Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays luennoi: Milloin käden kivut ja puutumisoireet vaativat käsikirurgiaa?

Jaa

Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) yleisöluentosarjan seuraavalla luennolla tuki- ja liikuntaelinkeskuksen vastuualuejohtaja, käsikirurgian ylilääkäri Olli Leppänen pureutuu käden puutumisoireita ja kipua aiheuttavien hermopinteiden, jännetupentulehduksien ja nivelrikon hoitoon. Tervetuloa Teams liveen torstaina 21.4. klo 18−19.

Vaikuttavaa hoitoa -luentosarja on yksi niistä tapahtumista, joilla Tays juhlii Keskussairaalan 60-vuotisjuhlavuotta. Näillä juhlaluennoilla ei kuitenkaan kerrata historiaa vaan puhutaan siitä, mikä on potilaiden hoidossa ajankohtaista juuri nyt.

Kevään sarjassa on jäljellä vielä kaksi luentoa. Käsikirurgian ylilääkäri Olli Leppäsen luennon jälkeen vuorossa ovat gynekologiset syövät. Syksyllä sarja jatkuu uusilla aiheilla.

Luennot ovat avoimia kaikille, ja luentojen aikana luennoitsijoille voi esittää kysymyksiä chatin kautta. Tervetuloa mukaan.

Vaikuttavaa hoitoa -luentosarja keväällä 2022:

to 21.4. klo 18−19
Milloin käden vaivat vaativat leikkaushoitoa?

Taysin tuki- ja liikuntaelinkeskuksen vastuualuejohtaja, käsikirurgian ylilääkäri Olli Leppänen

Käden puutumisoireita ja kipua aiheuttavat hermopinteet, jännetupentulehdukset ja nivelrikko ovat yleisiä syitä hakeutua lääkärin vastaanotolle. Mutta milloin kannattaa harkita leikkaushoitoa?

Käsikirurgia Taysissa on yhdistelmä pientä ja suurta kirurgiaa. Toisaalta tehdään vaativaa yliopistolliseen sairaalaan keskitettyä käsikirurgiaa. Toisaalta suurin osa potilaista tulee vastaanotolle hyvin tavallisten käsivaivojen vuoksi. Kaikkein yleisin ääreishermopinne on rannekanavaoireyhtymä. Sitä varten onkin luotu sujuva digitaalinen TaysPolku, jota seuraamalla potilaat pääsevät aikaisempaa nopeammin hoitoon ja mahdolliseen toimenpiteeseen.

Teams-linkki luennolle to 21.4. klo 18−19

to 19.5. klo 18−19
Kuinka gynekologinen syöpä taltutetaan?

Taysin naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Sami Saarelainen

Millainen hoito auttaa, jos saa diagnoosin gynekologisesta syövästä? Voiko sairaudesta parantua kokonaan, miten etenemistä voi jarruttaa ja kuinka hoitopolku etenee?

Taysissa gynekologisen syövänhoidon tiimi tutkii ja hoitaa potilaita, joilla on kohdun, munasarjojen, kohdunkaulan tai ulkosynnyttimien syöpä. Potilasta hoidetaan kokonaisvaltaisesti alkuvaiheen diagnoosista seurannan päättymiseen saakka. Valtaosa tarvitsee leikkauksen, jonka lisäksi annetaan tarvittaessa solunsalpaajahoitoa ja sädehoitoa.

Teams-linkki luennolle 19.5. klo 18−19

Lisätietoa ja linkit luennoille löytyvät myös osoitteesta: tays.fi/tays60

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronarokotukset: Neljänsiä annoksia nyt myös iäkkäille kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville sekä muille iäkkäille, jotka eivät selviä yksin kotona11.5.2022 12:32:31 EEST | Tiedote

THL suosittelee neljänsien koronarokotteiden antamisen laajentamista niille iäkkäille henkilöille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muille iäkkäille, joiden terveydentila ja toimintakyky ovat niin heikentyneet, että he eivät selviä ilman toisen ihmisen apua kotona.

Taysin yleisöluento vastaa kysymyksiin gynekologisten syöpien hoidosta9.5.2022 16:25:16 EEST | Tiedote

Mitä tapahtuu, jos saa diagnoosin gynekologisesta syövästä? Millaisia hoitoja on saatavilla, voiko sairaudesta parantua kokonaan, miten etenemistä voi jarruttaa ja kuinka hoitopolku etenee? Taysin naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Sami Saarelainen kertoo aiheesta Vaikuttavaa hoitoa -yleisöluentosarjan kevään viimeisellä luennolla. Tervetuloa Teams liveen torstaina 19.5. klo 18−19.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme