Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays Hatanpään äitiysultra muuttaa Tays Keskussairaalaan    

Jaa

Tays Hatanpään äitiysultra muuttaa kahdessa osassa 22.1. ja 25.1. Tays Keskussairaalaan. Uusi osoite on Elämänaukio 2. Hatanpään äitiysultra on vastannut raskauden ajan seulontaultraäänitutkimuksista Tampereen ja Oriveden kaupunkien odottaville äideille ja tehnyt ultraäänitutkimuksia lähetteen perusteella myös muille Pirkanmaan sairaanhoitopiirin asukkaille.

Kaikki Taysin äitiysultrat tehdään 26.1.2021 alkaen Tays Keskussairaalan B- ja D-rakennuksissa.Hatanpään äitiysultra muuttaa B-rakennuksen 2. kerrokseen äiti-lapsiyksikön 2a tiloihin sekä D-rakennuksen kolmanteen kerrokseen raskaus- ja päivystysyksikön yhteyteen äitiyspoliklinikalle.

Tays Keskussairaalaan saavuttaessa asiakkaat ilmoittautuvat pääaulan automaatilla, joka ohjaa oikeaan yksikköön osastolle 2a tai raskaus- ja päivystysyksikköön.

Seulontaultraäänitutkimuksiin tullaan neuvolan terveydenhoitajan ohjeiden mukaisesti. Ajan voi varata OmaTays-palvelun kautta. Muihin ultraäänitutkimuksiin tullaan lähetteellä. Kaikki lähetteet osoitetaan Taysin äitiyspoliklinikalle, josta aika varataan sopivalle vastaanotolle.

Kulkuohje Tays pääaulaan

Omalla autolla tullessa ajetaan pysäköintihalliin osoitteessa Kuntokatu 2. Hallista pääsee hissillä suoraan D-rakennukseen tai liukukäytävää pitkin sairaalan pääaulaan.

Julkisilla kulkuneuvoilla tullessa käytetään sairaalan pääsisäänkäyntiä. Pääoven eteen ei voi ajaa autolla. Pääaulasta pääsee B-rakennukseen ja D-rakennukseen.

Keskussairaalan kartta

Sikiön seulontatutkimuksista

Uudet tilat eivät vaikuta asiakkaan palveluun äitiysultrassa. Mikäli seulonnassa epäillään sikiön poikkeavuutta, raskaana olevan on mahdollisuus osallistua jatkotutkimuksiin, joita järjestetään äitiyspoliklinikalla.

Äitiysultrassa tehdään raskaudenajan maksuttomat sikiöseulonnat, jotka ovat joko ultraäänihoitajan tai lääkärin tekemiä. Lääkärin seulontatutkimukseen ohjataan ne potilaat, jotka sairastavat pitkäaikaissairauksia tai joiden edellisissä raskauksissa on ollut ongelmia. Tutkimuksilla seulotaan sikiön rakenteellisia kehityshäiriöitä sekä määritellään raskauden kesto ja sikiöiden lukumäärä kohdussa.

Suomessa jokainen raskaana oleva on oikeutettu kahteen maksuttomaan ultraäänitutkimukseen, jotka liittyvät sikiöseulontaan. Tutkimukseen osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Poikkeava seulontatulos ei merkitse sikiön sairautta vaan sitä, että tarvitaan jatkotutkimuksia. Normaali seulontatulos ei takaa tervettä lasta.

Lääkärit ja hoitajat tekevät myös maksullisia ultraäänitutkimuksia, joihin tullaan lähetteellä. Mikäli käynti on maksullinen tai muuttuu maksulliseksi, lasku lähetetään postitse kotiin. Perumatta ja käyttämättä jääneestä ajasta peritään myös maksu.

Tarkempaa tietoa seulontaultraäänitutkimuksista löytyy Taysin verkkosivulta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osastonylilääkäri Veronika Osuala
puh. 044 4858724
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri varoittaa tuberkuliiniruiskujen käytöstä koronarokotuksissa25.2.2021 16:38:39 EETTiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tiedottanut tänään, että BionTech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotepullosta on mahdollista ottaa THL:n koulutustilaisuuksissa esiteltyä ns. ilmakuplatekniikkaa käyttäen epähuomiossa vajaa annos, kun rokotepullosta pyritään saamaan maksimaalinen lukumäärä rokoteannoksia. Virhe syntyy, jos käytetään ns. tuberkuliiniruiskua, jota käytettäessä annoskokoa ei voi luotettavasti arvioida. Pirkanmaalla tämä ongelma on havaittu Nokialla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme