Business Tampere

Tampereelta innovatiivisia ratkaisuja ajankohtaisiin energiakysymyksiin - Enicon energiavarasto siirtyy sinne missä sähköä tarvitaan

Jaa

Energian huoltovarmuuskysymykset ovat nyt entistä ajankohtaisempia. Tamperelainen Enico Oy on ratkonut energiahaastetta kehittämällä siirrettävän laitteiston, joka tarjoaa täysin uusia mahdollisuuksia energian varastointiin ja sähkön lataukseen.

Energiavarastot nähdään monesti ainoastaan uusiutuvan energian, kuten aurinkosähkön, varastointiin ja optimointiin tarkoitettuina laitteistoina. Siirrettävillä energiavarastoille on kuitenkin valtavasti myös muita hyödyllisiä käyttötapoja. Niitä voidaan käyttää tilapäisesti muun muassa sähköverkon korjaus- tai rakennustöihin, päästöttömän rakentamisen mahdollistamiseen tai sähköautojen lataukseen.

Yhtenä käyttötapana siirrettävät energiavarastot voidaan liittää yhteen sähköautojen teholatauslaitteistojen kanssa. Näin mahdollistetaan joustavasti siirrettävä ja jopa muutamissa tunneissa pystytettävä täysimittainen sähköautojen latausasema melkeinpä minne tahansa. Kokonaisuus voidaan liittää aivan normaaliin pienempikokoiseenkin sähköliittymään, joka löytyy melkein kaikkialta. Käyttökohteita tällaiselle ratkaisulle on valtavasti, aina hiihtokeskuksista suurille rakennustyömaille, kertoo Enicon toimitusjohtaja Marko Lähteenmäki.

Energiavarastoratkaisut mahdollistavat uusiutuvan energian tuotannon ja kysynnän kohtaamisen. Sähköverkon mitoituksen ja toiminnan sekä sähkön laadun kannalta on tärkeää, että sähkön kysyntä ja tarjonta ovat tasapainossa. Modernit energiavarastoratkaisut sujuvoittavat uusiutuvan energian käyttöä sähköistyvän liikenteen tarpeisiin, toteaa Marko Räty, toimitusjohtaja, Profigrid Oy:stä.

Tampere on yksi Euroopan merkittävimmistä liikkuvien työkoneiden keskittymistä. Työkoneet vaativat entistä ekologisempia energiaratkaisuja. Toimintaympäristömme on kunnossa ja seutu houkuttelee yhä uusia energia- ja akkuratkaisuja kehittäviä ja valmistavia yrityksiä. Enicon mobiili energiavarasto on seudullemme mahtava täydennys, kertoo asiakkuusvastaava Heini Wallander Business Tampereesta.

Lisätiedot

Marko Lähteenmäki, CEO, Enico Oy
Puh.+358 40 5424374
marko.lahteenmaki@enico.fi

Heini Wallander, asiakkuusvastaava, Business Tampere Oy
Puh. +358 40 735 5177
heini.wallander@businesstampere.com

Enico Oy
Enico suunnittelee, valmistaa ja toimittaa energian varastointiratkaisuja ja -järjestelmiä. Tuotteet ovat kompakteja ja skaalautuvia sekä liikuteltavia. Energiavarastot soveltuvat energiatuotannon, teollisuuden, kiinteistöjen korjaus ja rakennustoiminnan käyttöön.

Business Tampere
Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marko Lähteenmäki, CEO, Enico Oy
Puh.+358 40 5424374
marko.lahteenmaki@enico.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

5G mmWave Hackathon 2022 käynnistyy - Tampere ja teknologiayritykset kutsuvat innovoimaan huippunopeaan 5G-verkkoon12.9.2022 10:33:30 EEST | Tiedote

Syyskuussa 2022 käynnistyy Tampereen kaupungin isännöimä XR + 5G mmWave Hackathon, jossa globaalit teknologiajohtajat Qualcomm, Nokia, Elisa ja CGI edistävät 5G-korkeataajuusverkon käyttöönottoa. Huippunopea 5G-verkko mahdollistaa pienelle alueelle suuren verkkokapasiteetin, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi laajennetun todellisuuden (XR) käyttöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme