Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays Keskussairaalan sähköinen opaskartta avataan 28.9.

Jaa

Tays Keskussairaalan alueelle on valmistunut sähköinen opaskartta, joka otetaan käyttöön 28. syyskuuta samalla, kun uusi etupiha avataan. Karttaa voi käyttää omalla älypuhelimella tai tietokoneella, ja opaskartta löytyy myös sairaalan kosketusinfonäytöiltä.

Karttaan pääsee osoitteesta tays.fi/kartta 28.9. alkaen. Opaskartta on selainpohjainen, joten sen käyttöä varten ei tarvitse ladata älylaitteisiin erillistä sovellusta. 

Kartan toteuttamisessa ovat olleet mukana Tays, City-IoT -hanke ja Citynomadi Oy. Kartasta julkaistiin kesällä pilottiversio, josta sairaalan henkilökunnalta kerättiin palautetta. Kartta viimeisteltiin palautteen pohjalta, ja nyt se on kaikkien alueella liikkuvien apuna. Opaskartta kertoo esimerkiksi rakennusten sijainnit, sisäänkäynnit, autojen ja pyörien pysäköintialueet sekä bussiaikataulut. Karttaan on merkitty myös sairaalan oheispalvelut, kuten kahvilat.

Kartta mahdollistaa oman sijainnin tarkistamisen eli paikantamisen sairaala-alueella, kun puhelimen sijaintitoiminto on kytketty päälle. Englanninkielinen versio tulee saataville myöhemmin.

Kartan tietoja päivitetään avoimen rajapinnan kautta sekä Taysista että Tampereen seudun joukkoliikenteestä Nyssestä. Pohjakarttana käytetään Open Street Mapia, johon tuodaan päivityksiä suoraan Tays Keskussairaalan alueen uudistusten edistyessä. Päivittyviä tietoja ovat muun muassa kävelyreitit.

Tampereen päivän aikana lauantaina 28.9. klo 10-13 Taysin palveluneuvojat opastavat uuden kartan käytössä Tays Keskussairaalan uuden pääaulan avajaisissa. Lisätietoa avajaistapahtumasta on julkaistu osoiteessa tays.fi/taysinuutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Suunnittelija Anne Vesaranta, Tays
050 577 2714, anne.vesaranta@pshp.fi

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Valtuusto ei hyväksynyt esitettyä talousarviota, budjetti yli 20 miljoonaa alijäämäinen9.12.2019 14:42:48 EETTiedote

Sairaanhoitopiirin valtuusto ei hyväksynyt Pirkanmaan sairaanhoitopiirin vuoden 2020 talousarviota hallituksen esittämässä muodossa. Äänestysten jälkeen valtuusto päätti, ettei alijäämäistä budjettia voi tasapainottaa palauttamalla hinnat alennuksia edeltäneelle tasolle. Sairaanhoitopiirin ensi vuoden budjetti jäi sen vuoksi valtuuston kokouksen jälkeen yli 20 miljoonaa alijäämäiseksi.

Taysin erityisvastuualueelle tutkimusrahoitusta 116 tutkimushankkeelle27.11.2019 14:44:50 EETTiedote

Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen sairaanhoitopiireille ja muille alueen terveydenhuollon palveluja tuottavalle organisaatioille myönnettiin yliopistotasoiseen terveyden tutkimukseen kaikkiaan 2 987 000 euroa vuoden 2020 valtion tutkimusrahoitusta yhteensä 116 tutkimukselle. Myöntöpäätökset ovat ehdollisia, kunnes sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa lopullisen valtion tutkimusrahoituksen määrän. Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen tutkimustoimikunta myöntää valtion tutkimusrahoitusta alueen kunnille, kuntayhtymille, yliopistolliselle sairaalalle, keskussairaaloille ja terveyskeskuksille saamiensa hakemusten arviointien perusteella. Tampereen yliopistolliseen sairaalaan myönnettiin kaikkiaan 87 tutkimukselle rahoitusta yhteensä 2 159 237 euroa. Professori Katri Kaukisen tutkimukselle ”Wide phenotypic spectrum of celiac disease – a challenge for diagnostics and management. (Monimuotoinen keliakia) myönnettiin suurin rahoitus, 59 687 euroa. T

Uusia tiloja valmistuu ‒ alijäämästä kattamissuunnitelma11.11.2019 15:36:11 EETTiedote

Ensi vuoden aluksi Tays Keskussairaalassa otetaan käyttöön etupihan uudistamiseen sisältyvä D-rakennus, jossa on uudet tilat muun muassa synnyttäjille, tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidolle sekä verisuoni- ja toimenpideradiologian toiminnalle. Rakenteilla on myös verisairauksien ja kliinisen isotooppilääketieteen käyttöön tuleva F-rakennus Teiskontien puolelle. Heti vuoden alussa valmistuu myös kehitysvammahuollon terapiatilojen uudisrakennus Pitkäniemeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme