Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays kannustaa nuoria keski-ikäisiä rokotuksiin

Jaa

Koronarokotukset ovat edenneet hyvin nuorilla ja nuorilla aikuisilla, jotka ovat voineet saada rokotuksia kouluterveydenhuollossa sekä kuntien järjestämissä rokotustilaisuuksissa. Vaikka nuoret aikuiset ovat hakeutuneet hienosti rokotuksille, tätä vanhempien aikuisten rokotusinto ei ole ollut yhtä hyvällä tasolla.

Kyseessä on valtakunnallinen ilmiö. 16–19-vuotiaista liki 70 prosenttia on tällä hetkellä saanut ensimmäisen rokotteen, mutta tätä vanhemmissa ikäryhmissä rokotusprosentti ei ole noussut yli 70 prosentin, vaikka rokotteita on ollut jo viikkoja tarjolla.

Vajaa kolmannes 25–39-vuotiaista ei ole vielä ottanut ensimmäistä rokotustaan.

Tällä hetkellä sairaalahoitoon ja tehohoitoon joutuneet ovat pääosin 30–60-vuotiaita rokottamattomia. Tätä vanhempien ikäluokkien hyvä rokotuskattavuus suojaa heitä joutumasta sairaalaan.

– Rokotusten hyöty on nähtävissä varsin konkreettisesti, kun ikääntyneet eivät enää joudu tehohoitoon kuten aiemmin. Rokotustilanteen kipukohdat näkyvät nyt keski-ikäisillä, Taysin infektiosairauksien apulaisylilääkäri Reetta Huttunen sanoo.

– 25-39-vuotiaissa on paljon pikkulasten ja koululaisten vanhempia. Näiden ikäryhmien rokottaminen suojaa paitsi heitä itseään myös lapsia, joilla ei ole vielä rokotussuojaa. Koska lapset altistuvat koronalle yleisimmin kotonaan, lasten vanhempien hyvä rokotuskattavuus turvaa osaltaan myös koulunkäyntiä, opiskelua ja harrastuksia.

Viime viikkoina koronarokotteita on ollut hyvin saatavilla kaikille halukkaille 12 vuotta täyttäneille. Pirkanmaan kunnat ilmoittavat rokotustilaisuuksista omilla internetsivuillaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot tarvittaessa:

Reetta Huttunen, 03 311 67882
apulaisylilääkäri, infektioyksikkö, Tays

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme