Business Tampere

Tampereen kaupunkiseudun elinkeinovisio 2025: ”Uudistumiskyvyltään ylivoimainen – kestävästi kasvava”

Jaa

Tampereen kaupunkiseutu on aina pystynyt vastaamaan talouden murroksiin uudistumalla, yhtenä hyvänä esimerkkinä tästä seudun nousu kansainväliseksi kamerateknologioiden osaamiskeskittymäksi. Erinomaisen pohjan seudun uudistumiskyvyn kehittämiselle luovat vahvat yritysveturit, elinvoimainen startup- ja kasvuyrityskenttä, monipuoliset ekosysteemit, rakentuva yliopistoyhteisö ja tiivistyvä koulutuskenttä sekä organisaatiorajat ylittävä yritysyhteistyö.

– Seudun kilpailukykyisyys edellyttää, että vauhditamme uuden elinkeinotoiminnan syntymistä ja nykyisen uudistumista. Meidän pitää samanaikaisesti sekä vaalia elinkeinorakenteen monipuolisuutta että erikoistua kansainvälisesti kilpailukykyisiin osaamiskärkiin. Toimeenpanemme strategiaa kymmenen tunnistetun ekosysteemin avulla. Nämä perustuvat Tampereen seudun kehittyviin vahvuusalueisiin, kuten kuvantamiseen, liikkuviin työkoneisiin, verkkoteknologioihin, turvallisuuteen, ilmailuun, teolliseen Internetiin ja audiovisuaaliseen liiketoimintaan, kertoo Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen.

Kestävyys on seudun kilpailukyvyn edellytys globaaleilla markkinoilla. Kaupunkiseudun kestävää kasvua vahvistetaan strategian mukaisesti aktivoimalla yrityksiä etsimään kasvua ilmastomyönteisemmistä tuotteista ja toimintamalleista, jotka avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Edesautamme yhteistyössä kiertotalouden keskittymien syntyä ja vahvistumista. Esimerkiksi Nokian ECO3:sta on kehittynyt merkittävä kiertotalouden osaamiskeskittymä.

Strategia tehtiin yhdessä koko kaupunkiseudun voimin

Saavutamme vision, kun luomme yrityksille parhaan palvelukokemuksen, tarjoamme vetovoimaisen teollisen kasvualustan, vahvistamme uudistumis- ja innovaatiokyvykkyyksiä sekä edistämme kestävästi kasvavaa, kilpailukykyistä elinkeinoelämää. Strategia kiteyttää seudulle ja sen tekijöille kahdeksan toiminnan kärkeä, joiden kautta tavoitteet muuttuvat arjen toiminnaksi.

Jotta voidaan kehittää tarvitsemiamme kyvykkyyksiä ja houkuttelevaa teollista kasvualustaa, on tiedettävä erityisesti elinkeinoelämän tarpeet ja kyettävä ennakoimaan tulevaa. Osaamisen vahvistaminen ja osaajien veto- ja pitovoima ovat keskeisiä menestystekijöitämme. Kyse on siitä, kuinka houkuttelemme opiskelijoita niin ammatilliseen kuin korkeakoulutukseen ja luomme heille valmistumisen jälkeen eri alojen työpaikkoja ja kiintoisat olosuhteet jäädä seudulle työhön.

Strategian nimi ”Tehrääs numeroo!” kiteyttää hyvin, miten vahvuusalueista kertominen nostaa esille koko kaupunkiseutua vetovoimaisten tarinoiden kautta.

– Prosessiin on osallistunut sitoutunut joukko kaupunkiseudun eri toimijoiden ja yritysten edustajia, ja olemme jo suunnitelleet strategialle vuosittaista seurantaa. Yhteinen työ siis jatkuu, Harri Airaksinen kiteyttää.

Myös matkailulle ja tapahtumille on työstetty samanaikaisesti Visit Tampere Oy:n johdolla strategiaa. Tampereen seudun matkailun visiona on olla rohkeudestaan ja kestävästä kasvustaan tunnettu Pohjois-Euroopan kiinnostavin elämys- ja tapahtumakaupunki. Keskeisiä tavoitteita ovat matkailuyritysten kansainvälisten ja digitaalisten valmiuksien kehittäminen ja siirtyminen sähköisiin myyntikanaviin. Lisäksi seudulle houkutellaan aktiivisesti uusia toimijoita ja sijoituksia toimiviin yrityksiin. Matkailustrategia julkistetaan 19.11.

Tampereen kaupunkiseutu on kahdeksan kunnan – Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi – muodostama Suomen toiseksi suurin talousalue ja kasvukeskus.

Lisätietoja:
Harri Airaksinen
Toimitusjohtaja, Business Tampere ja Visit Tampere Oy
harri.airaksinen(at)businesstampere.com
puh. 040 504 1215

www.businesstampere.com/elinkeinostrategia

"Tehrääs numeroo!" - Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia 2020-2025
Video Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategiasta vuosille 2020-2025.
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Rapid Tampere yhdistää seudun teollisuutta ja kansainvälisiä teknologiayrityksiä23.6.2020 15:19:13 EESTTiedote

Tamperelainen yhteistyökiihdyttämö Rapid Tampere avaa uuden teknologioiden hakukierroksen seudun kärkiyritysten liiketoimintaa vauhdittamaan. Vuoden 2019 kierros oli varsin onnistunut, ja hakemuksia saatiin lähes 350 kappaletta 48 eri maasta. Suuri hakijamäärä on osoitus Tampereen seudun kasvavasta vetovoimasta kansainvälisesti. Hakijoiden joukossa oli 30 suomalaisyritystä. Uusi hakukierros alkaa elokuussa.

Media invitation: Welcome to AI Finland 2020 – an event that focuses on sustainable intelligent manufacturing and company-research collaboration9.6.2020 14:01:26 EESTPress Invitation

International AI Finland 2020 event will take place on September 30, 2020 at Tampere Hall. The event focuses on sustainable intelligent manufacturing and company-research collaboration – in order to support the R&D and commercialization of Finnish AI. The goal is to create a concept, AI Finland, that annually connects companies with the best research in different themes and regions. The AI Finland event kicks-off from Tampere, the heart of the Finnish manufacturing industry.

Mediakutsu: Tervetuloa tekoälyn yritys-tutkimusyhteistyötä vauhdittavaan AI Finland 2020 -tapahtumaan9.6.2020 13:32:06 EESTKutsu

Kansainvälinen AI Finland 2020 -tapahtuma järjestetään 30.9. Tampere-talossa. Tapahtuma keskittyy kestävään älykkääseen tuotantoon sekä yritys-tutkimusyhteistyöhön tukien suomalaisen AI:n tutkimusta, kehitystä ja kaupallistamista. Tavoitteena on luoda AI Finland -konsepti, joka yhdistää vuosittain yritykset ja huippututkimuksen eri teemoissa ja alueilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme