Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays keskittyy pääsiäisenä vain päivystykseen - Valkeakosken päivystys avataan

Jaa

Tehyn ja Superin lakko jatkuu perjantaiaamuun 15.4. kello 6 asti. Tays pyrkii kaikin keinoin turvaamaan päivystystoiminnan, mutta päivystyksen ruuhkat todennäköisesti pahenevat ja päivystystoimenpiteiden odotusajat venyvät.

Tays on joutunut perumaan pääsiäistä edeltäviltä päiviltä kiireistä hoitoa, kuten syövän hoitoa ja tutkimusta. Sairaalasta ollaan henkilökohtaisesti puhelimella tai tekstiviestillä yhteydessä potilaisiin, joiden vastaanotto- tai toimenpideaika perutaan.

Lakko päättyy perjantaiaamuna mutta alkaa uudelleen keskiviikkona 20.4. klo 6, ellei sovintoratkaisua ole löytynyt. Pääsiäisenä perjantaista maanantaihin Tays hoitaa ensisijaisesti päivystystä.

- Pyrimme tekemään mahdollisuuksien mukaan myös joitain muita kiireisiä hoitoja. Koska suojelutyöresurssit ovat tänään saamamme tiedon mukaan ensi viikon keskiviikkona 20.4. erittäin huonot, emme voi avata vuodeosastojamme Tays Valkeakoskelle tai Tays Sastamalaan muutamaa pyhäpäivää ja yhtä arkipäivää varten, kertoo johtajaylilääkäri Juhani Sand Taysista.

Tays avaa kuitenkin Valkeakosken yhteispäivystyksen perjantaista 15.4. alkaen siten, että päivystys palvelee alueensa asukkaita ainakin perjantaista tiistaihin klo 8-20.

- Pahoittelemme potilaillemme lakosta koituvaa haittaa. Toivomme, että neuvotteluissa päästään nopeasti osapuolia tyydyttävään lopputulokseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtajaylilääkäri Juhani Sand
Puh. 044 719 5959

HR-johtaja Raija Ruoranen
Puh. 050 329 4213

Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Ilo yltää kaikkialle – Särkänniemen Sairaalahuvipuisto avautuu Taysissa24.5.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Särkänniemi ja Tampereen yliopistollinen sairaala Tays avaavat maailman ensimmäisen Sairaalahuvipuiston Taysin pääaulan yhteyteen. Sairaalahuvipuisto on Taysin lasten ja nuorten sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen suunnattu elämysympäristö, jonka tarkoituksena on tuoda iloa ja perheiden yhdessäoloa myös sellaisiin elämänvaiheisiin, jossa lapsella ei ole mahdollisuutta lähteä sairaalan ulkopuolelle. Sairaalahuvipuisto on avoinna ke 25.5.2022 alkaen päivittäin klo 12–18, ja paikalla on aina Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n sairaalahuvipuistotyöntekijä.

Koronarokotukset: Neljänsiä annoksia nyt myös iäkkäille kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville sekä muille iäkkäille, jotka eivät selviä yksin kotona11.5.2022 12:32:31 EEST | Tiedote

THL suosittelee neljänsien koronarokotteiden antamisen laajentamista niille iäkkäille henkilöille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muille iäkkäille, joiden terveydentila ja toimintakyky ovat niin heikentyneet, että he eivät selviä ilman toisen ihmisen apua kotona.

Taysin yleisöluento vastaa kysymyksiin gynekologisten syöpien hoidosta9.5.2022 16:25:16 EEST | Tiedote

Mitä tapahtuu, jos saa diagnoosin gynekologisesta syövästä? Millaisia hoitoja on saatavilla, voiko sairaudesta parantua kokonaan, miten etenemistä voi jarruttaa ja kuinka hoitopolku etenee? Taysin naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Sami Saarelainen kertoo aiheesta Vaikuttavaa hoitoa -yleisöluentosarjan kevään viimeisellä luennolla. Tervetuloa Teams liveen torstaina 19.5. klo 18−19.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme