Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays Keskussairaalan uudisrakennukset avautuvat yleisölle lauantaina

Jaa

Lauantaina 28.9. avataan viimein Tays Keskussairaalan uusi pääsisäänkäynti osoitteessa Elämänaukio 2 sekä uusi pääaula palveluineen yleisölle. Tampereen päivän merkeissä sairaalassa pidetään Taysin uutta -yleisötapahtuma klo 10-13, jolloin on mahdollisuus tutustua tammikuussa avautuviin uusiin synnytystiloihin sekä nyt jo käyttöön otettuun lasten ja nuorten sairaalaan.

Lauantain ohjelma klo 10-13

 • Pääaulan kahvila- ja ravintolapalvelut avoinna
 • Kierroksia Tays Syntymäpaikassa
 • Kierroksia lasten ja nuorten sairaalan aulatiloissa (ei pääsyä potilastiloihin)
 • Toiminnan esittelypisteitä
 • Lonkkaleikkausdemonstraatio
 • Kohtaamispaikassa potilasjärjestöjä
 • Uusi pääaulan hiljentymishuone käytössä
 • Pysäköintihalli osoitteessa Kuntokatu 2 veloituksetta käytössä, hallista helppo esteetön sisäänkäynti pääaulaan
 • OmaTays-palvelun neuvontaa vanhassa aulassa
 • Biopankki esittäytyy vanhassa aulassa
 • Fimlabin Nopsassa näytteenottoa ilman ajanvarausta vanhassa aulassa

Uudet palvelut ensimmäistä kertaa auki

Uusiin tiloihin tutustumisen yhteydessä voi nauttia virvokkeita Café Pikantessa, R-kioskissa tai Subwayssa sekä hoitaa apteekkiasiat Tammedica-apteekissa. Myös kukkakauppa ja parturi-kampaamo Salon So Lux ovat avoinna entisissä tiloissaan, P-talon puolella. 

Kysy asiantuntijoilta

Miten tehdään lonkkaleikkaus ja mitä instrumentteja operaatioon tarvitaan? Lonkkaleikkausdemonstraation pääaulassa järjestävät uuteen keltaiseen D-rakennukseen tammikuussa avautuvat tuki- ja liikuntaelinkeskus sekä välinehuolto.

Uudessa Tays Syntymäpaikassa voi tutustua erityisesti uusiin synnyttäjien tiloihin. Pääaulassa yleisö voi arvata keskosen painoa ja jututtaa samalla vastasyntyneiden tehohoidon ammattilaisia.

Tapahtumassa voi kysyä myös etupihan rakennushankkeen asiantuntijoilta rakentamiseen liittyviä asioita. Pääaulassa ja sinisen L-rakennuksen edessä on esillä niin ikään uusia taideteoksia. Lasten ja nuorten sairaalan aulassa on esillä myös Ransu-näyttely.

Kohtaamispaikassa vertaistukea potilasjärjestöiltä

Aulassa sijaitsevasta Kohtaamispaikasta voi saada vertaistukea eri potilasjärjestöiltä. Kohtaamispaikassa potilasjärjestöt voivat jatkossa pitää omia info- ja vertaistukitilaisuuksiaan. Taysin uutta -tapahtumassa ovat mukana Hengitysliitto, Aivoliitto, Syöpäyhdistys ja Sydänpiiri.

Käy verikokeessa ilman ajanvarausta

Fimlabin uusi nopea näytteenottopalvelu Nopsa mukana tapahtumassa esittelemässä ilman ajanvarausta toimivaa palveluaan. Jos sinulla on jo lähete Fimlabin laboratorioon, voit käydä verikokeessa ilman ajanvarausta Keskussairaalan vanhassa pääaulassa, joka on uuden pääaulan välittömässä läheisyydessä. Katso ohjeet Fimlabin sivuilta

Näin löydät perille

Tays Keskussairaalaan pääsee kätevästi niin bussilla, jalan, pyörällä kuin autollakin.

Auto kannattaa pysäköidä lauantaina ja jatkossakin parkkihalliin osoitteeseen Kuntokatu 2. Pysäköinti on maksutonta tapahtuman ajan. Parkkihallista pääsee pääaulaan sekä hissillä että liukukäytävää pitkin.

Jos saavut jalan tai pyörällä, uudelle Elämänaukiolle tullaan Kuntokadun ja Teiskontien risteyksestä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:

Elina Kinnunen
Viestintäjohtaja
puh. 050 5292003
elina.kinnunen@pshp.fi
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronaan sairastuneiden kontakteja selvitetään sähköisellä kyselyllä – nopeuttaa altistuneiden jäljittämistä15.5.2020 07:26:50 EESTTiedote

Koronatartunnan jäljittäminen on tärkeää epidemian hillitsemiseksi. Tähän saakka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi on soittanut koronatartunnan saaneille henkilökohtaisesti ja kartoittanut, mistä potilas mahdollisesti on saanut tartunnan ja keitä muita virukselle on voinut altistua. Nyt asiakas voi täyttää koronajäljityskyselyn OmaTays-palvelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme