Haluamme jatkaa työtä alan kasvun ja kansainvälistämisen eteen. Olemme innoissamme, että saamme joukkoomme kokeneen ja arvostetun osaajan, joka jakaa kanssamme saman vision, Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen toteaa. 

Pitsaustapahtumia ja agentuuriverkoston kehittämistä

Tampereelle tavoitellaan jatkossa seudulla tuotettavaksi soveltuvia kansainvälisiä sisältöjä ja lisäksi näitä tuotantoja autetaan löytämään rahoitus- ja tuotantokumppaneita. Tänä vuonna Tampereella tullaan muun muassa toteuttamaan pitsaustapahtumia kansainvälisten toimijoiden kanssa. Lisäksi Film Tampereella työskennellään alan agentuuriverkoston sekä myymisen ja tuotteistamisen osaamisen kehittämiseksi.   

Tampereen toiminta perustuu kansallisesti tehtyihin havaintoihin ja hallitusohjelmaan kirjattuun tavoitteeseen kasvattaa alan kokoa. 

- Tampere näyttää erinomaista esimerkkiä toteuttaessaan käytännössä luovan talouden tiekartan esiin nostamia tavoitteita ja tekemällä konkreettisia toimia, toteaa kansainvälistä tiekarttaselvitystä tekemässä ollut DMF Business designin konsultti Timoteus Tuovinen. 

Tampereen seudulla tänä vuonna tehtyjä tai meneillään olevia tuotantoja  

 • Aito Media - Komisario Koskinen 
 • Fire Monkey Productions Oy - Kansan Vihollinen 
 • Hihhihhii Oy -Hymyile! 
 • Yellow Film & TV - Punttikomedia 
 • Aito media - Ei Haukku Haavaa Tee 
 • Troll Productions - Nyrkki 
 • Yellow Film & TV ja Troll Productions - Supermarsu 2 
 • Troll Productions - Omerta 6/12 
 • Bastella Media - Jaksa Paremmin 
 • Tack Films - Lakana 
 • ITV Finland - Poikani Joel 
 • Warner Brothers Television Finland – SuomiLOVE 
 • Wacky Tie Films - Pilvet 
 • Filmaattiset - Unelmahäät, Latela, Muuttopäiväkirjat 
 • Helsinki Productum Oy - Ei unohdu koskaan 
 • Wacky Tie Films - Ihmissoihtu 
 • ITV Finland - Jahti 
 • Wacky Tie Films - Ultras

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Toiviainen
Kehitysjohtaja, Film Tampere
p. 040 7726 809

Kuvat

Antti Toiviainen
Antti Toiviainen
Lataa
Antti Toiviainen
Antti Toiviainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Tampereen seudun yritykset luovat uusia saunaelämyksiä maailmanmarkkinoille - Hyvinvoinnin merkityksen kasvaessa kotimaiset ja kansainväliset asiakkaat etsivät autenttisia saunaratkaisuita19.4.2021 16:31:38 EEST | Tiedote

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere sekä markkinoinnin ja matkailun asiantuntijaorganisaatio Visit Tampere tiivistävät yhteistyötään Sauna from Finland ry:n kanssa. Strategisella kumppanuudella on tarkoitus aktivoida Tampereen seudun yrityksiä innovoimaan uusia saunaelämystuotteita ja liittymään osaksi kasvavaa saunaelämysalaa. Ekologinen ja kestävästi rakennettu suomalainen sauna nimittäin myy maailmalla ja erityisesti kokonaisratkaisuille on kysyntää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme